Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter
Φωτ.: Aris Oikonomou / SOOC
32

Όταν έγινε ο Βαρουφάκης Υπουργός όλα τα meme αφορούσαν την πυγμή του - ο Βαρουφάκερ, ο Terminator, ο σούπερ μάτσο ήρωας. Έγινε αγαπητός στον λαό αλλά δεν πέτυχε κάτι χειροπιαστό ούτε βελτίωσε την οικονομία του κράτους και των πολιτών. 

Οι ελπίδες μας στρέφονται τώρα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Να γιατί είμαι αισιόδοξος.

1) Είναι απλός άνθρωπος

Σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη που έμπαινε αργοπορημένος στην αίθουσα με ύφος "τώρα θα γαμήσω και θα δείρω" - πράγμα που εξόργιζε τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει - ο Τσακαλώτος μπαίνει στην ώρα του, μοιάζει να μην έχει κοιμηθεί απ' την αγωνία και δεν κλέβει την παράσταση με τα (τσαλακωμένα για κάποιους) ρούχα του. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν θέλει να ξεχωρίσει, αλλά να κάνει τη δουλειά. 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter
Τσακαλώτος - Βαρουφακης (Lobonium)

2) Είναι σεμνός

"Έχω μεγάλο τρακ" είπε πριν μπει στο πρώτο του Γιούρογκρουπ. "Ελπίζω να έχω και ταλέντο." Η μετριοφροσύνη είναι συνήθως ένδειξη ανθρώπου ικανού, και πραγματικού γνώστη. Το γεγονός ότι είχε άγχος (και δεν ντράπηκε να το αναφέρει δημόσια) είναι άλλη μια ένδειξη του πόσο σοβαρά το πήρε.

3) Είναι ιδεολόγος αλλά και ρεαλιστής

Τον είδα στην τηλεόραση και τον πίστεψα. Κυρίως επειδή έλεγε πράγματα ρεαλιστικά, ίσως διότι ξέρει πως θα αναγκαστεί να τα εφαρμόσει. Είναι εύκολο να υποσχεθείς τα πάντα στους πάντες όταν γνωρίζεις ότι δεν θα είσαι εκεί την ώρα του λογαριασμού, όμως ο Τσακαλώτος φαίνεται να γνωρίζει καλά την κρισιμότητα του ρόλου του, όχι τόσο για την κυβέρνηση αλλά και για τον ελληνικό λαό. 

 

Δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια, δεν υποσχέθηκε θαύματα, δεν είπε πως ούτε μία στο εκατομμύριο θα δεχτούν την πρότασή του, κι ούτε έταξε συμφωνία εντός 48 ωρών και ανοιχτές τράπεζες. 

 

Είναι αναζωογονητικό να σου λέει κάποιος την αλήθεια. Υποψιάζομαι ότι θα το εκτιμήσουν και οι εταίροι. 

 

Το μόνο που μένει τώρα να κάνει είναι να πετύχει το άνοιγμα των τραπεζών και να φέρει στην Ελλάδα τα λεφτά του που τα έχει έξω...

 

***

 

Οι πρώτες εντυπώσεις

Η σάτιρα βέβαια είναι σάτιρα, και μαζί με τις ευχές μας στον νέο Υπουργό Οικονομικών για καλή δύναμη και μεγάλες επιτυχίες, επέλεξα και μερικά απ' τα meme που φτιάχτηκαν γι' αυτόν...

 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter

 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter

 

