BREAKING NEWS

Οργή Γιούνκερ για τον Τσίπρα: Διαστρεβλώνει τις προτάσεις μας και ακόμη περιμένουμε τη δική του

Οργή Γιούνκερ για τον Τσίπρα: Διαστρεβλώνει τις προτάσεις μας και ακόμη περιμένουμε τη δική του Facebook Twitter
Oπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ προσέρχεται στη Σύνοδο των G7
19

Αγανακτισμένος με τον Έλληνα πρωθυπουργό εμφανίστηκε σήμερα στη σύνοδο των G7 στη Βαυαρία ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters o πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει άμεσα τις εναλλακτικές προτάσεις για να επιτρέψει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων αυτή την εβδομάδα.

 

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο Γιουνκέρ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατήγγειλε τους όρους των διεθνών πιστωτών χαρακτηρίζοντάς τους "παράλογους" στην ελληνική βουλή την Παρασκευή.


"Ο Αλέξης Τσίπρας, ο φίλος μου, μού είχε υποσχεθεί ότι μέχρι το βράδυ της περασμένης Πέμπτης θα μου παρουσίαζε μία εναλλακτική πρόταση την οποία ποτέ δεν έλαβα" δήλωσε ο Γιουνκέρ ο οποίος σημείωσε πως για να παραμείνει ο Τσίπρας φίλος τουθα πρέπει να σέβεται κάποιους ελάχιστους κανόνες.


Ο Γιουνκέρ πρόσθεσε ότι αναμένει να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με τον Τσίπρα και άλλους ηγέτες της ευρωζώνης στο περιθώριο της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής) στις Βρυξέλλες που θα ξεκινήσει την προσεχή Τετάρτη.
Επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο ενός Grexit δεν είναι επιλογή αλλά προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι "θα βγάλει λαγό από το καπέλο" για να τo εμποδίσει.


Ερωτηθείς πότε είναι η καταληκτική ημερομηνία για μία συμφωνία με την Ελλάδα, ο Γιουνκέρ δήλωσε: "Ασφαλώς θα υπάρξει προθεσμία" χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

19

BREAKING NEWS

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση Ανδρουλάκη σε Κασσελάκη: Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Μήνυμα αποδοκιμασίας του 41% ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο Ανδρουλάκης

«Εάν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό θα μπορέσει να ενοποιήσει το προοδευτικό μέτωπο» - «Βολεύει να ευτελίζει την αντιπολίτευση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τον Στέφανο Κασσελάκη
NEWSROOM
Μητσοτάκης στην Φλώρινα: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείται η Συμφωνία για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας

Πολιτική / Μητσοτάκης στην Φλώρινα: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείται η Συμφωνία για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας

Για το 41% που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, αλλά ποσοστό ευθύνης και σκληρής δουλειάς
NEWSROOM
Βαρουφάκης: Αν ο Νετανιάχου τελικά κατηγορηθεί από το ΔΠΔ, και πατήσει γερμανικό έδαφος, θα πρέπει να τον συλλάβουν

Πολιτική / Βαρουφάκης: Αν ο Νετανιάχου τελικά κατηγορηθεί από το ΔΠΔ και πατήσει στη Γερμανία θα πρέπει να τον συλλάβουν

