Λαπαβίτσας: Πώς να εξηγήσουμε τη συμφωνία στον κόσμο;

Λαπαβίτσας: Πώς να εξηγήσουμε τη συμφωνία στον κόσμο; Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
15

Σημαντικά πολιτικά ζητήματα βλέπει να ανακύπτουν ο Κώστας Λαπαβίτας, αν οι μεταρρυθμίσεις αποτελούνται τελικά κυρίως από μέτρα λιτότητας που επηρεάζουν αρνητικά τις καθημερινές ζωές των πολιτών.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Zeit, ο βουλευτής που τάσσεται υπέρ της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα σημειώνει ότι «πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι από τα αριστερά είτε όχι, είναι πολύ σκεπτικοί για να αποδεχθούν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Πώς θα το εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους; Πώς θα επιστρέψουν στις εκλογικές τους περιφέρειες για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους»;

Σε ερώτηση ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές ο κ. Λαπαβίτσας σημειώνει ότι το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι δεν πρέπει να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και ότι το πακέτο  μέτρων πρέπει να είναι στην σωστή κατεύθυνση.

Δεν αποκλείει μάλιστα τελικά να μην επιτευχθεί συμφωνία και να υπάρξει εκ νέου ρήγμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές. «Αυτό δεν θα οφείλεται στο ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει να συμβιβαστεί. Οι δανειστές απαιτούν την πλήρη παράδοση» λέει.

Επιμένει ακόμη στην επιστροφή στη δραχμή δηλώνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι ο κόσμος που τάσσεται υπέρ του ευρώ αλλά τα υψηλά στρώματα της Ελλάδας, οι ελίτ που είναι χρεοκοπημένες. «Οικονομικά, πολιτικά και ηθικά. Αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να ηγηθούν, δεν έχουν οράματα δεν έχουν ευθύνες. Αλλά ελέγχουν την κοινή γνώμη και κυρίως τα ΜΜΕ», τονίζει.

15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Διεθνή / Γάζα: Η πρόταση Μπάιντεν «δεν είναι καλή» αλλά το Ισραήλ την αποδέχεται ως πλαίσιο διαπραγμάτευσης

Ο Οφίρ Φαλκ, ο κορυφαίος σύμβουλος του Νετανιάχου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι η πρόταση του Αμερικανού προέδρου είναι «μία συμφωνία την οποία εγκρίναμε
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
Πολυ ορθα το θετει ο Λαπαβιτσας! Το αιωνιο προβλημα του πολιτικου προσωπικου της Ελλαδας, ηταν το πως θα διατηρησει την Κομματικη πελατεια του και το πολιτικο του Συμφερον, αρα το πως θα πουλησει καθε φορα, ψευτικες ελπιδες, παραμυθια και εννοηται παραπληροφορηση!Αλλωστε ο Λαπαβιτσας εχτισε καριερα με τη "Δραχμη", οπως ειπε κ ο συντροφος Γιανης!Αρα οι "εξηγησεις" ειναι ο υπερτατος στοχος...η Χωρα παντα Δευτερευων κ οχι μονο!
Το πρόβλημα δεν είναι να εξηγήσεις τη συμφωνία. Εδώ που φτάσαμε η συμφωνία τέτοια θα ήταν μόνο. Το πρόβλημα είναι να εξηγήσεις τι έκανες τους 5 μήνες που (με το νου σου) διαπραγματευόσουν και από το mail Χαρδούβελη κόστους 1 δις καταλήξαμε στα 8 δις. 5 μήνες που γύρισαν την Ελλάδα 3 χρόνια τουλάχιστον πίσω.Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε με προγραμματικό σκοπό συμφωνία εντός του ευρώ και γι'αυτό ψηφίστηκε.
Καλά εδώ δεν είχαν πρόβλημα να εξηγήσουν την συνεργασία με την ψεκασμένη ακροδεξιά, θα δυσκολευτούν να πουν οτι θα πρέπει να ματώσουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι για να μην πειραχτεί η κομματική τους πελατεία? Easy peasy!
Είναι πολύ απλο το πως θα εξηγήσετε την συμφωνια στον κοσμο. Θα τους πειτε ότι νομιζατε πως η πολιτικη είναι το ιδιο πραγμα με τις συζητήσεις στο καφενειο.Οι παληκαρισμοι,οι ευκολες λυσεις και το παραμυθι ότι μπορούμε να εχουμε καταναλωτικη δυναμη Σουηδιας με παραγωγικες δυνατότητες Σομαλιας μπορουν να πεισουν την Ραχηλ και μονο αυτή!
Έχω μια απορία κε Λαπαβίτσα. Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει η δραχμή; Μήπως πρόκειται να μειώσετε τις κρατικές δαπάνες με τη δραχμή; Αν όχι τότε πάλι φόροι επί φόρων θα είναι η λύση.
Κάτι το οποίο δεν έχει πει ξεκάθαρα ούτε η αντιπολίτευση (ο Θεός να την κάνει) με αποτέλεσμα ο ανενημέρωτος Έλληνας να πιστεύει ό,τι τον βολεύει.
Υπάρχει λύση για φόρους, χωρίς να φαίνονται οι φόροι.Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί περνάει απαρατήρητο μέχρι να γίνει χιονοστιβάδα.Λέγεται πληθωρισμός.
Ο πληθωρισμός είναι σα να μειώνεις μισθούς και συντάξεις και χειρότερο όπως λες γιατί ακριβώς περνάει απαρατήρητο. Θα παρακαλούσα πραγματικά - μια που βλέπω απ΄τις αρνητικές ψήφους στο σχόλιό μου πως υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν ότι η δραχμή θα μας έλυνε τα προβλήματα - κάποιον από αυτούς να μου εξηγήσει το λόγο που πιστεύει αυτό το πράγμα. Ελάτε παιδιά, δε παίζουμε μονό να μετράμε σκορ, συζήτηση κάνουμε, αφήστε τις ψήφους κι εξηγήστε.