Κινηματογραφική ληστεία διαμαντιών στο Λονδίνο

Κινηματογραφική ληστεία διαμαντιών στο Λονδίνο Facebook Twitter
3
Κινηματογραφική ληστεία διαμαντιών στο Λονδίνο Facebook Twitter

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η βρετανική αστυνομία για τη σύλληψη της σπείρας που «άδειασε» εκατοντάδες χρηματοκιβώτια στο Hatton Garden, τη συνοικία των κοσμηματοπωλών του Λονδίνου, αρπάζοντας χρηματικά ποσά και κοσμήματα μεγάλης αξίας, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τη μεγαλύτερη ληστεία που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.


Με ένα εντυπωσιακό ριφιφί, που θυμίζει σκηνή από χολιγουντιανή κινηματογραφική ταινία, διαρρήκτες άδειασαν 300 χρηματοκιβώτια στη συνοικία των διαμαντοπωλών του Λονδίνου:

Αφού κατάφεραν να τρυπώσουν στο φρεάτιο του ασανσέρ άνοιξαν μια δίοδο προς την αίθουσα των χρηματοκιβωτίων, χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό.

Η αστυνομία δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες για την ακριβή λεία των δραστών, ωστόσο η Sun επισημαίνει ότι η αξία των αντικειμένων που εκλάπησαν υπολογίζεται στις 200 εκατ. λίρες.

Οι παράτολμοι διαρρήκτες έδρασαν κατά τη διάρκεια του Πάσχα των Καθολικών και «έγδυσαν» τα μισά από τα 600 χρηματοκιβώτια της εταιρείας Hatton Garden Safe Deposit Limited που βρίσκεται στο Χάτον Γκάρντεν.

Τα περισσότερα από αυτά τα χρηματοκιβώτια χρησιμοποιούνται από επαγγελματίες του τομέα του εμπορίου διαμαντιών και κοσμημάτων.
Σύμφωνα με τις αρχές οι δράστες χρησιμοποίησαν "βαριά εργαλεία για να αποκτήσουν πρόσβαση στην αίθουσα".


«Εϊναι μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στο Hatton Garden. Η απώλειες είναι τεράστιες», έγραψε στο Twitter η γεμολόγος Θέλμα Γουέστ.

Πρόσθεσε ότι πολλοί ήταν οι κοσμηματοπώλες που είχαν ασφαλίσει τα κοσμήματά τους στις θυρίδες για την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

Ο ειδικός διαμαντιών Λιούις Μάλκα, που διαθέτει επιχείρηση στο Hatton Garden, έγραψε με τη σειρά του: «Μεγάλη ληστεία στο Hatton Garden το σαββατοκύριακο του Πάσχα. Κακά νέα για πολλούς εμπόρους».


Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, οι διαρρήκτες κατάφεραν να εξουδετερώσουν το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ασφαλείας του κτιρίου.

«Απ' ότι κατάλαβα, πέρασαν από το φρεάτιο του ανελκυστήρα για να φτάσουν στο υπόγειο όπου βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια» ανέφερε ο Μάλκα.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Δύσκολα τα πράγματα για τους κοσμηματοπώλες, αλλά επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχουν ασφαλισμένα τα κλαπέντα, δεν πιστεύω ότι θα πεινάσουν. Θα ήταν φρόνιμο από πλευράς της αστυνομίας να ελέγξει τα άλλοθι όλων των χρηστών θυρίδων και χρηματοκιβωτίων στο Hatton Garden Safe Deposit Limited. Μου φαίνεται πολύ εύκολη η διάρρηξη και αν σκεφτεί κανείς ότι από τα μισά χρηματοκιβώτια που πρόλαβαν να αδειάσουν υπολογίζεται η λεία τους στα €200.000.000, θα έπρεπε να υπάρχουν εγκατεστημένα τα καλύτερα συστήματα ασφαλείας.