Παραιτήθηκαν Μίλιμπαντ, Κλεγκ και Φάρατζ μετά τη συντριπτική ήττα

Παραιτήθηκαν Μίλιμπαντ, Κλεγκ και Φάρατζ μετά τη συντριπτική ήττα Facebook Twitter
Αν και ο Μίλιμπαντ επανεκλέχθηκε στην περιφέρειά του στο Ντόνκαστερ της βόρειας Αγγλίας, οι Εργατικοί υπέστησαν βαριά ήττα.
9

Ο Εντ Μίλιμπαντ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος, μία πληροφορία που είχε μεταδώσει νωρίτερα το BBC. Ακόμα, παραιτήθηκε ο Νικ Κλεγκ από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, αλλά και ο Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (Ukip), μετά τη συντριπτική ήττα των κομμάτων τους στις βουλευτικές εκλογές της Βρετανίας.


Αν και ο Μίλιμπαντ επανεκλέχθηκε στην περιφέρειά του στο Ντόνκαστερ της βόρειας Αγγλίας, οι Εργατικοί υπέστησαν βαριά ήττα.  Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Συντηρητικό Κόμμα του Κάμερον εξασφάλισε κοινοβουλευτική πλειοψηφία 325 εδρών, ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων για 10 ακόμη από τις 650 έδρες του βρετανικού κοινοβουλίου. Το Εργατικό Κόμμα ακολουθεί με 228 έδρες.

Στην πράξη, ο αριθμός των 325 εδρών αποτελεί απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, καθώς οι 4 βουλευτές του Σιν Φέιν (Βόρεια Ιρλανδία) θα αρνηθούν να καταλάβουν τις έδρες τους στο Γουέστμινστερ, ενώ ο Ντέιβιντ Κάμερον αναμένεται να εξασφαλίσει και επιπλέον έδρες από τις 10, τα αποτελέσματα για τις οποίες εκκρεμούν.

Ο Νικ Κλεγκ, ο οποίος το 2010 οδήγησε το κόμμα του στην πρώτη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ως ήσσων εταίρος των Συντηρητικών του Ντέιβιντ Κάμερον, διατήρησε την έδρα του στο κοινοβούλιο, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων του έχασαν τις δικές τους. Με κατανεμημένες σχεδόν όλες τις έδρες, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδιζαν το πρωί μόλις οκτώ, από τις 57 που είχαν κερδίσει το 2010.

«Είναι ξεκάθαρο πως τα αποτελέσματα ήταν απείρως πιο συντριπτικά και σκληρά απ' όσο θα μπορούσα ποτέ να φοβηθώ ότι θα είναι» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κλεγκ. «Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη και γι' αυτό ανακοινώνω ότι παραιτούμαι από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών. Θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ηγεσία σύμφωνα με τους κανονισμούς του κόμματος».

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί καν βουλευτής, είπε ότι μπορεί να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος τον Σεπτέμβριο.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Εντάξει, το σύστημα στο ΗΒ είναι τραγικό, αλλά ο αρχηγός της αντιπολίτευσης παραιτήθηκε επειδή έχασε με 6 μονάδες διαφορά.Εδώ ο γατζωμένος δεν το σκεύτηκε ούτε με το διπλάσιο.
Και τι θα γινει αν παραιτηθουν οι αρχηγοι;Ρίχνοντας το βάρος στο πολιτικό πρόσωπο αλλαζει ιδεολογικο προσανατολισμο ή αντιλήψεις το εκαστοτε κομμα;Για το θεαθηναι,και βέβαια και από το εσωτερικό των κομμάτων προσπαθώντας να ρίξουν το βάρος στον αρχηγό αντί να ψαχτούν σύσσωμοι για αλλαγή,ή βεβαια να μείνουν πιστοί στις ιδέες τους
ασχετως πολιτικων πεποιθησεων,η ειδηση ειναι ευχαριστη γιατι δειχνει οτι σε μια χωρα που οι πολιτικοι σεβονται τους ψηφοφορους και τους εαυτους τους,οταν πρεπει να παραιτηθουν παραιτουνται και δεν γατζωνονται απο την καρεκλα με νυχια και με δοντια.ακομα και ο φαρατζ πχ,κατι σαν τον καρατζαφερη εδω,παραιτηθηκε.ο καρατζαφερης απο την αλλη οταν δεν μπηκε στην βουλη,η αυτοκριτικη που εκανε ηταν να κατηγορει τον κοσμο που δεν τον ψηφισε ενω αυτος εκανε τα παντα σωστα