Μόνη της θα αφήσει την Αγία Βαρβάρα τελικά ο Κουρουμπλής

Μόνη της θα αφήσει την Αγία Βαρβάρα τελικά ο Κουρουμπλής Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
11

Να μην απαξιώνουμε τη δύναμη της (οποιασδήποτε) πίστης: όντως μπορεί να λειτουργήσει αυθυποβλητικά, ως placebo, και να δράσει και παρηγορητικά και καταπραϋντικά. Το ίδιο και η καλή ψυχολογία.

Δεν μπορούν αυτά βέβαια να σε γιατρέψουν από σοβαρή ασθένεια ούτε πχ. να κάνουν έναν άνθρωπο με προβλήματα όρασης -όπως είναι ο κ. Κουρουμπλής- να ξαναβρεί το φως του. 

Ο οποίος κ. Κουρουμπλής, [μετά και το σημείωμα της Β. Ευθυμιοπούλου "Το βαρύτατο πολιτικό ατόπημα του κ. Κουρουμπλή»], σήμερα θυμήθηκε ότι έπρεπε να πάει στη Γενεύη για μία (προγραμματισμένη) διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την οποία προφανώς είχε ξεχάσει όταν είχε δηλώσει πως αύριο θα συνόδευε τα λείψανα της Αρχηγού Κράτους στην περιφορά τους στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. 

Την ώρα που χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται αυτές τις μέρες τα θαυματουργά λείψανα στην Αθήνα (παρακαλείται ένας -ΕΝΑΣ- που θα γιατρευτεί θαυματουργά, να επικοινωνήσει μαζί μας) η κυβέρνηση άφηνε τον Νίκο Φίλη σχεδόν μόνο του να υπερασπίζεται τον ορθό λόγο.

Η Εκκλησία είχε το θράσος να τον κατηγορήσει για διωγμό της θρησκείας και επιστροφή στον Μεσαίωνα -τότε που οι προοδευτικοί άνθρωποι σκοτώνονταν από την Εκκλησία δηλαδή- και σήμερα ο Ιερώνυμος άφησε αιχμές εναντίον αυτών που είναι όλο λόγια.

Τέλος πάντων. Η θολή τακτική της κυβέρνησης στα περισσότερα θέματα επιχειρεί να αφήσει τους πάντες ικανοποιημένους, αλλά κάνει το αντίθετο. Οι ορθολογιστές είμαστε απογοητευμένοι απ' το ότι ο Τσίπρας δεν έβαλε φανερά χέρι στον Κουρουμπλή για να μην πάει με τα λείψανα παρά μόνο έστριψε δια της Γενεύης, ενώ οι θρησκευόμενοι απογοητεύτηκαν που ο Κουρουμπλής έκανε πίσω, χωρίς φυσικά να πιστέψουν κι αυτοί τα περί Γενεύης.

Στο "Αγιορείτικο Βήμα" διαβάζουμε αυτό το απολαυστικό κειμενάκι:

Μόνη της θα αφήσει την Αγία Βαρβάρα τελικά ο Κουρουμπλής Facebook Twitter
Φωτογραφία από το Αγιορείτικον Βήμα

Κιότεψε ο Κουρουμπλής και δεν συνοδεύει τελικά τα λείψανα στον "Άγιο Σάββα". Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις απαρνησάτω.... Υπέκυψε στην πίεση των αριστερομπερδεμένων, που κόπτονται για τα λείψανα των Αγίων, αλλά έχουν ταριχευμένο τον Λένιν κοντά έναν αιώνα, ο Συριζαίος υπουργός Υγείας. O κ. Κουρουμπλής δε θα συνοδεύσει τελικά τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας αυριο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" γιατί....θυμήθηκε πως έχει να πάει στη Γενεύη για μία διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας....

«Και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης».... Αντί άλλη απάντηση στον υπουργό που κιότεψε τα λόγια σήμερα το πρωί του Αρχιεπισκόπου για τους αμφισβητίες των λειψάνων και τους αντιδρώντες: «οι άνθρωποι αυτοί είναι των λόγων. Τα λόγια, όμως κούρασαν και έφτασαν τον τόπο σε αυτή την κατάσταση. Χρειαζόμαστε λόγο και όχι λόγια». Πήγαμε να πιστέψουμε για λίγο πως ο κ. Κουρουμπλής δεν ήταν εις εξ αυτών..

