Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με τους αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο Facebook Twitter
18

Ένα νέο βίντεο από τα επεισόδια της Μ. Τρίτης στην περιοχή του Πολυτεχνείου, δημοσιοποιήθηκε σήμερα και προκαλεί αίσθηση. Το υλικό διάρκειας περίπου 6 λεπτών που ανέβηκε σε λογαριασμό στο Youtube, δείχνει όλη τη δράση των αντιεξουσιαστών εντός και πέριξ του Πολυτεχνείου.

Την ίδια ώρα, μια ακόμη συνέντευξή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση που φιλοξενεί η εφημερίδα Real News έρχεται να πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό.

Ο Γιάννης Πανούσης σημειώνει ότι το ζήτημα των αντιεξουσιαστών και της δράσης τους έχει πλέον πάρει πολιτικές διαστάσεις, αλλά αναφέρει χαρακτηριστικά πως η πολιτεία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες.

Παράλληλα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και σημειώνει ότι μόνο αυτός μπορεί να δώσει λύσει και πως θα πρέπει να διαλέξει με ποιας ομάδας το μέρος θα είναι.

Αίσθηση προκαλεί και η δήλωσή του σχετικά με το τι επιδιώκουν οι αντιεξουσιαστές μια και ο ίδιος εκτιμά πως θέλουν νεκρό και επιδιώκουν μια ακόμη αφορμή για να στήσουν ένα σκηνικό που θα θυμίζει το 2008, μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Ο κος Πανούσης άφησε επίσης αιχμές πως αν η κατάσταση συνεχιστεί σε ένα τέτοιο πλαίσιο αοριστίας εξετάζει το ενδεχόμενο ενός "βελούδινου" όπως το χαρακτήρισε, διαζυγίου.

 

