3 ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους

3 ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους Facebook Twitter
3
3 ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Mad Max: Ο δρόμος της οργής

1.

Mad Max: Ο δρόμος της οργής

Μετά την πολύ μεγάλη παιδική του παρένθεση με τα δύο Babe και τα δύο Happy Feet, ο Γιώργος Μηλιώτης, δηλαδή ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Τζορτζ Μίλλερ, επιστρέφει στην άγονη γη και στην ακραία βία με έναν άνευ Μελ Γκίμπσον Μαντ Μαξ, αλλά με έναν εξίσου τρελαμένο τύπο αντ' αυτού, τον εξαιρετικό Τομ Χάρντι, και τη Σαρλίζ Θερόν, ως, μμμ, Αυτοκράτειρα Φουριόζα. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών.

Κυκλοφορεί στις 14/5

3 ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Τomorrowland

2.

Τomorrowland

Ο Μπραντ Μπερντ, ο νέος Ντίσνεϊ κατά πολλούς, δημιουργός των υπέροχων Απίθανων και του Ρατατούη, φαίνεται να έχει μεταπηδήσει για τα καλά στο live action, μετά το άψογο Ghost Protocol των Επικίνδυνων Αποστολών. Επιστρέφει με το επιστημονικής φαντασίας Η Χώρα του Αύριο (Tomorrowland), όπου ένα αγόρι κι ένας εφευρέτης καταφεύγουν σε άλλη διάσταση. Προφανώς, η ταινία αναφέρεται στο ομώνυμο θεματικό πάρκο της Ντίσνεϊ, και σίγουρα θα είναι ευφάνταστη, γεμάτη γκάτζετ, χωροχρονικές αναζητήσεις και ρετρό, όπως όλες οι ταινίες του Μπερντ – εξάλλου αυτό υπονοεί ο αρχικός της τίτλος, 1952. Οι συντελεστές είναι κορυφαίοι, με τον Μάικλ Τζιακίνο στη μουσική, τον θρυλικό Γουόλτερ Μερτς στο ηχομοντάζ, τον Τζορτζ Κλούνι σε πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Χιου Λόρι στον ρόλο του κακού.

Κυκλοφορεί στις 22/5

3 ταινίες που θα δούμε στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Έρωτας με την πρώτη μπουνιά

3.

Έρωτας με την πρώτη μπουνιά
Παιγνιώδης μετάφραση του Combattants, που αναδεικνύει την Αντέλ Ενέλ σε αποκάλυψη της χρονιάς που πέρασε (δίκαιο το Σεζάρ πρώτου γυναικείου ρόλου) σε μια δραματική κομεντί με απρόσμενη εξέλιξη και, κυρίως, μια ευχάριστα μετέωρη αίσθηση της ανθρώπινης αυτογνωσίας. Σίγουρα ένα διαφορετικό love story και μία από τις καλύτερες γαλλόφωνες ταινίες της σεζόν, μαζί με το βραβευμένο στις Κάννες Mommy του Ξαβιέ Ντολάν, ο οποίος δεν σταματάει να πειράζει τα όρια του συναισθήματος και της φόρμας που το περιέχει.

Κυκλοφορεί τον Μάη

Οθόνες
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάφκα: Εκατό χρόνια μοναξιά

Daily / Κάφκα: Εκατό χρόνια μοναξιά

Στις 3 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας αιώνας από τον θάνατο του μεγάλου συγγραφέα και μια νέα γερμανική σειρά μυθοπλασίας με θέμα το πέρασμά του από τον μάταιο και παράξενο τούτο κόσμο λειτουργεί ως «επετειακή» προβολή.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Oh, Canada

Ανταπόκριση / «Oh, Canada»: Ο Πολ Σρέιντερ ξανασκηνοθετεί τον Ρίτσαρντ Γκιρ, αλλά η χημεία απουσιάζει

45 χρόνια μετά το «Επάγγελμα Ζιγκολό» οι δυο τους ξανασυναντιούνται σε μια ταινία που αποτελεί έναν κομψό, ενίοτε αυστηρό στοχασμό – αλλά μέχρι εκεί.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
EMILIA PEREZ

Ανταπόκριση / Emilia Perez: Ένα εξωφρενικό μιούζικαλ για μια Μεξικανή τρανς γκάνγκστερ που βρίσκει λόγο ύπαρξης

Το σκληρό παραμύθι του Ζακ Οντιάρ στοιβάζει σε μια πλοκή εφάμιλλη τελενοβέλας έναν τόνο στοιχεία και καταφέρνει να κρατά συνεχώς το ενδιαφέρον.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
KINDS OF KINDNESS

Ανταπόκριση / «Ιστορίες Καλοσύνης»: Το σινεμά του Λάνθιμου είναι πλέον ένα είδος από μόνο του

Τρεις ιστορίες που στάζουν καλοσυνάτο φαρμάκι η μία στην άλλη και παρακολουθούν στενά, δαιμονικά και κοενικά την ανθρώπινη ανάγκη για τυραννικό έλεγχο και επώδυνη αλληλεξάρτηση. Pure Lanthimos, wicked fun.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Megalopolis

Ανταπόκριση / Megalopolis: Ο Κόπολα μετέτρεψε τη Νέα Υόρκη του 21ου αιώνα σε αρχαία Ρώμη

Η ελληνορωμαϊκή προειδοποίηση του Φράνσις Φορντ Κόπολα για τη σύγχρονη διαφθορά των αξιών εξάπτει το ενδιαφέρον, αλλά συντρίβεται από το ντελιριακό και ειλικρινές άγχος του να χωρέσει τα πάντα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Pulp Fiction: Οι Κάννες, το mega-σκάνδαλο που βράζει και η υπέροχη Μέριλ Στριπ

Pulp Fiction / Οι Κάννες, το mega-σκάνδαλο που βράζει και η υπέροχη Μέριλ Στριπ

Στις υπεραστυνομευόμενες Κάννες ένα τσουνάμι αποκαλύψεων σκιάζει το κλίμα που ο διευθυντής, Τιερί Φρεμό, επιθυμεί διακαώς να διαφυλάξει σε κινηματογραφικό πλαίσιο, ενώ στην τελετή έναρξης πρυτάνευσε η οσκαρική λογική. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
‘Spacey Unmasked’: Δεν έχει τέλος το κατηγορητήριο εναντίον του Κέβιν Σπέισι

Οθόνες / Spacey Unmasked: Δεν έχει τέλος το κατηγορητήριο εναντίον του Κέβιν Σπέισι

Νέες καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις στο αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τον Κέβιν Σπέισι, με τον αδελφό του ηθοποιού να δηλώνει ότι ο πατέρας τους ήταν ένας αρνητής του Ολοκαυτώματος που διοργάνωνε ναζιστικές συναντήσεις στο σπίτι τους.
THE LIFO TEAM
Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024)

Απώλειες / Ρότζερ Κόρμαν (1926-2024): Ο βασιλιάς των b-movies και του απενοχοποιημένου exploitation

Κόπολα, Σκορσέζε, Νίκολσον, Μπογκντάνοβιτς, Χάουαρντ, Κάμερον αλλά και όλο το ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά έχουν λόγο ύπάρξης χάρη στον Αμερικανό σκηνοθέτη που πέθανε πριν από λίγες μέρες στα 98 του.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Στο Tomorrowland είναι εφευρέτης μαζί με κοπέλα κι όχι αγόρι. Επίσης αναφέρετε στους συντελεστές μουσική και ηχομοντάζ κι όχι τον "διαβόητο" σεναριογράφο Damon Lindelof.