Κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας

Κατέβαλε 1,8 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ο Λεωνίδας Μπόμπολας Facebook Twitter
18

Ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ και αδερφός του Φώτη Μπόμπολα, κατέβαλε 1,8 εκατομμύρια ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι συνελήφθη νωρίτερα σήμερα, κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή, στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ. Προσήχθη στην Εισαγγελία όπου δήλωσε την πρόθεσή του να καταβάλει το ανωτέρο ποσό, όπως και έκανε, προκειμένου να μη συνεχιστούν σε βάρος οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η προανάκριση θα συνεχιστεί ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξει σε απαλλακτική διάταξη, αφού ο Λεωνίδας Μπόμπολας πλήρωσε όλο το ποσό πριν από την άσκηση δίωξης εναντίον του.

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Τελικά λεφτά υπάρχουν. Όπως και είναι εμφανές ότι αν κάποιους δεν τους απειλήσεις με φυλάκιση δεν είναι διατεθειμένοι να τα δώσουν. Κι ας είναι δημόσια πρόσωπα κι ας τους βρίζει όλη μέρα το πανελλήνιο ονομαστικά.
Tα 2 εκατομμυρια του καταλογησθηκαν πριν τις εκλογες και τοτε κληθηκε να τα καταβαλει. Επειδη αρνηθηκε να καταβαλει το ποσο του ασκηθηκε ποινική διωξη και γι αυτο τον συνελαβαν.
Δεν είναι ποσό εγγύησης. Κατέβαλε 1,8 εκ. από τα 4,1 εκ. που ήταν το σύνολο της οφειλής του μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. (Πηγή http://www.capital.gr/News.asp?id=2285651)Κάνοντας χρήση του νόμου Βαλαβάνη ουσιαστικά η κυβέρνηση χάρισε στον Μπόμπολα 2,3 εκ ευρώ προσαυξήσεις, αφού πρώτα έγινε η γρηγορότερη σύλληψη+αποφυλάκιση στην ιστορία.Έστειλα σχόλιο στη Lifo στο προηγούμενο άρθρο της σύλληψης ότι μάλλον θα γίνει αυτό ακριβώς, αλλά δεν περίμενα ότι θα γίνει τόσο γρήγορα.
Έχω δύο απορίες:1) Ούτε σε αυτό, ούτε στο προηγούμενο σημερινό άρθρο της Lifo, υπάρχει μνεία του ποσού της φοροδιαφυγής.2) Εάν το ποσό του 1,8 εκατομμυρίων Ευρώ αφορά το σύνολο της φοροδιαφυγής, έπρεπε να συλληφθεί για να τα πληρώσει ο κ. Μπόμπολας; Αφού τα διέθετε, δεδομένου ότι τα πλήρωσε λίγες ώρες από την σύλληψή του, με ποια λογική δεν τα έδινε και να γλύτωνε από όλο αυτό το γεγονός (και διασυρμό του); Αλλά ξέχασα, στην Ελλάδα όλα επιτρέπονται, αρκεί να μη σε πιάσουν.
1) 4,1 μαζί με τις προσαυξήσεις. 1,8 χωρίς. (σύμφωνα με το capital.gr και theTOC.gr)2) Ο ίδιος λέει (μέσω κύκλων στο theTOC.gr της Στάη http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/entalma-sullipsis-tou-sdoe-kata-tou-lewnida-mpompola) πως του είχε δοθεί διορία μέχρι 30 Απριλίου. Γεγονός είναι πως η ρύθμιση για τις 100 δόσεις άνοιξε τώρα. Δεν ξέρω τι έγινε απλά σου δίνω περισσότερα στοιχεία. Το γιατί τον συνέλαβαν τώρα για να τον αφήσουν αμέσως πρέπει να απαντηθεί από κάποιον ώστε να μην μοιάζει είτε για πετυχημένο εκφοβισμό ή για πετυχημένο αποπροσανατολισμό.
Πετυχημένο επικοινωνιακό τρικ ήταν. Φυσικά δε γινόταν να τον κρατήσουν μέσα αλλά και με τη "σύλληψη" το πόπολο χάρηκε και ξέχασε τα προβλήματά του. Έστω κι έτσι κάτι είναι, εύχομαι με το καλό να συνεχίσουν με Τράγκα, Κουρή και τα υπόλοιπα μπουμπούκια εκτός βέβαια κι αν δεν πειράζουν "αντιμνημονιακούς"
Επικοινωνιακό τρικ κι αν ήταν το θέμα είναι ότι πλήρωσε. Μήπως να σου θυμίσω τα επικοινωνιακά τρικ της προηγούμενης κυβέρνησης του τύπου: "Συνελήφθη ο Χ.Θ. για χρέη προς το δημόσιο 10 εκατομμυρίων ευρώ" και έκτοτε δεν ξανακούγαμε τίποτα για αυτόν και για το αν ποτέ πληρώθηκε το χρέος του;