CONFERENCE LEAGUE

To Mad Max είναι «υπερβολικά φεμινιστικό» για ορισμένους

To Mad Max είναι «υπερβολικά φεμινιστικό» για ορισμένους Facebook Twitter
7

Το "Mad Max:Fury Road" παίζεται τώρα στα σινεμά, και κάποιοι δεν είναι ευχαριστημένοι με την επιστροφή του George Miller στο επικό σύμπαν επιστημονικής φαντασίας. Κάποιοι καλούν σε μποϊκοτάζ της ταινίας επειδή «παραείναι φεμινιστικό».


Πρώτον, η Σαρλίζ Θερόν έχει το θράσος να «δίνει οδηγίες» στον Mad Max, όπως φαίνεται στο τρέιλερ. Για την ακρίβεια, όπως λέει και το Time, φαίνεται να είναι ο κεντρικός ήρωας της ταινίας. Δεύτερον, ο Miller κάλεσε τη γνωστή φεμινίστρια και δημιουργό του Vagina Monologues ως σύμβουλο στην ταινία για να εξασφαλίσει ότι οι γυναίκες στην ταινία θα είναι όσο πιο αληθινοί χαρακτήρες γίνεται.

To Mad Max είναι «υπερβολικά φεμινιστικό» για ορισμένους Facebook Twitter


Στο σάιτ Return of Kings, ένα σάιτ από άντρες για άντρες, γνωστό για τη συσσώρευση τρολ, ένας αρθρογράφος ζήτησε από άντρες όλης της γης να μη δουν την ταινία, γιατί αν κάνει επιτυχία, «ο κόσμος δεν θα δεί ποτέ ξανά πραγματική ταινία δράσης που δεν θα έχει κάποιο ηλίθιο πολιτικό δίδαγμα για τον φεμινισμό ή για τον σοσιαλισμό».

Όπως φαίνεται, η έκκληση για μποϊκοτάζ δεν έχει πετύχει, γιατί η εμμονή του Return of Kings έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού, που τώρα θέλει οπωσδήποτε να δει την ταινία:

 


 

 

7

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Πολιτισμός / Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Η προκλητική ανθολογία του Γιώργου Λάνθιμου, η νέα συμφωνία δράσης του Τζορτζ Μίλερ, μια έκπληξη από τη Γαλλία και ένα ωραιότατο ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Σπανό στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
«Λώξη»: Μια ιστορία συμπερίληψης

Ζούμε, ρε! / «Λώξη»: Μια ιστορία συμπερίληψης

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος συζητούν με τους Δημήτρη Ζάχο και Θανάση Καφετζη, τους δύο δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «Λώξη» ενώ ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης μοιράζεται την εμπειρία του από τη θεατρική ομάδα «Εν δυνάμει», μέλος της οποίας είναι και η Λωξάνδρα.
THE LIFO TEAM
Marcello Mio

Ανταπόκριση / Marcello mio: Η πιο meta ταινία του φετινού Φεστιβάλ Καννών

Διανύοντας τη δική της πορεία κάτω από τη σκιά της μητέρας της, Κατρίν Ντενέβ, και το φάντασμα του εξίσου διάσημου πατέρα της, η Κιάρα αποφασίζει να υποδυθεί τον Μαστρογιάνι και να βγει μόνη της στη σέντρα.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
L'Amour Ouf

Ανταπόκριση / L'amour Ouf: Μία από τις χειρότερες ταινίες που έχουμε δει ποτέ στο διαγωνιστικό των Καννών

Αν την ταινία την είχε σκηνοθετήσει οποιοσδήποτε Αμερικανός και όχι ο Γάλλος Ζιλ Λελούς, όχι μόνο στις Κάννες δεν θα είχε ταξιδέψει αλλά δεν θα την είχε δει κανείς μας πουθενά.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Parthenope

Ανταπόκριση / Parthenope: Η υπερβολή δεν είναι ποτέ αρκετή για τον Σορεντίνο

Στο πρόσωπο της grande bellezza που ανακάλυψε, της αποθεωτικά φωτογενούς 27χρονης Τσελέστε Ντάλα Πόρτα, ο Ιταλός δημιουργός συγκεντρώνει τα αντιφατικά του αισθήματα για τη γειτονιά της μνήμης του, τη Νάπολη.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Τζία Ζάνγκε, ο εθνολόγος της κινεζικής συνείδησης

Ανταπόκριση / Τζία Ζάνγκε, ο Κινέζος εθνολόγος του σινεμά

Με το «Caught by the Tides», ο κορυφαίος σκηνοθέτης της Κίνας καταγράφει τις συντριπτικές αλλαγές στη χώρα μέσα από τον ποιητικό φακό του. Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος τον συνάντησε στις Κάννες.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Γιατί δεν μου άρεσε το «Megalopolis» του Κόπολα»

The Review / «Γιατί δεν μου άρεσε το Megalopolis του Κόπολα»

Πόσα λεπτά χειροκροτούσαν όρθιοι οι θεατές και γιατί δεν έχει απολύτως καμία σημασία; Ο Γιάννης Βασιλείου και ο Τάσος Μελεμενίδης συζητούν για τη φιλόδοξη νέα ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα που έκανε την πρεμιέρα της στις Κάννες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Η Θέρον όχι μόνο δίνει οδηγίες στον Μαξ,αλλά τον αποκαλεί και βλάκα κιόλας!Αλλά όλα αυτά στην αρχή,μετά συμμαχούν και σκοτώνουν αβέρτα!!Όντως ο μαξ παραγκωνίζεται ως χαρακτήρας και πρωταγωνιστεί η Θέρον και όπως φαίνεται κι από το τέλος της ταινίας θα έχει κυρίαρχο ρόλο στις επόμενες δύο ταινίες.Δεν θα λεγα πως είναι φεμινιστική,δεν είναι και ο εμετός του sex and the city(δεν το 'χω δει,ξερνούσα από τα τρειλερ!!),μακάρι όλες οι φεμινιστικές ταινίες να 'χαν τόόόση δράση!!
Η ταινία έδειξε δύο ειδών γυναικών. Από την μία ήταν οι πανέμορφες γυναίκες που τις χρησιμοποιούσαν μόνο για αναπαραγωγή και από την άλλη ήταν οι γυναίκες που επιβίωναν αποκλειστικά μόνες τους. Κανένα άλλο είδος γυναίκας. Αυτό λοιπόν ήταν ένα καλό σχόλιο φεμινισμού πακεταρισμένο στην πιο τρελή ταινία δράσης που έχει βγει.
Αξίζει, ναι. Η πλοκή ίσως το χάνει προς το τέλος, οι διάλογοι δεν είναι τόσο καλοί, αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου. Η δράση είναι η καλύτερη δράση που έχει βγει. Βάζει στην άκρη τα οποιαδήποτε αρνητικά. Δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις. Είναι δέος. Να πας σινεμά.