Να σε ποιους δεν άρεσε η εφαρμογή του Facebook με το ουράνιο τόξο στις φωτογραφίες προφιλ

Να σε ποιους δεν άρεσε η εφαρμογή του Facebook με το ουράνιο τόξο στις φωτογραφίες προφιλ Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπρoσώπου τύπου του Facebook, στο The Atlantic, πάνω από 1 εκατομμύριο χρήστες έκαναν χρήση της εφαρμογής που χρωματίζει την φωτογραφία του προφίλ με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, σε διάστημα λίγων ωρών μετά την ανακοίνωσή της από τον Mark Zuckerberg, ο οποίος χρωμάτισε το προφίλ του σε ένδειξη συμπαράστασης για την νομιμοποίηση των γκέι γάμων στις ΗΠΑ.

Όμως, εκτός από τις υποψίες που ήγειρε σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας ότι πρόκειται για άλλο ένα επιστημονικό πείραμα του Facebook ερήμην των χρηστών του για συλλογή δεδομένων, υπήρξαν και χώρες που αντέδρασαν έντονα σε αυτή την μέθοδο εκδήλωσης υποστήριξης στην νομιμοποίηση των γκέι γάμων.

Με δημοσίευμά του, το BBC καταγράφει ότι στη Ρωσία, μια χώρα που οποιαδήποτε εκδήλωση υπέρ της ομοφυλοφιλίας θεωρείται παράνομη και το 80% δηλώνει κατά του γάμου ομοφιλοφίλων, υπήρξαν έντονες εώς και εχθρικές αντιδράσεις κατά της πρωτοβουλίας του Facebook στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μάλιστα, στον αντίποδα της εφαρμογής του Facebook, ξεπήδησαν πολλές ανεξάρητες εφαρμογές που χρωμάτιζαν τις φωτογραφίες προφίλ στα εθνικά χρώματα της χώρας. Αντίστοιχες ήταν και οι αρνητικές αντιδράσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής με το BBC να μεταφέρει τις οργισμένες αντιδράσεις χρηστών στα social media όπως ότι "η εφαρμογή του Facebook συνέτεινε ώστε να καταστραφεί το νόημα του ουράνιου τόξου ως ένα παιδικό σύμβολο χαράς".

Πάντως και στο εσωτερικό των ΗΠΑ, με -καταγεγραμμένα βάσει έρευνας- τα 2/5 του πληθυσμού να αντιτίθενται στο γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων, ορισμένες αντιδράσεις των χρηστών υπήρξαν έντονες με πολλά ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια τόσο στο Facebook όσο και στο Reddit. Όμως, έντονα επικριτική ήταν και η στάση των LGBT κοινοτήτων που κατηγόρησαν το Facebook για υποκρισία, ιδίως με αφορμή την πολιτική του "real name", που επιβάλλει στους χρήστες να χρησιμοποιούν το νόμιμο ονοματεπώνυμό τους.  

Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Εμένα πάλι μου θύμισε όταν ήμουν πιτσιρίκι τη δεκαετία του '70 και είχαν έρθει τα πρώτα arcade- τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, που λέγαμε. Επειδή τα πρώτα πρώτα ήταν σε ασπρόμαυρη οθόνη, για να δοθεί μια ψευδαίσθηση χρώματος, κόλλαγαν έγχρωμες λωρίδες στην οθόνη, ακριβώς σαν αυτές εδώ. Τα θυμάται κανείς; 5 δρχ το παιχνίδι.