Όλοι μιλάνε για το τραγούδι του νέου True Detective

Όλοι μιλάνε για το τραγούδι του νέου True Detective Facebook Twitter
Μην ήταν η Lera Lynn;
5

Μπορεί να μην ξεπέρασε, κατά τη γνώμη μου, το υπέροχο τραγούδι του πρώτου κύκλου, αλλά το κομμάτι που ακούγεται στο τρέιλερ της νέας σεζόν, είναι ατμοσφαιρικό και υπνωτιστικό.

Διαβάζοντας όμως τα σχόλια κάτω απ' την επίσημη δημοσίευση του HBO, πρόσεξα ότι σχεδόν όλοι οι αναγνώστες μιλούσαν για το τραγούδι. (Ακούστε το στο βίντεο.) Αυτό είναι και το πρώτο μυστήριο της νέας σεζόν:

«Το έκανα shazam και δεν μου έβγαλε τίποτα! Ποιο είναι το τραγούδι που ακούγεται;» είπε ο πρώτος

Αυτοί που ρωτούσαν ήταν όλο και περισσότεροι. Οι μισοί απαντούσαν ότι είναι καινούργιο τραγούδι της Fiona Apple, μπερδεμένοι από ένα άρθρο στο Bustle το οποίο λέει ότι δεν γνωρίζουμε αν είναι όντως της Apple αλλά μοιάζει: «The entire trailer has no dialogue, but it has a perfectly haunting soundtrack that sounds like a new original song from Fiona Apple».

Οι άλλοι μισοί τρόλαραν ασύστολα, απαντώντας με λινκς τραγουδιών στο Youtube που έπρεπε να τα ανοίξεις -και εγώ τα άνοιξα όλα- για να δεις τι ήταν. Ποτέ δεν ήταν το τραγούδι που ψάχναμε, αντιθέτως ήταν γελοιότητες όπως αυτό:

Οι περισσότεροι πάντως απαντούσαν πως το κομμάτι είναι το Sandstorm των Darude.

Το έψαξα στο youtube σίγουρος ότι είναι τρολάρισμα γιατί, όπως θυμόμουν, το Sandstorm ήταν dance κομμάτι στα τέλη '90s αρχές '00s. 

Καθώς όλοι έψαχναν το Sandstorm Darude, σύντομα απογοητεύονταν καθώς διαπίστωναν πως δεν ήταν αυτό:

bachlistensvanhalen πριν από 36 λεπτά

«i tried to find out every possible way but still don't know what song is that. these "sandstorms" don't help. just get me a nerv breakdown. please stop».

Και όλο και περισσότεροι ρωτούσαν όλο και πιο απεγνωσμένα:

Alex Webb πριν από 26 λεπτά

«I think I speak for everyone when I say, anyone who can reveal the name of the song in the background would be greatly appreciated».

Valeria Escobar πριν από 17 λεπτά

does anyone know the name of the song? would like to play it accoustic.

Nadia Betkouchar πριν από 26 λεπτά

Someone tell me who the music is so I don't have to look it up.

Menosh M B πριν από 13 λεπτά

Name of the song please? I haven't watched this show but the trailer goes so well with the song it made me add this to my list of shows to watch.

ayush maheshwari πριν από 42 λεπτά

Guys, no one know what song this is because it is supposedly a new creation, just for this show.

  

Tότε ήταν που κάποιος έβαλε στο παιχνίδι την Chelsea Wolfe. 

H τραγουδοποιός απ' την Καλιφόρνια φτιάχνει τη δική της μουσική (drone-metal-art-folk) και ένα κομμάτι της είχε ακουστεί και στο τρέιλερ για τον 4ο κύκλο του Game of Thrones. 

Tην επέλεξε άραγε το HBO και πάλι για να επενδύσει μουσικά ένα τρέιλερ του καναλιού;

Ψάχνοντας βρήκα ότι πέρσι τέτοια εποχή, η τραγουδίστρια είχε γράψει στο twitter κάτι (καλό) για το True Detective. 

Όλοι μιλάνε για το τραγούδι του νέου True Detective Facebook Twitter
 

Να ένα απ' τα βίντεοκλίπ της:

Και μετά κάποιος είπε "Η τραγουδίστρια είναι η Lera Lynn" και όλοι αρχίσαμε να ψάχνουμε ποια είναι αυτή και να ακούμε τα τραγούδια της, όπως ήταν αυτό. 

Μάλιστα ένας συναυλιακός χώρος στον οποίο παίζει την επόμενη εβδομάδα η Lera Lynn ισχυρίζεται ότι το κομμάτι είναι όντως δικό της και με αυτόν τον τρόπο διαφημίζει τη συναυλία της. 

New Lera Lynn song featured in the True Detective tease. Check it out, then come to the show on April 17th at the Gild Hall in Arden! Tickets still available, but going quickly.

Posted by Arden Concert Gild on Thursday, 9 April 2015

 

 

Όταν στα σχόλια ρωτούν για το όνομα του τραγουδιού, ο διαχειριστής της σελίδας του συναυλιακού χώρου παραδέχεται πως δεν έχει ιδέα, και λέει πως οι στίχοι είναι της Rosanne Cash, ενώ η μουσική των Lera Lynn και T-Bone Burnett (υπεύθυνου για τη μουσική και στην πρώτη σεζόν).

Ψάχνοντας το Facebook της Lera Lynn ανακάλυψα ότι η ίδια δεν λέει ούτε λέξη σχετικά. Η πιο πρόσφατη δημοσίευση μιλά για τη συναυλία της στην Αθήνα

Όλοι μιλάνε για το τραγούδι του νέου True Detective Facebook Twitter

(της Georgia)

Μετά αναφέρθηκε μια άλλη. Ο καθένας έκανε εικασίες ή διαφήμιζε έμμεσα την αγαπημένη του νεο-φολκ τραγουδίστρια, δίνοντάς της views στο youtube. 

Εικάζω ότι είναι όντως η Lera Lynn, αλλά το HBO θέλει να δημιουργήσει ένα ακόμα μυστήριο, προς το παρόν. Μπορεί να αργήσουμε να ανακαλύψουμε με σιγουριά ποια είναι η πραγματική δημιουργός του τραγουδιού, αλλά στο μεταξύ μάθαμε ένα σωρό άλλους καλλιτέχνες και ακούσαμε μερικά απροσδόκητα καλά τραγούδια. 

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Το κομμάτι είναι νομίζω μπανάλ νεο-φόλκ και θα μπορούσε να είναι από πάμπολλες ερμηνεύτριες (η και γκρούπ) τού είδους. Αν δεν ήταν το μεγάλο hype λόγω True Detective δεν θα ασχολούταν κανείς.
Το HΒΟ έχει ήδη αναφέρει στα σχόλια ότι το τραγούδι δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την σειρά. Όπως και να έχει, η Chelsea Wolfe είναι καταπληκτική και χαίρομαι που την ανέφερες. Δεν ξέρω αν έχεις ψάξει καλύτερα, αλλά έχει κυκλοφορήσει ένα album με τίτλο "Αποκαλυψις". Είναι ενδιαφέρον η σχέση που έχει με την ελληνική γλώσσα.