«Θα απαγορεύσουν τότε οι Γερμανοί ιθύνοντες στους εαυτούς τους την είσοδο στη Γερμανία με την αιτιολογία του αντισημιτισμού;», γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Τι εννοεί ο Γιούνκερ ότι η Κυβέρνηση ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ τις προτάσεις των δανειστών; Επανέρχεται το θέμα του ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από τη μεριά των Θεσμών, που απαίτησε ήδη από το 2010 ο ΓΑΠ. Υπάρχει συμφωνία, άγνωστο γιατί τη δέχεται η Ευρώπη, ό,τι λέει να μας το μεταφέρουν τα Ελληνικά ΜΜΕ και η Κυβέρνηση. Αν νομίζουν οι Εταίροι ότι λένε κάτι άλλο, από αυτό που μας μεταφέρεται, είναι καιρός να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν απευθείας εκείνοι, τι είναι αυτό που λένε. Δεν είναι παρέμβαση στα Εσωτερικά, είναι απλά ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Ποιος θα είχε αντίρρηση;
Ο Αλέξης ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πρώτη φορά ασχολούνται ΟΛΟΙ με την Ελλάδα, αυτό είναι καθαρά και αποκλειστικά επίτευγμα του Σύριζα. Οι μόνοι δυσαρεστημένοι είναι οι δεξιοί και ακροδεξιοί που άφησαν 40 χρόνια καμμένη γη, μη επιτρέποντας στη χώρα να γίνει πραγματικά Ευρώπη, αλλά βυθίζοντας μια κοινωνία σε πρότυπα Ανατολής, όπου κυριαρχούν οι δεισιδαιμονίες, η εμμονή σε επιτεύγματα του παρελθόντος και η ονείρωξη της επίτευξης ''εθνικών'' οραμάτων. Το ΚΚΕ απ'την άλλη, κατέληξε ένα συντηρητικό αριστερό κόμμα, ανίκανο να ανταποκριθεί στις εξελίξεις με ροπή στον μηδενισμό. Ο Αλέξης είναι ο μόνος που μπορεί να μας εκπροσωπήσει με αξιοπρέπεια και να μετατρέψει την Ελλάδα από φο μπιζού ευρωπαϊκή χώρα, σε πραγματική ευρωπαϊκή χώρα. Μην φορτώνουμε τα λάθη του παρελθόντος σε μια κυβέρνηση που δεν έκλεισε καν 6μηνο.
40 σελίδες δεν είναι πρόταση. Μάλλον οι φιλοι μας ευρωπάιοι ονοματίζουν κατά το δοκούν κείμενα ή άλλα. Όσοι σχολιάζετε (γενικά και μη αόριστα) μήπως κάνατε τον κόπο να βρείτε και να διαβάσετε και τα δύο κείμενα; Αν το κάνετε θα καταλάβετε το τι κάνει ο Γιουνκερ και κάθε Γιουνκέρ. Αλλιώς ας σχολιάσετε κάτι άλλο.
Σαν το τραγουδι τοτ Μηλιωκα " Το Σαββατο μπορεις; Οχι...οχι..."Κατινιες και κινεζικα και επι της ουσιας τιποτα.Κατα τ' αλλα,οι αλλοι χρονοτριβουν. Αλλα βρε παιδια,μην στεναχωριεστε τοσο! Καταλαβαινω που στεναχωρηθηκατε που στεναχωρηθηκε ο Γιουνκερ...αλλα κουραγιο! Τι κριμα να μην το εχετε κοντα σας να του σταθειτε,να του κανετε ενα μασαζακι,αλλος να του τριψει τις πατουσες,αλλος μια εντριβη,λιγο αερα,να του πιασετε το χερι και να του πειτε.. "Σωπα..σωπα.. ηρεμησε Ζαν- Κλοντ χαλαρωσε...αυτα ειναι παλιοπαιδα!"
Να δούμε τι ακόμα χρειάζεται για να καταλάβει ο κόσμος ότι η πρώτη φορά αριστερά αποτελείται από κατά συρροήν ψεύτες και λαοπλάνους που κρατάνε μια ωρολογιακή βόμβα στα χέρια τους και την πετάνε γύρω γύρω χωρίς συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης.
Ενδιαφερουσα η αποψη σου για την αριστερα.Ψευτες,λοιπον,και λαοπλανοι,και μαλιστα "κατα συρροην".Αναμενω με το ιδιο μεγαλο ενδιαφερον, και τις αποψεις σου για την Δεξια(Ν.Δ.)και την κεντροαριστερα(ΠΑΣΟΚ).
Πρώην ψεύτες και λαοπλάνοι κατά συρροήν μέχρι που κατάλαβαν ότι δεν τους παίρνει άλλο το 2010. Τα τελευταία 5 χρόνια αναγκάστηκαν να πουν την αλήθεια, η οποία όμως προφανώς δεν πουλάει και γι αυτό ψάχνουν τις ψήφους τους τώρα.
@LycosΕυχαριστω για την "απαντηση"σου ,αν και ,για να ειμαι ειλικρινης,δεν θεωρω οτι ειναι απαντηση στο ερωτημα μου.Διοτι το ερωτημα μου δεν ηταν αν ειναι "πρωην"η "νυν"ψευτες και λαοπλανοι οι της αριστερας,ουτε αν "ψαχνουν τις ψηφους"τους (;;;)τωρα.Το ερωτημα μου μου αφορουσε στις αποψεις σου για την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.Ητοι στα δυο κομματα τα οποια κυβερνησαν αδιαλειπτως την χωρα τα τελευταια σαραντα χρονια.Με τα γνωστα σε ολους μας αποτελεσματα.Αυτους,λοιπον, πως ακριβως θα τους χαρακτηριζες ; Καλυτερα ; Το ιδιο ; Η πολυ χειροτερα ;Εξακολουθω να αναμενω την απαντηση σου με αμειωτο ενδιαφερον.
@LycosΟντως δεν ειχα καταλαβει,και απολογουμαι γι αυτο.Αλλα και τωρα που καταλαβα οτι αναφεροσουν σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με μπερδευει καπως αυτο το "πρωην".Υποθετω οτι το εννοεις ως "πρωην εξουσια",διοτι ο ψευτης αυτης της κατηγοριας δεν γινεται ποτε "πρωην ψευτης".Παραμενει ενεργος ψευτης μεχρι θανατου.Πλην θαυματος,βεβαια.
Ο Γιουνγκερ προσπαθεί να "βάλει γραβάτα" με το ζόρι σε κάποιον, παριστάνοντας το ως δώρο σε φίλο· όταν όμως αυτή εξυπηρετεί το ρόλο της θηλιάς, λογικό είναι να μη γίνεται αποδεκτή. Με τέτοιους συνέταιρους στην Ε.Ε η λύση " πέσε και κολύμπα" προβάλλει πιο ελκυστική από ποτέ..
Εγώ στηρίζω με κλειστά μάτια Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο πολιτικό που από την θέση της αξ. αντιπολίτευσης έκανε λόγο για παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία και όταν ανέλαβε έδωσε σαντουιτσάκια στους Δεητζήδες!
Κάνεις κάποιο λάθος αγαπητέ μου, από τις 26 του Γενάρη δεν υπάρχουν παιδιά που λιποθυμάνε στα σχολεία, δεν αυτοκτονούν άνθρωποι, δεν υπάρχουν λουκέτα και απολύσεις, και οι άνθρωποι δεν υποφέρουν να πληρώσουν τους φόρους τους αλλά σπεύδουν πρόθυμα λόγω πατριωτικού καθήκοντος.