Reuters: Η Ελλάδα ολοκληρώνει τη συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων

Reuters: Η Ελλάδα ολοκληρώνει τη συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
6

Η Ελλάδα θα οριστικοποιήσει «αμέσως» τη συμφωνία, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, με τη Fraport για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ θα ανοίξει και πάλι τις προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στον ΟΛΠ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΤΑΙΠΕΔ που επικαλείται το Reuters.

«Το θέμα των περιφερειακών αεροδρομίων θα ολοκληρωθεί άμεσα», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, ενώ πρόσθεσε πως σχετική ανακοίνωση αναμένεται έως τις 15 Μαΐου.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, η Fraport και ο όμιλος Κοπελούζου είχαν συμφωνήσει από το 2014 με το ΤΑΙΠΕΔ, ότι θα αναλάβουν τη λειτουργία των αεροδρομίων σε τουριστικούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Κέρκυρα - μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες ιδιωτικοποίησης στην Ελλάδα από την αρχή της κρίσης χρέους.

Το Reuters αναφέρει ότι τα υπουργεία Οικονομίας, Ναυτιλίας και Οικονομικών, που εμπλέκονται στην ιδιωτικοποίηση, αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για το θέμα.

Όσον αφορά τον ΟΛΠ, ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι η Αθήνα θα προσκαλέσει τους επενδυτές να υποβάλουν έως τον Ιούλιο προσφορές για την εξαγορά του 51% των μετοχών του ΟΛΠ, με τη δυνατότητα το μερίδιο αυτό να αυξηθεί στο 67% μέσα σε πέντε χρόνια. «Θα ανοίξουμε και πάλι τη διαδικασία τις επόμενες ημέρες», δήλωσε.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Tι νεα μόδα του φεουδατου είναι αυτή, που τα μοιράζουν αυτά τα αξιώματα να παω να πάρω κανα δυο για το σπίτι?Σημερα αξιωματούχος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε οτι προχώρησε η συμφωνία για τα 14 αεροδρόμια. Μετά είπε εγώ είμαι ''αξιωματούχος'', και να μη πείτε πως με λένε παρά μόνο να σφραγίσετε αυτά που λέω. Αποκάλυψη του Ιωάννη τύπου δηλαδή...