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Είμαστε σίγουροι ότι είναι αντιεξουσιαστές; Κάποιοι προ ολίγων ημερών επέμεναν ότι ήταν παρακρατικοί. Που είναι σήμερα να διαψεύσουν τον Πανούση;
Καίνε την σημαία που πολέμησε τον φασισμό και ένωσε όλους τους Έλληνες για την υπεράσπιση της ελευθερίας αυτού του τόπου. Φτου σας!https://www.youtube.com/watch?v=CucnoWtPTNg
Άλλο ακαδημαϊκός αλλο διοικητικός, αλλο η θεωρια αλλο η πραξη. Αλλο να διαβαζεις να αφομοιωνεις και να μεταδιδεις αλλο να λαμβανεις ερεθισματα να τα επεξεργαζεσαι να παιρνεις αποφασεις και να εφαρμόζεις. Αλλο να διοικεις Πανεπιστημιο αλλο την αστυνομία μιας χωρας. Στην αργκό αλλο η βουρτσα και αλλο η π...α. Αυτο παει για αρκετους διοικούντες.
Το πρόβλημα αυτής της χώρας είναι ότι αν μπούν οι αστυνομικοί μέσα στο πολυτεχνείο τους σπάσουν στο ξύλο τους συλλάβουν και τους πετάξουν σε κανένα μπουντρούμι για κανένα εξάμηνο συλλήβδην όλοι οι νεοΈλληνες θα εξοργηστούν με την στάση της αστυνομίας που "καταπάτησε" το πανεπιστημιακό άσυλο και χρησιμοποίησε βίαιη καταστολή. Ο σύριζα που τόσα χρόνια ήταν ο θερμότερος υποστηρικτής του ασύλου αν προβεί σε καταστολή εντός του πανεπιστημίου θα έρθει σε σύγκρουση με το εκλεκτότερο προπαγανδιστικό του σώμα αυτό των αριστερών παρατάξεων. Ετσι ο σύριζα προτιμάει να συμβαίνει αυτό και ας χάνει κάποιους κεντρώους.
εχουμε γεμισει καραγκιοζιδες πραγματικά .1. συμφωνούμε ότι είναι παράλογο αυτό και πρέπει να λυθεί2. αν μπουν αστυνομικοί στο πολυτεχνείο τους σπάσουν στο ξύλο και τους πετάξουν και σε μπουντρούμι , καλά θα κάνει ο κόσμος να αντιδράσει εντονότατα. Έχετε ξεφύγει. Αν είναι δυνατόν. 3. Το θέμα είναι αρκετά πολυπλοκο, υπάρχουν λύσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτά που γράφεις εσύ και άλλοι γοητευμένοι από το όνειρο ενός αυστηρού σχεδόν φασιστικού κράτους.
Από φασίστες έχουμε γεμίσει και κινδυνεύουμε, όχι από ακίνδυνους καραγκιόζηδες.Από φασίστες και των δυο πολιτικών άκρων."το όνειρο ενός αυστηρού σχεδόν φασιστικού κράτους" είναι η ονείρωξη όλων αυτών των τραμπούκων που καίνε και σπάνε.Το κραυγάζουν συνεχώς, συχαίνονται τη δημοκρατία και τις ελευθερίες μας.Φαντασιώνονται έναν ολοκληρωτισμό όπου θα αυτοί θα είναι στη θέση του εξουσιαστή και θα εξοντώνουν τον οποιοδήποτε είναι διαφορετικός από αυτούς.
Για πειτε μας εσείς ποιά είναι η λύση δηλαδή; Το πανεπιστημιακό ασυλο είναι παράλογο στην Ελλαδα του 2015. Εδω το επίπεδο του πανεπιστημίου έχει παει πάτο (από όλες τις απόψεις) και εμείς προασπίζουμε το άσυλο!Ειναι δε παραπάνω απο ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ οτι οι 'αντιεξουσιαστές' είναι παρακινούμενοι προκειμένου να εξυπηρετήσουν σκοπούς ομάδων συμφερόντων που αντιτίθενται τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις...
Σύμφωνα με την λογική σου οι Εγγλέζοι,οι καναδοί,οι αμερικάνοι,οι γάλλοι,οι γερμανοί και όλες οι υπόλοιπες δυτικές χώρες είναι φασίστες.Δές προχθεσινά βίντεο με την καναδική αστυνομία να εισβάλει σε πανεπιστήμιο του quebec εξαιτίας κατάληψης,όχι απο κουκουλοφόρους όπως εδώ αλλά απο φοιτητές.https://www.youtube.com/watch?v=unP6hTxKBKshttps://www.youtube.com/watch?v=nfyaAGDJKHU
Κοκοβίκο,την μέρα που θα ακούσω αναρχικό οποιουδήποτε ρεύματος να μιλάει για το πως θα μετατρέψει τον εξουσιαστικό μηχανισμό του αστικού κράτους σε φασιστικό μόρφωμα θα φάω τα μαλλιά μου.Θα χόρταινα,είναι η αλήθεια με αυτόν τον τρόπο,αλλά μάλλον με κόβω να μένω νηστικός για πολλά χρόνια ακόμα.P.S.:Δεν μου αρέσουν τα όσα διαδραματίζονται γιατί απλά δίνουν πάτημα για αποπροσανατολισμό,αλλά δεν μπορώ να διαβάζω μπούρδες.Μπορείς να σταματήσεις την δεξιά φορά της κασέτας,τώρα.P.S.2:Η καταστολή φοιτητικών κινητοποιήσεων είναι παράδειγμα προς μίμηση,Totally_Subjective;Όσα χρόνια και αν περάσουν όσα μετριοπαθή κουστούμια και να φορέσουν ορισμένοι,η μαύρη αντίδραση δεν κρύβεται.
