Εξέγερση Σύρων μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Εξέγερση Σύρων μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι της Μυτιλήνης Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
7

Άλλη μια εξέγερση μεταναστών και προσφύγων σημειώθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με αίτημα να ταυτοποιηθούν επί τόπου και όχι στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του νησιού, όπως τους ανακοινώθηκε από τις Αρχές.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες (100 Ιρακινοί και 200 Σύροι), διέμεναν μέχρι χθες στον Καρά Τεπέ, όπου συνεπλάκησαν με Αφγανούς και Πακιστανούς. Μετά τα επεισόδια, μεταφέρθηκαν στο εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο της Μυτιλήνης, όπου σήμερα τους ανακοινώθηκε πως θα πρέπει να μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Μόρια, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησής τους.

Για τη μεταφορά πείστηκαν οι Ιρακινοί, όχι όμως και οι Σύροι, οι οποίοι ξεκίνησαν διαδήλωση από το κολυμβητήριο με κατεύθυνση τη συμβολή του λιμανιού με την οδό Τζέιμς Αριστάρχου και με στόχο να κλείσουν το δρόμο, διεκδικώντας άμεση ταυτοποίηση στο κολυμβητήριο και έκδοση δικαιολογητικών, για να φύγουν την ίδια μέρα στην Αθήνα.

Ομάδα λιμενικών σταμάτησε τους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί ένας λιμενικός από έναν Σύρο και να γενικευτεί η σύγκρουση.

Ο παρών στα επεισόδια δημοτικός σύμβουλος της Αριστεράς, Γιώργος Πάλλης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατήγγειλε τη βία που ασκήθηκε κατά των προσφύγων κατά τις συγκρούσεις, αλλά τόνισε πως «τα παράλογα αιτήματα που τέθηκαν, δεν μπορεί παρά να είναι παρακινούμενα και προβοκατόρικα από ντόπιους κύκλους».

Με παρέμβαση ψυχραιμοτέρων, τα επεισόδια έληξαν και οι Σύροι υποχώρησαν και δέχθηκαν να μπουν σε λεωφορεία και να πάνε στη Μόριο προκειμένου να ταυτοποιηθούν. Όπως έγινε γνωστό, κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν έξη διαδηλωτές, ενώ τραυματίσθηκαν ελαφρά, ένας διαδηλωτής και ένα στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Προφανώς αν ταυτοποιηθούν στην Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους στην Βόρεια Ευρώπη. Δεν βλέπω τιποτα παράλογο στην αρνησή τους κι εγώ αν ημουν Σύρια θα αντιδρούσα. Παρεπιμπτόντος οι Σύριοι δεν είναι λαθρομετανάστες, είναι πρόσφυγες.
ωραίο θα ηταν βέβαια αν στο άρθρο αναφέρατε ότι χτυπήθηκε και πρόσφυγας .ακόμα οτι οι πρόσφυγες ΕΔΩ μέρες τώρα αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες..υπάρχουν βρέφη ,γυναικόπαιδα και άρρωστοι άνθρωποι . η διαμαρτυρία σημερα έγινα επειδή ζητούσαν το αυτονόητο ..τα χαρτιά τους ,ωστε να μπορέσουν να ειναι ελεύθεροι να φύγουν.τέλος αν θέλετε μπορείτε να ενημερώσετε και τον κόσμο σχετικά με την απειλητική στάση της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ .
Με αφορμή το περιστατικό μου ήλθε μια καταπληκτική ιδέα !Θέλουμε να αποθαρρύνουμε τους λαθρομετανάστες από το να έρχονται στην Ελλάδα; Δεν έχουμε παρά να τους μπλέξουμε στα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατείας !! Δεν λέω να εφεύρουμε γραφειοκρατικές διαδικασίες ειδικά για να τους ταλαιπωρούμε, λέω να τους υποβάλλουμε στις ίδιες δοκιμασίες που υποβάλλεται καθημερινά οποιοσδήποτε έλληνας πολίτης έχει να κάνει με την εφορία, την πολεοδομία, τα δικαστήρια, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, κλπ.Εγγύηση επιτυχίας.
Χαχαχα τι χαριτωμένα που τα λες. Σορρυ αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω άλλο, μάλλον δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα, ξέρω κόσμο που έχει πάθει ζημια απο την Ελληνικη γραφειοκρατία στο θέμα άδειας παραμονής. Άτομα που δικαιούνται να την παραλάβουν πηγαίνουν στην υπηρεσία που έχουν καταβάλει τα χαρτιά τους μόνο και μόνο να τους πούνε οτι έχουν χαθεί τα χαρτιά τους. Ξένοι που έχουν παντρευτεί με Έλληνες κι έχουν παιδιά με ελληνική υπηκοότητα ταλαιπωρούνται απο για χρόνια. Ξέρω άτομο παντρεμένο με Ελληνίδα που δικαιούταν άδεια παραμονής και είχε να αντιμετωπίσει ρατσιστικές συμπεριφορές από υπάλληλους που επίτηδες κωλυσιεργούσαν, στο τέλος απο το άγχος του βγήκε διαβήτης β, χώρισε και γύρισε στην πατρίδα του.Αν θες κράτος Λεβιάθαν για τους μετανάστες να ξέρεις οτι αυτο θα γυρίσει μπούμερανγκ και για τους Έλληνες
Χαχα εσύ τα λες πιο χαριτωμένα ! Πιστεύεις πραγματικά ότι το κράτος έχει φτιαχτεί έτσι για τους μετανάστες και απλά μας γυρίζει μπουμερανγκ;;; Το Κράτος μας αυτό είναι (δυστυχώς) οπότε δεν έχει σημασία τι θέλω εγώ ή τι δεν θέλω. Όπως άλλωστε είπα δεν απαιτώ ειδική-δυσμενή αντιμετώπιση των μεταναστών. Η ταλαιπωρία που υφίσταται ο κάθε έλληνας πολίτης φτάνει και περισσεύει για να τους κάνει να αηδιάσουν.Και από τα παραδείγματα που περιγράφεις ο ίδιος, φαίνεται ότι πραγματικά η γραφειοκρατεία είναι αποθαρρυντικός παράγοντας.
Χτυπήθηκε λιμενικός και ο ''σύμβουλος της αριστεράς'' κατήγγειλε τη βία κατά των προσφύγων, τους οποίους μάλιστα υποκίνησαν ''προβοκάτορες''...... Έλεος....Πάντως, προτείνω την απόταξη των λιμενικών που τόλμησαν και χτύπησαν το διαδηλωτή και την υποδοχή του τελευταίου από την Πρόεδρο της Βουλής σε αναγνώριση του αγώνα του... Μην εστιάζουμε μόνο στις καθαρίστριες....