Έκρυθμη η κατάσταση στην ΠΓΔΜ-Νεκροί κι τραυματίες

Έκρυθμη η κατάσταση στην ΠΓΔΜ-Νεκροί κι τραυματίες Facebook Twitter
6

Συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα με αμείωτη ένταση οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ενόπλων Αλβανών στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως υπάρχουν φωτιές που καίνε σπίτια ενώ στην πόλη την οποία αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει, ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί πάνω από 20 τραυματίες από τις συγκρούσεις και πως υπάρχουν και νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί.

Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως και όλα τα κόμματα στη χώρα απηύθυνε έκκληση προς τον πληθυσμό της χώρας για ηρεμία, ενώ έκανε λόγο για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας από ένοπλες ομάδες οι οποίες είναι γνωστές στην κοινή γνώμη της χώρας, όσο και σε γειτονικές χώρες και στη διεθνή κοινότητα, για τον ρόλο τους».

Από την μεριά του, ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ- Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM)- Ζόραν Ζάεβ, κάλεσε τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τον αρχηγό του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος- DUI-Αλί Αχμέτι να βγουν δημόσια και να εξηγήσουν στους πολίτες τι συμβαίνει στη χώρα και ποιος και γιατί επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Ο κ.Ζάεβ, σχολιάζοντας τα επεισόδια στο Κουμάνοβο, έκανε λόγο για «σκοτεινά σενάρια» τα οποία όπως είπε, δεν έχουν καμία τύχη.

Νωρίτερα σήμερα, το αλβανικό κόμμα DUI εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τα σημερινά επεισόδια και απηύθυνε έκκληση προς τον αλβανόφωνο πληθυσμό του Κουμάνοβο για ψυχραιμία. Το DUI σημείωσε ότι το σημερινά επεισόδια, όπως και αυτό στο συνοριακό φυλάκιο Γκόσιντσε, πριν από είκοσι ημέρες, δεν συνάδουν με τις επιδιώξεις των Αλβανών, τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στο Κόσοβο, την Αλβανία και την κοιλάδα του Πρέσεβο στη Σερβία για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM
Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Διεθνή / Παρίσι: Απετράπη σχέδιο τρομοκρατικής επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Συνελήφθη 18χρονος

Αυτή είναι «η πρώτη σχεδιαζόμενη επίθεση εναντίον των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) που αποτράπηκε» από τις γαλλικές αρχές και η τρίτη συνολικά από τις αρχές του έτους
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Με δεδομενο οτι οι αλβανοι ειναι σταθερα εδω και χρονια ο αποσταθεροποιητικος παραγοντας της ευρυτερης περιοχης και επειδη εδω ειναι βαλκανια, δεν ειναι παιξε γελασε, μηπως πρεπει να σκεφτουμε καποια στιγμη τη ρολο μπορει να παιξουν και τι σχεδια μπορει να εξυπηρετησουν οι χιλιαδες αλβανοι που εχουμε σαυτη τη χωρα...;
Ξέχνας ότι οι περισσότεροι Αλβανοί στην χώρα μας έχουν πλήρως ενσωματωθεί στην κοινωνία μας, τα παιδιά τους γεννήθηκαν εδώ και έχουν πάρει ελληνική παιδεία και όχι αλβανική. Μάλιστα, κάποια από αυτά θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες. Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά μην τους τσουβαλιάζουμε όλους.
Και κάπου εδώ δικαιωνόμαστε όσοι λέμε ότι καλά κάνουμε και δεν διαπραγματευόμαστε ούτε συλλαβή από το όνομα της Μακεδονίας μαζί τους.Ο χρόνος κυλάει υπέρ μας.Σε 10 χρόνια ίσως ξεχάσουμε τελείως αυτό το κράτος!
Δεν μας συμφέρει να διαλυθούν τα Σκόπια. Οι Αλβανοί είναι το 20% του πληθυσμού, αν ενώσουν τα εδάφη τους με την Αλβανία θα έχουμε έξαρση του εθνικισμού και οι γείτονες θα κάνουν όνειρα για μεγάλη Αλβανία.