Δεν είναι απλά παράλογο. Είναι επικίνδυνο και φασιστικό. Το ότι 10 μέρες η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη γιατί κάποιοι θέλουν να δικαιωθούν τα αιτήματα κάποιων ομοιδεατών τους, αυτό είναι φασιστικό.
Κοκοβίκο, οι συγκεκριμένοι δεν ξέρω γενικώς αν φαντασιώνονται τίποτα. Πάντως σίγουρα δεν φαντασιώνονται ένα ολοκληρωτικό καθεστώς που θα κάνουν κουμάντο .Αμφιβάλλω και για το αν έχουν στην πραγματικότητα ολοκλήρωμενο ιδεολογικό υπόβαθρο. Δεν μιλάω γενικά για τους αναρχικούς, αλλά για αυτό που βλέπουμε στο βίντεο. Σε αυτό που διαφώνησα ήταν στον τρόπο αντιμετώπισης που γράφτηκε παραπάνω.Totally objective Το άσυλο πάντα θα το υπερασπιζόταμαστε και πρέπει. Το κράτος δεν χρειάζεται να έχει ολοκληρωτική εξουσία πάνω σε όλα. Φυσικά η συγκεκριμένη χρήση του ασύλου είναι προβληματική, αλλά η ελευθερία και κάποια δημοκρατικά δικαιώματα έχουν και το τίμημα τους στο θέμα της ασφάλειας. Το θέμα είναι να περιοριστύνο αυτά απ την ακαδημαική κοινότητα, η οποία πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στα πανεπιστήμια (και τον τελευταίο). Σημειώση: δεν βάζω στο ίδιο καζάνι κάθε βίαιη αντίδραση. Μιλάμε για την συγκεκριμένη τώρα. geo 1990 . Βάζεις διαφορειτκές χώρες μαζί με διαφορετική λογική . Φαντάζομαι στον Καναδά πολλά πράγματα είναι διαφορετικά Η επέμβαση της αστυνομίας στο Qebeq , σίγουρα δεν είναι αυτό που κάνει τον Καναδά καλύτερη χώρα και ο,τι γίνεται στις υπόλοιπες χώρες δεν σημαίνει πως είναι καλό. Μπορώ να σου πω όμως για την Γερμανία, όπου η αστυνομία είναι πολύ σκληρή. Παρόλα αυτά οι καταλήψεις και οι βίαιες συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει ποτέ και υπάρχει λόγος που δνε έχουν σταματήσει. Ίσα ίσα αυξάνονται. Επομένως η σκληρή καταστολή δεν είναι αυτή που θα δώσει λύση.Επίσης ασ σταματήσει η καραμέλα με τα καλύτερα ξένα καθαρά πανεπιστήμια και τα δικά μας που έχουν πιάσει πάτο. Η εμπειρία που έχω από πανεπιστήμια του εξωτερικού (όχι Αγλλία και Αμερική) δεν δείχνει καθόλου αυτό που πολλοί παπαγαλίζετε. Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολύ καλύτερο επίπεδο , βασικό πρόβλημα μας όμως είναι οι υποδομές . Σε αυτόν τον τομέα είμαστε πολύ πιο κάτω, αλλά οι καθηγητές και φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων είναι ισάξιοι με τους έξω και μπορώ να σ φέρω πολλά παραδείγματα, προσωπικά και μη.Οι λίστες των πανεπιστημίων για σας μπορεί να είναι αξιόπιστες , για μένα όμως δεν είναι καθώς δεν δέχομαι τα κριτήρια που βάζουν για να βαθμολογήσουν ένα πανεπιστήμιο. Προφανώς θα έχουμε διαφορετική άποψη για το τι είναι ένα πανεπιστήμιο ή καλύτερα για το τι θα πρέπει να είναι. Τεράστια συζήτηση αυτό, Τέλος κάτι άσχετο και σχετικό συγχρόνως που μπορεία να σας σοκάρει :Ρ ενώ το κάπνισμα απαγόρευεται σε όλους τους χώρους πχ σε περιοχές όπως η Βαυαρία , στα πανεπιστήμια καθηγητές φοιτητές καπνίζουν ...Όταν γίνεται σε ελληνικό πανεπιστήμιο κυκλοφορούν εικόνες και άρθρα για το χάλι των πανεπιστημίων.
Συγγνώμην, αλλά κάπου μπερδεύτηκα. Ο κ. Πανούσης, ως υπουργός, δεν έχει άμεση ευθύνη και αρμοδιότητα στην αντιμετώπιση του θέματος; Εαν υπονοεί πως υπάρχει παρέμβαση στο έργο του από τον πρωθυπουργό, τότε οφείλει άμεσα να το καταγγείλει και να παραιτηθεί. Διαφορετικά, η στάση του θα εκληφθεί ως απόδειξη ανευθυνότητας.
Ουσιαστικα για εξοδο ετοιμαζεται αλλα θα ειναι κριμα. Ο κ.Πανουσης ειναι ενας σοβαρος ανθρωπος, θα ειναι κριμα να πεσει η Ελλαδα χερια κανενος σουργελου, απ'αυτους που θεωρουν τη λεηλασια, "ειρηνικη διαμαρτυρια" και να γινουν τετοια φινομενα καθημερινοτητα. Ειναι αποριας αξιον, πως ειναι δυνατον ανθρωποι που βρισκονται σε θεσεις ευθυνης να πιστευουν οτι τετοιες ακραιες συμπεριφορες θα πρεπει να μενουν ατιμωρητες. Και δυστυχως υπαρχουν στην κυβερνηση αρκετοι τετοιοι...