Χαμός με τη δήλωση Καμένου για το ρόλο του στρατού

Χαμός με τη δήλωση Καμένου για το ρόλο του στρατού Facebook Twitter
SOOC
4

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στα κόμματα η δήλωση Καμένου το μεσημέρι στη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, όταν ο υπουργός Άμυνας μίλησε για το ρόλο του στρατού στο εσωτερικό της χώρας. Ο κ.Καμένος σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά η σημερινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η ενημέρωσή του από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας.

»Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας.

»Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

»Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό για τη διαβεβαίωση ότι οποιεσδήποτε προτάσεις γίνονται προς την πλευρά των εταίρων μας και δανειστών δεν θα περιλαμβάνουν περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ιδίως το προσωπικό έχουν υποστεί μία μείωση του εισοδήματός τους πάνω από 50% και ο προϋπολογισμός φτάνει στα όρια των δυνατοτήτων της συντήρησης των συστημάτων μας και της ισχύος μας».

ΝΔ: Τι νοσταλγεί ο υπουργός;

«Τι νοσταλγεί άραγε ο Υπουργός και γιατί σιώπησε ο Πρωθυπουργός;» ρώτησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κ¨ωστας Καραγκούνης, προσθέτοντας: «Αλλά τους πήρανε χαμπάρι ακόμα και οι δικοί τους. Και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες...»

Ποτάμι: Παγώνει η ραχοκοκαλιά μας

 Όταν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας σε ενημερώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις «…διασφαλίζουν την εσωτερική ασφάλεια της χώρας...» παρουσία του πρωθυπουργού, το μόνο που μπορεί να νιώσει ο Ελληνικός λαός είναι τη ραχοκοκαλιά του να παγώνει, αναφέρει το Ποτάμι.«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τόσο στον υπουργό, πολλώ δε μάλλον στον αριστερό πρωθυπουργό, ότι σε ευρωπαϊκές, δημοκρατικές και πολιτισμένες χώρες ο ρόλος αυτός σε καιρό ειρήνης αποτελεί θέμα Δημόσιας Τάξης.Όταν ο στρατός εμπλέκεται σε εσωτερικά θέματα ξέρετε τι είναι αυτό και πως λέγεται», υπογραμμίζει το Ποτάμι.

Κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, για το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά. "Ενώ ήσουν αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας στο παραλήρημα του υπουργού Άμυνας και συγκυβερνήτη κ. Καμμένου, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας δεν αντέδρασες. Δεν είπες τίποτα", είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

  "Αυτή η φράση είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία. Είναι μια ανοικτή απειλή για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού και του κάθε πολίτη ξεχωριστά", τόνισε η κ. Γεννηματά.

Πριν από λίγο και ο γ.γ. του ΚΕ Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στη δήλωση Καμμένου κάνοντας λόγο για «παιχνίδι με τη φωτιά».

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η Γερμανία λέει «ναι» στο να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία δικά της όπλα

Διεθνή / Το Βερολίνο επιτρέπει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικά όπλα κατά στόχων στη Ρωσία

Ανησυχία για κλιμάκωση - Ο Γερμανός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να χρησιμοποιούν όπλα από το Βερολίνο για να πλήξουν στρατιωτικούς στόχους σε ρωσικό έδαφος
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ειναι απολυτως βεβαιαο οτι καταλαβε τι ειπε ;Διοτι το να μην καταλαβε τι ειπε το θεωρω εκατο χιλιαδες φορες πιθανοτερο απο το να μπορει ο.....Καμμενος να χρησιμοποιησι το στρατευμα για να....απειλησει την Δημοκρατια !!!