Η Γαλλία "απαγόρευσε" τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα

Η Γαλλία "απαγόρευσε" τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα Facebook Twitter
7
Η Γαλλία "απαγόρευσε" τα υπερβολικά αδύνατα μοντέλα Facebook Twitter

Στον δρόμο που χάραξε το Ισραήλ, η Ισπανία, και η Ιταλία, η Γαλλία μόλις υπερψήφισε μία νέα νομοθεσία σύμφωνα με την οποία υπερβολικά αδύνατα μοντέλα (άντρες και γυναίκες) θα απαγορεύεται να εργάζονται στην βιομηχανία της μόδας.


Σύμφωνα με το Reuters ο νέος κανονισμός που πέρασε με την νομοθεσία σημαίνει ότι αν μία εταιρεία, οίκος, μόδας ή ένας σχεδιαστής χρησιμοποιεί στις διαφημίσεις και τις επιδείξεις του μοντέλα με δείκτη μάζας σώματος κάτω από 18 μπορεί να οδηγηθεί σε ποινή φυλάκισης μέχρι και έξι μηνών ενώ θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 75.000 ευρώ.


Ο φυσιολογικός δείκτης μάζας σώματος για άντρες και γυναίκες κυμαίνεται ανάμεσα στο ποσοστό λίπους 18,5 έως και 24,9.
Το νέο αυτό μέτρο είναι μέρος μίας μεγαλύτερης καμπάνιας κατά της ανορεξίας με πρωτοβουλία του Προέδρου Ολάντ, ο οποίος έχει επίσης καταστήσει παράνομο το να παραβλέπεται η ανορεξία σε ανήλικα άτομα από τους γονείς τους.


Επιπλέον το μέτρο επιβάλλει στις εταιρείες να επισημαίνουν εμφανώς και ρητά τη χρήση photoshop στις διαφημιστικές τους καμπάνιες.
Τέλος, τα ίδια τα μοντέλα είναι υποχρεωμένα να παρουσιάζουν ιατρική πιστοποίηση που να αποδεικνύει ότι η μάζα σώματός τους δεν είναι μικρότερη από 18, πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου 55 κιλά για άνθρωπο με ύψος 1,70.

«Η επαγγελματική δραστηριότητα του μοντέλου απαγορεύεται για οποιοδήποτε πρόσωπο του οποίου ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι χαμηλότερος από τα επίπεδα που προτείνονται από τις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου υγείας και εργασίας», αναφέρεται στο νομοσχέδιο.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Και είχα την εντύπωση ότι απλώς οι σχεδιαστές είναι μισογύνηδες.Μπορεί να δουλεύουν για τις γυναίκες, να δουλεύουν με γυναίκες,να βγάζουν πολλά χρήματα από τις γυναίκες,αλλά προφανώς δεν αγαπούν τις γυναίκες.
Δεν θυμάμαι που το είχα δει, αλλά ο αρχικός λόγος που χρησιμοποιήθηκαν πολύ λεπτά μοντέλα στις επιδείξεις μόδας ήταν το λιγότερο κόστος στην δημιουργία των ρούχων που θα τους έραβαν για να φορέσουν.Ακόμη και αυτό που αναφέρει στο άρθρο σαν κατώτατο όριο δείκτη μάζας σώματος (ύψος 1,70, βάρος 55 κιλά) μου φαίνεται κάτω του φυσιολογικού, αν σκεφτείς ότι ακόμη και το μέσο βάρος στον υπολογισμό βάρους/άτομο στους ανελκυστήρες είναι τα 75 κιλά.
Ο λόγος που χρησιμοποιούν τόσο αδύνατα μοντέλα είναι επειδή φαίνεται μόνο το ρούχο πάνω τους και δεν επηρεάζει η φιγούρα. Στην ουσία, ένα ψηλόλιγνο σώμα λειτουργεί σαν κρεμάστρα. Αυτό τουλάχιτσον ισχυεί για τα ρούχα, τα εσώρουχα και τα μαγιό είναι μια άλλη ιστορία.