Μάρδας: Έβγαλα χρήματα κοντά στον Φεβρουάριο για τις σπουδές της κόρης μου

Μάρδας: Έβγαλα χρήματα κοντά στον Φεβρουάριο για τις σπουδές της κόρης μου Facebook Twitter
ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
16

Για μία άνευ προηγουμένου συκοφάντηση έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που σημειώνουν ότι έβγαλε στο εξωτερικό, ενώ ήταν υπουργός της κυβέρνησης, 80.000 ευρώ. Μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι την περίοδο που ήταν εκτός κυβέρνησης μετέφερε 30.000-40.000 ευρώ σε λογαριασμό στο Βέλγιο, όπου επρόκειτο να πάει για σπουδές η κόρη του.

Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε πότε συνέβη αυτό απάντησε: «Όταν η κόρη μου είναι να φύγει τον Φλεβάρη για το εξωτερικό δεν υπήρχε λόγος να τα καταθέσω από την προηγούμενη χρονιά. Ήταν πάρα πολύ κοντά προς τον Φλεβάρη». Εξήγησε, επίσης, ότι η κόρη του δεν πέρασε τις εξετάσεις σε κάποια μαθήματα που χρωστούσε, παρέμεινε στην Ελλάδα και θα φύγει τους επόμενους μήνες.

«Δεν μπορεί να θεωρούμαι ένοχος επειδή θέλω να χρηματοδοτήσω τις σπουδές της κόρης μου», ανέφερε, ενώ υποστήριξε ότι αν ήθελε να «παρκάρει» τα χρήματά του θα επέλεγε χώρες όπως η Γερμανία ή το Λουξεμβούργο.

Επίσης είπε ότι την Πέμπτη θα δοθεί σε όλους τους βουλευτές βεβαίωση στην οποία φαίνεται, όπως είπε, ότι 80.000 ευρώ δεν έχει βγάλει ποτέ στη ζωή του, την επίμαχη περίοδο δεν έχει βγάλει ούτε ένα ευρώ και στο Λουξεμβούργο δεν έχει τον παραμικρό λογαριασμό.

ΠΑΣΟΚ: Περιπλανώμενος πολιτικός τυχοδιώκτης ο Μάρδας

Ανακοίνωση - απάντηση στις αιχμές που άφησε χθες ο Δ. Μάρδας κατά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις καταγγελίες ότι έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό, έβγαλε η Χαριλάου Τρικούπη, καλώντας τον να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά θα αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με τον κ. Μάρδα δεν είχαμε ασχοληθεί έως τώρα γιατί θέλαμε η κοινή γνώμη να παρακολουθεί απερίσπαστη το φεστιβάλ των επιπόλαιων και ανεύθυνων δηλώσεων του σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα και την εκπλήρωση των εσωτερικών και διεθνών υποχρεώσεων του δημοσίου.

Ήδη έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία των γραφικών δηλώσεων. Όλοι θα τον θυμούνται να του λείπουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το πρωί στο σπίτι του, αλλά να τα βρίσκει δυο ώρες αργότερα μόλις φτάνει στο γραφείο του!

Ο κύριος Μάρδας λοιπόν από τη πρώτη στιγμή που ένα ΜΜΕ τον φωτογράφισε σε σχέση με εξαγωγή χρημάτων, όφειλε να δώσει την όποια απάντηση του, η οποία απομένει να τεκμηριωθεί και να αξιολογηθεί και όχι να οχυρώνεται πίσω από το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που του παραχώρησαν δυο εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Κάτι το οποίο δεν έγινε με άλλα πολιτικά πρόσωπα, περιλαμβανομένων και άλλων μελών της κυβέρνησης, για ίδια ή παρεμφερή ζητήματα.

Χθες που αναγκάστηκε λόγω Bild να μιλήσει, επιτέθηκε παραδόξως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Όχι στο Ποτάμι που υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή, όχι στη ΝΔ που έκανε σχετικές σκληρές ανακοινώσεις, αλλά στο ΠΑΣΟΚ!

Χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε αυτούς που τον στεγάζουν τώρα πολιτικά και μάλιστα πολυτελώς ως αναπληρωτή υπουργό.

Όντως το ΠΑΣΟΚ τον «προήγαγε» μέχρι του επιπέδου του γενικού γραμματέα εμπορίου επί υπουργίας Ν. Χριστοδουλάκη και τον «αξιοποίησε» ως διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν πρόλαβε δυστυχώς να του εμπιστευθεί υπουργικές ευθύνες, αλλά τον εκπαίδευσε ώστε να επωφεληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Φανταζόμαστε ότι θα έχει να προσθέσει πράγματα και το Ποτάμι στις όχθες του οποίου περιπλανήθηκε προεκλογικά, αλλά – ορθώς – δεν βρήκε θέση στους συνδυασμούς του.

Ευτυχώς ο κ. Τσίπρας είναι επιεικής με τους υπουργούς του και δεν θεώρησε κώλυμα τα περισπούδαστα άρθρα του ευρωπαϊστή κ. Μάρδα κατά βασικών προεκλογικών επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη φορά που ο κ. Μάρδας θα αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ, ας είναι πιο προσεκτικός και πιο σεμνός.

