Προδομένη η Marina Abramović από τον Jay Z

Προδομένη η Marina Abramović από τον Jay Z Facebook Twitter
1
Προδομένη η Marina Abramović από τον Jay Z Facebook Twitter

Όλοι θυμούνται –κάπως άβολα- το διάστημα που η Marina Abramović από underground περσόνα της διεθνούς avant-garde έγινε ο μεγαλύτερος μαϊντανός των media και ξεκίνησε έναν κύκλο γνωριμιών και κοινών εμφανίσεων με πρόσωπα όπως την Lady Gaga, τον Jay Z ή ακόμα και την Kim Kardashian. Διόλου τυχαία η περίοδος αυτή συνέπιπτε χρονικά με τις προσπάθειες να βρει στήριξη και πόρους στο εγχείρημά της να ανοίξει το ινστιτούτο της MAI.  Δεν ήταν όμως μόνο εκείνη που θα έβγαινε πάντα ωφελημένη από τις νέες τις ‘φιλίες’.

Το 2013 η Marina Abramović πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στην 6ωρη performance του Jay Z, η οποία ήταν εμπνευσμένη από μια δική της performance, το The Artist is Present. Η performance του Jay Z που έλαβε χώρα στην Pace Gallery της Νέας Υόρκης ήταν στην ουσία μια εξάωρη εκτέλεση του κομματιού του ‘Picasso Baby’ μπροστά σε ζωντανό κοινό που είχε την δυνατότητα να παρέμβει και να διαδράσει μαζί του.  Η συμμετοχή της Abramović σε αυτό ωστόσο, ήταν το ένα μέρος της συμφωνίας: «Μια μέρα πριν ήρθε στο γραφείο μου», εξηγεί η Abramović, «εγώ του έδωσα μια παρουσίαση powerpoint και του είπα: εντάξει θα το κάνω, γιατί χρειάζομαι την βοήθειά σου για να χτίσω αυτό το πράγμα (το ινστιτούτο)». Όπως εξηγεί η ίδια ο Jay Z την «χρησιμοποίησε» και τίποτα δεν βγήκε από αυτό.

Όπως μάλιστα δήλωσε στο περιοδικό Spike, «Δεν θα το κάνω ποτέ ξανά. Ήμουν πραγματικά αφελής με αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν ένας εντελώς νέος κόσμος για εμένα και δεν είχα ιδέα τι θα συνέβαινε. Ήταν τόσο σκληρό, πραγματικά με εκπλήσσει. Θα μείνω μακριά από αυτό τον κόσμο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόλγκα Τουζούν

Μουσική / Τόλγκα Τουζούν: «Ξέρω ότι η μουσική που γράφω δεν θα γίνει ποτέ δημοφιλής»

Ο δημιουργός του ορατορίου «Φάλαινα στην πόλη ή Γιατί το έκανες αυτό;» που παρουσιάζεται στο 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής μιλάει για τη σχέση του με τη σύγχρονη μουσική σκηνή τόσο στη χώρα του, την Τουρκία, όσο και διεθνώς.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Να πουμε παντως πως με την Lady Gaga οντως εγιναν πολυ καλες φιλες και θα ξανασυνεργαστουν στο μελλον. Καποια στιγμη ειχε βγει η φημη οτι η Abramović κοροιδεψε την Gaga για να βγαλει χρηματα για το ινστιτουτο της, αλλα η φημη ειχε ξεκινησει απο ενα site τυπου κουλουρι και το διεψευσαν και οι δυο, ενω απο τοτε εχουν κανει μαζι εμφανισεις.