Μην πίνετε χασίς, σας χαλάει τους βαθμούς

Μην πίνετε χασίς, σας χαλάει τους βαθμούς Facebook Twitter
12

Αν θέλετε να πάτε καλά στις εξετάσεις σας, ειδικά στα μαθηματικά, μην καπνίζετε χασίς. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στην Ολλανδία και είναι πιθανόν να συζητηθεί έντονα από εκείνους που τάσσονται υπέρ και εκείνους που αντιτίθενται στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Οι οικονομολόγοι Oλιβιέ Μαρία του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ και Ulf Zölitz του πανεπιστημίου  IZA της Βόννης εξέτασαν τι συνέβη στο Μάαστριχτ το 2011, όταν στην  ολλανδική πόλη σε κατόχους ολλανδικών, γερμανικών και βελγικών διαβατηρίων η πρόσβαση στα 13 καφέ όπου ήταν νόμιμη η πώληση χασίς. Τότε υπήρξαν προσωρινοί περιορισμοί στην κατανάλωση κάνναβης λόγω των φόβων ότι   οι υπήκοοι άλλων χωρών, κυρίως της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου που επισκέπτονταν την πόλη απλά για να καπνίσουν ναρκωτικά θα αμαύρωναν την εικόνα της.

Μετά τη μελέτη γραπτών των φοιτητών οι οικονομολογοι κατέληξαν στο ενδιαφέρον συμπέρασμα ότι εκείνοι που δεν μπορούσαν να αγοράσουν εκείνη την περίοδο ναρκωτικά λόγω των περιορισμών βελτίωσαν τις επιδόσεις τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές εκείνοι που δεν ήταν σε θέση να αγοράσουν πλέον κάνναβη ήταν κατά 5% πιο πιθανό να περάσουν τα μαθήματα. Για χαμηλές επιδόσεις, υπήρξε μια μεγαλύτερη επίδραση στους βαθμούς. Είχαν 7,6% περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τα μαθήματα τους.

Η επίδραση ήταν μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη για μαθήματα τα οποία απαιτούν ορισμένες δεξιότητες, όπως τα μαθηματικά.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

9 σχόλια
Φτάνει πια με την παραπληροφόρηση, το χασίς κανει το ένα, το χασίς κανει το άλλο !! Τον κάθε άνθρωπο τον επιδρά διαφορετικά και είναι στο χέρι του να το δεί αυτό.... Και άλλο η χρήση άλλο η κατάχρηση που ισχύει στα πάντα. Τέσπα πάντως στην ρευστομηχανική φέτος μαστουρομένος πήγα να γράψω και έγραψα 9 :P
Γειά σου φίλε μου, εσύ να φανταστώ είσαι καλό παιδί και ποτέ δεν δοκίμασες τέτοια πράγματα. Να φανταστώ όμως κάθε παρασκευοσάββατο βγαίνεις πίνεις ένα μπουκάλι και το πάιζεις γάμπρος... Α καπνίζεις και δύο πακέτα Μαρμπορο για να είσαι σωστός Ελληνας !!
Αααα...ωστε απο εκει το παθε ο Νταισελμπλουμ! Μαλιστα σε πιο βαρια μορφη. Απο το πολυ χασις νομιζε πως πηρε πτυχιο απο Κολεγιο που δεν ειχε φοιτησει! Ατιμο μπαφο!
Αν θέλετε να πάτε καλά στις εξετάσεις σας, ειδικά στα μαθηματικά, μην καπνίζετε χασίς. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που έγινε στην Ολλανδία και είναι πιθανόν να συζητηθεί έντονα από εκείνους που τάσσονται υπέρ και εκείνους που αντιτίθενται στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Πηγή: www.lifo.grΔηλαδή αν ο εξεταζόμενος πιεί καρασί που είναι νόμιμο θα τα πάει καλύτερα; Δεν μπορεί να κάνει τις εξετάσεις του, και ότι είναι να πιεί να το πιεί μετά;