16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Εγώ πάντως, πρώτα πέρασα στην σχολή και μετά μετέφερα 10.000 ευρώ. Το πιθανότερο είναι να άδραξε την ευκαιρία της αμφίβολης εισαγωγής για να μεταφέρει τα χρήματα. Επίσης ενδιαφέρουσα ερώτηση θα ήταν το πού είναι σήμερα τα χρήματά του. Κι όλα αυτά, για να το σημειώσουμε, είναι ανήθικα αλλά δεν είναι παράνομα.
Για να τελειώνουμε με την κοροιδία, όταν σπούδαζα στο εξωτερικό πριν 20 χρόνια,εποχές που τα εμβάσματα στο εξωτερικό λόγω συναλλάγματος αλλά και περιορισμένης τεχνολογίας ήταν διαδικαστικά πιό δύσκολα απ'οτι σήμερα,οι γονείς μου ,καθώς και οι γονείς ΟΛΩΝ των φίλων και γνωστών μου που επίσης σπούδαζαν στο εξωτερικό, έστελναν ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ένα μηνιάτικο/χαρτζιλίκι πες το οπως θες για τα έξοδα. Το "έστειλα προκαταβολικά 80 40 ή 20 χιλιάρικα να βρίσκονται' είναι απλά μια φτηνή δικαιολογία.
Το έκανες πριν απο 20 χρόνια! και κρίνεις από τον εαυτό σου και κάποιους φίλους σου; ΟΚ.. Εγώ ξέρω αρκετό κόσμο που στλένει αντίστοιχα ποσά στο εξωτερικό (γυρω στα 40,000) για κάθε χρόνο. Για διδακτρα, έξοδα, διαμονές και σαν ' μαξιλάρι. Συμφέρει πιο πολύ να τα στείλεις όλα μαζί παρά λίγα λίγα και να εξαρτάσαι από το αν θα φτάσουν τα λεφτά και πότε για να ζησεις. Επίσης πολλές φοιτητικές εστίες αλλά και διαμερίσματα ειδικά στην Αγγλία όπου φοίτησα οφείλουν να προπληρώνονται. Όσο για τα δίδακτρα σχεδόν πάντα προπληρώνονται. Και τα ποσά είναι μεγάλα ειδικά για τα μεταπτυχιακά. Σιγα το ποσό που εβγαλε ο άνθρωπος για να το συζηταμε πόση ώρα. Έλεος κάπου
Τον καημενο τον υπουργό μας τον έπιασαν κορόιδο. Πλήρωσε τόσα και η κορη του δεν πήγε καν για σπουδες!Γιατι ως γνωστόν όλοι μας στέλνουμε τα λεφτα για το μεταπτυχιακό των παιδιων μας 1-2 χρόνια πριν τελειώσουν τα προπτυχιακά τους.Ο σωστός γονεας πάντως έτσι κάνει: στέλνει απο τότε που το παιδί του τελειώνει το δημοκτικό κάμποσα λεφτουδακια για τις σπουδες των παιδιων στην Ελβετία.Το κάνουν πολλοι βουλευτες και υπουργοι μας κι εμεις τους παρεξηγουσαμε. Αμαρτησαν για το παιδι τους!
Προσωπική μου εμπειρία με σπουδές στο εξωτερικό είναι -αν δεν ψεύδεται- παρόμοια. Κατατέθηκαν από τους γονείς μου σε τράπεζα του εξωτερικού όπου και φοίτησα 15.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, για να καλύψω το κόστος του μεταπτυχιακού, νοίκια μπροστά, τυχόν έξοδα όπως πχ παπλώματα, σεντόνια κτλ και για τα καθημερινά έξοδα. Αν είχαν περισσότερα να μου δώσουν πιστεύω θα το έκαναν για να είμαι πιο άνετα, όπως επίσης αν δεν είχα βρει δουλειά τον δεύτερο χρόνο θα μου έστελναν άλλα τόσα. Αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι όλοι οι γονείς στέλνουν κάθε μήνα λεφτά, ειδικά πχ στην Αγγλία για να μην χάσεις χρήματα πρέπει πρώτα να στα καταθέσουν στον λογαριασμό και μετά να τα πάρεις εσύ και να τα βάλεις στην τράπεζα σου. Όπως δεν είναι απαραίτητο να πληρώσεις το μεταπτυχιακό σε δόσεις, εφόσον μπορείς να το πληρώσεις όλο κατευθείαν. Τώρα 15.000 με 40.000 έχει κάποια διαφορά, αλλά αν τα έχει για πιο λόγο να μην τα δώσει στην κόρη του; Πραγματικά αμφιβάλλω ότι 40.000 είναι τόσο σημαντικό ποσό για να το κρύψεις.
Ο οπορτουνισμος της "πρωτη φορα αριστερα" ειναι απλα τραγικος. Οι ανθρωποι αυτοι εδω και χρονια χρησιμοποιουν το προσωπειο του αριστερου για να ανελιχθουν και να κανουν επι της ουσιας ακριβως τα ιδια με τις προηγουμενες κυβερνησεις εναντιον των οποιων διερρηγνυαν τα ιματια τους ως αντιπολιτευση.
Γιατι ως γνωστόν, όποιος πάει για σπουδές εξω παιρνει όλα τα λεφτα που θα χρειαστει για δυο τρια χρονια, απ την πρωτη μερα....δουλευόμαστε...