La Stampa: Χρεοκοπία και ανθρωπιστικό σχέδιο το Plan B για την Ελλάδα

La Stampa: Χρεοκοπία και ανθρωπιστικό σχέδιο το Plan B για την Ελλάδα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
9

Το νέο σενάριο για την Ελλάδα προέρχεται σήμερα από τον ιταλική La Stampa η οποία ισχυρίζεται πως αποκαλύπτει το Plan B για τη χρεοκοπία στη χώρα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο" και ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευση των τραπεζών και να υπάρχει εγγύηση παροχής βοηθειών προς τον ελληνικό πληθυσμό.

 

Στην εφημερίδα ανφέρεται πως αυτό θα προϋπέθετε αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών κάτι που όμως συνοδεύεται από αβεβαιότητα. όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η La Stampa «κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει πως ο Τσίπρας, θα δεχθεί να τεθεί υπό επιτροπεία και μπορεί να προτιμήσει την επιστροφή στην δραχμή».

Η ανησυχία για αυτό το ενδεχόμενο είναι μεγάλη και η εφημερίδα σημειώνει πως αν και πολιτικοί και τραπεζίτες θέλουν να περάσουν το μήνυμα του σεβασμού στους κανόνες, θεωρούν την Ελλάδα σημαντική χώρα από γεωπολιτικής απόψεως.

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Όσο γρηγορότερα απαλλαγούμε απ' το μπουλούκι ανίκανων φαντασιόπληκτων που παριστάνει την κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο. Αρκεί βέβαια να μην ξαναδούμε κάτι μούρες σαν το Σαμαρά ή το Βενιζέλο στο τιμόνι της σακαράκας.
Στην εφημερίδα αναρωτιούνται αν θα δεχτεί να τεθεί υπό επιτροπεία ο Τσίπρας. Δηλαδή ο ελληνικός λαός δεν έχει άποψη και έτσι εύκολα θα δεχτεί τις αποφάσεις των όποιων!
Υποθέτω εννοείς οι εδω να μαζέψουν Λαφαζάνηδες κλπ διότι οι εταίροι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ορίζουν ποιος θα είναι κυβέρνηση. Προσωπικά μπορει να δυσκολεύομαι πολύ να βρώ σοβαρους στην κυβέρνηση σύριζα και αν υπάρχουν μαλλον δεν τους επιτρέπεται να παιξουν κανένα ρόλο. Δεν μπορώ όμως να δεχτω το Βερολίνο να αποφασίσει τι κυβέρνηση θα έχουμε.
α. "H ιταλική εφημερίδα αποκαλύπτει πως εξετάζεται σενάριο που προϋποθέτει ακόμη και αλλαγή κυβέρνησης."β. "Στην εφημερίδα ανφέρεται πως αυτό θα προϋπέθετε αλλαγή κυβέρνησης ή ακόμη και κυβέρνηση τεχνοκρατών κάτι που όμως συνοδεύεται από αβεβαιότητα."... δηλαδη σαν να λέμε πραξικόπημα ένα πράμα...
μπα εδώ το λένε ΄΄φιλοευρωπαΊκές δυνάμεις, κυβέρνηση προσωπικοτήτων, αντιλαϊκιστική κυβέρνηση, κυβέρνηση εθνικής ενοτητας/σωτηρίας, κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, τίμια κυβερνηση που πληρώνει τα χρέη της΄΄ και άλλα πολλά. ο όρος ΄΄πραξικοπημα΄΄ είναι πολύ πασέ και ίου για τους νεοφιλελέδες
Μην το λες αυτό, φιλε. Δεν πρέπει να το λέμε. Η Ευρώπη που πρέπει να μείνουμε είναι...δημοκρατική!Θα μας δώσει και λίγο ψωμι, αρκεί να είναι στην κυβέρνηση ο Υεοδωράκης και ο Βενιζέλος (ο Σαμαράς, ίσως;)