ΥΓ. Τώρα που το θυμήθηκα, σχετικά με την κριτική του Αρχιεπισκόπου σ' αυτούς που είναι όλο λόγια. Αλήθεια, τι έγινε με τα λόγια του πως θα ξεπλήρωνε το Χρέος της χώρας με τα λεφτά της εκκλησιαστικής περιουσίας;

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

5 σχόλια
Έχει ένα κάποιο δίκιο όμως το αγιορείτικο βήμα που λέει για τον Λένιν.Όπως έλεγε και ένας φίλος,οι κουκουέδες έχουν κάνει θρησκεία τον κομμουνισμό,με εντολές που έδωσαν οι άγιοι Μαρξ και Λένιν,και έχουν το Κεφάλαιο σαν βίβλο για τα πάντα!
Κ. Δημοκίδη για ακόμα μια φορά πέφτετε στην παγίδα της εμπάθειας που για κάποιο λόγο έχετε μπρος την εκκλησία. Και εγώ άθεος είμαι. Καταρχάς η επιστήμη ακόμα δεν έχετε αποδείξει την ύπαρξη ή την μη ύπαρξη του θεού άρα δεν μπορούμε a priori να αποκλείσουμε ότι αυτοί είναι ψεκασμένοι και εμείς λογικοί. Επίσης ο Ιερώνυμος είχε αναφέρει ότι θα αξιοποιήσει την περιούσια της εκκλησίας για το χρέος και όχι ότι θα την πουλήσει.
Το αν υπάρχει ή όχι θεός είναι μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται από το τι θεωρεί ο καθένας ως θεό. Π.χ. δεν μπορείς να αποκλήσεις ότι μπορεί κάποια/ες άλλες οντότητες να μας δημιούργησαν κάποτε.Το να πιστεύεις σε θρησκείες όμως,οι οποίες όλες ανεξαιρέτως είναι ανθρώπινα δημιουργήματα,είναι τουλάχιστον αφελές και αψηφά την λογική! Και ο Δημοκίδης απλά είναι λογικός :)
H επιστήμη δεν έχει αποδείξει ούτε την ύπαρξη των Ροζ Αόρατων Μονόκερων. Γενικά, το βάρος της απόδειξης πέφτει σε αυτόν που ισχυρίζεται οτι κάτι υπάρχει. Και φυσικά, extraordinary claims need extraordinary proof.
*Καταρχάς ένα μικρό λάθος στο πάνω ποστ μου: είναι "έχει" αποδείξει και όχι έχετε.vasili, σύμφωνει μπορεί ο θεός να μην είναι ο χριστός αλλά να είναι ο βούδας ή μια απειρία άλλων πιθανών θεών. Αλλά και πάλι δεν μπορείς να θεωρήσεις τον άλλο αφελή αν πιστεύει σε κάποιον απο αυτούς. Ο Άινσταιν πχ πίστευε και αυτός σε κάποιον ουράνιο θεό και άλλο μεγάλοι επιστήμονες αντίστοιχα σε δικούς τους άρα δεν μπορούμε εμείς να ισχυριστούμε ότι αυτοί είναι αφελείς και εμείς λογικοί.Lucretius, το πρόβλημα έγκειται ότι έτσι όπως είναι ορισμένος ο θεός στον χριστιανισμό η απόδειξη του δεν μπορεί να είναι προφανής. Όλη η θεωρία του χριστιανισμού βασίζεται στο ότι η αναζήτηση του θεού είναι προσωπική και εσωτερική ξεχωριστά για τον κάθε ένα απο εμάς. Επίσης ο θεός είναι τα πάντα πράγμα που ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ανίκανος να αντιληφθεί αρά δεν θα μπορούσε να είναι δυνατή η κατανόηση του. Η προσωπική μου βεβαια θέση είναι ότι ο άνθρωπος δημιούργησε αυτή την ψυχιατρική κατάσταση για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής όπως ο πόνος ή ο θάνατος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το σήμερα που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αρνείται με λογικά επιχειρήματα να κατανοήση την χρεωκοπία της οικονομίας μας τα τελευταία 5 χρόνια και αντιδρά με τον τρόπο που αντιδρά. Άκυρο βέβαια το παράδειγμα αλλά δείχνει την ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργήσει φανταστικά γεγονότα για αυτό που του συνέβη.
"Καταρχάς η επιστήμη ακόμα δεν έχετε αποδείξει την ύπαρξη ή την μη ύπαρξη του θεού".... Αντίστοιχα ποιες είναι οι αποδείξεις της εκκλησίας ότι υπάρχει θεός; Τα κόκκαλα που γυροφέρνουν σε πόλεις και χωριά ή ο μοναχός Βησαρίωνας, που μόλις πήρε αέρα ακολούθησε το δρόμο που ακολουθούν όλοι οι νεκροί;