Τρεις λόγοι που ο Τσακαλώτος είναι η μεγάλη μας ελπίδα Facebook Twitter

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

16 σχόλια
Kάθε φορά προσδοκούν την μεγάλη μας ελπίδα.Έχουνε απόλυτη ανάγκη να πιστέψουνε οτι υπάρχει μια τέτοια.Θα την βρούνε,ακόμη κι αν δεν υπάρχει πραγματικά..Και θα την θεοποιήσουνε.Θα την κυνηγάνε παντού με μια κάμερα ή μια φωτογραφική μηχανή,στο σπίτι,στην δουλειά,στην διασκέδαση,παντού όπου σταθεί κι όπου βρεθεί,με όποιον κι αν συνοδεύεται,κάθε ημέρα και κάθε νύχτα και θα την θαυμάζουν,εξιδανικεύωντας πρόσωπα και καταστάσεις κι ακόμα κι αν η αλήθεια υπάρχει ακριβώς μπροστά απο την μύτη τους,ότι αυτή η ελπίδα είναι..ένας απλός άνθρωπος κι όχι θαυματοποιός,εκείνοιθα συνεχίζουμε να πιστεύουν.Και θα πιστέψουν την ανάγκη τους,οτι είναι μια τέτοια ελπίδα,ακόμη κι αν δεν είναι αυτό το όνειρο το θαυμαστό.Και θα έρθει αργά ή γρήγορα εκείνη η στιγμή που θα απογοητευτούν..άλλα οι αισιόδοξοι θα συνεχίσουν να την αναζητούν κάπου αλλού,τυφλωμένοι απο την ελπίδα,ανίκανοι να δούν οτι δεν υπάρχει κάποιος ήρωας,κάποιος επαναστάτης..τέτοια απόγνωση..
Τα βιβλία της ιστορίας σε μερικά χρόνια θα είναι κάπως έτσι δηλαδή:Το καλοκαίρι του 1015 η Ελλάδα χρεοκώπησε επειδή ο τότε ΥΠ.ΟΙΚ. Γιάννης Βαρουφάκης δεν είχε κατάλληλο ενδυματολογικό στυλ αργούσε στα Eurogroup και κυρίως το υφάκι του ήταν κάπως αλλαζονικό.Θα μας κουφάνετε τελείως!!!!!!
''Έγινε αγαπητός στον λαό αλλά δεν πέτυχε κάτι χειροπιαστό ούτε βελτίωσε την οικονομία του κράτους και των πολιτών.'' Πηγή: www.lifo.gr Γιατί η οικονομία αλλάζει από την μία μέρα στην άλλη ειδικά εδώ στην Ελλάδα ... Ωστόσο μπορεί ο Βαρουφάκης να μην έφερε ξεκάθαρες αλλαγές αλλά πόσο σίγουροι είμαστε ότι ο Τσακαλώτος θα καταφέρει να διαπραγματευτεί στην ευρωζώνη με την σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη -που μάλλον τον χαρακτηρίζει- ή καλύτερη πόσες ελπίδες μπορεί ο ελληνικός λαός να εναποθέσει σε αυτό το ήρεμο ποταμάκι ;
εννοειται οτι η οικονομια μπορει να αλλαξει απο την μια μερα στην αλλη (προς το χειροτερο). Η αποφαση του δημοψηφισματος και οι κλειστες τραπεζες που ηταν σιγουρο οτι θα ακολουθησουν (μιας και το δημοψφησιμα εγινε ΕΚΤΟΣ προγραμματος...) ηταν το death blow για την οικονομια, πράγμα που απορω πως δεν το εχουμε καταλαβει!
Αναφερόμουνα προφανώς στην βελτίωση της οικονομίας απο την μία μέρα στην άλλη όπως έλεγε το κείμενο , η οποία δεν μπορεί να υπάρξει . Παρόλα αυτά είναι άξιο να απορείτε καθώς προσωπικά και εγώ έχω καταλάβει μαζί σας την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και με μια ακόμα ανάγνωση του κειμένου μου θέλω να διευκρινήσω ότι δεν παίρνω ούτε το μέρους του Βαρουφάκη ούτε του Τσακαλώτου .
Συγγνώμη Άρη, αλλά πραγματικά, στην κρισιμότερη οικονομική στιγμή, πιστεύεις ότι με αυτό το ύφος και τη σεμνότητα θα μας οδηγήσει στην λύση; Μήπως απλά γελάμε με τα χάλια μας;
Πολυ απλά έβαλαν τον Βαρουφάκη να κάνει το θέμα μας παγκόσμιο γεγονός όπως κ έκανε στην πορεία να αποδείξει πως το ντόμινο έρχεται χωρίς εμάς καθώς κ να διαφωνήσει σχεδόν στα πάντα μιας κ έχει 100 κιλά παραπάνω γνώσεων απ όλους τους άσχετους εκει μέσα κ να τους εκνευρίζει λέγοντας τους πως οι αριθμοί δεν βγαίνουν σε αυτά που προτείνετε... Αφού πέτυχε όλα αυτά έφυγε τη σωστή ωρα προκειμένου να σταματήσει η γκρίνια προς το πρόσωπο του κ η κυβέρνηση να έχει άλλο ενα δυνατό χαρτί την αντικατάσταση Βαρουφάκη-Τσακαλώτου
Λυπάμαι, δεν με πείθει ο Τσακαλώτος. Μου θυμίζει Λοβέρδο (αν θυμάστε, το 2010-2011 εμφανιζόταν επίτηδες στο κακό του το χάλι για να μας δείξει πόσο συμπάσχει με τον "απλό λαό"). Αυτό που νομίζω πως κάνουν είναι πως συνεχίζουν να παίζουν καθυστερήσεις, όπως και πριν, χρησιμοποιώντας το απλοϊκό "κακός μπάτσος/καλός μπάτσος". Πριν ο "κακός μπάτσος" ήταν ο κ. Βαρουφάκης, και ο "καλός" ο Τσίπρας, τώρα ο Τσίπρας έγινε ο "κακός" και ο Τσακαλώτος παριστάνει τον absentminded professor. Θα παίξουν καθυστερήσεις μέχρι το τέλος.
Είδες περίεργα πράγματα...Να σου εξηγήσω.Ο Λοβέρδος εμφανιζόταν με μαύρους κύκλους στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. 'Οπως είχε γίνει τότε γνωστό, δεν άφηνε να του βάζουν μεηκαπ για να φαίνεται κουρασμένος. Στην αρχή ο κόσμος νόμιζε πως ήταν σοβαρός και δουλευταράς.Ο Τσακαλώτος, πάλι, μας στέλνει αγωνιστικούς χαιρετισμούς μέσω της κατάστασης της ενδυμασίας του. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Να προσθέσω πως κοιτάζει τον φακό με πλούσια σε νόημα αμηχανία--όπως σε κάποιες φάσεις ο Φέρρις Μπιούλερ, αν έχεις δει την ταινία. (Φέρρις Μπιούλερ/Τσακαλώτος--έχω και άλλες ιδέες αν ενδιαφέρεσαι).Συμπερασματικά: Και οι δύο πολιτικοί έκαναν εξεπίτηδες ατημέλητες εμφανίσεις για να δημιουργήσουν εντυπώσεις (στο εσωτερικό, εννοείται, γιατί μόνο αυτό τους ενδιαφέρει).Να προσθέσω πως ο Τσακαλώτος είναι επικεφαλής της διαπραγματευτικής μας ομάδας από τις 28 Απριλίου. Δυόμισι μήνες ο Βαρουφάκης, δυόμισι μήνες ο Τσακαλώτος. Κατά τα άλλα, υπάρχει ακόμα ελπίς.
Σ ολα τ αλλα θα μπορουσα και να συμφωνησω,καλε μου Αρη αν και τη θεωρω καπως καλοπροαιρετη, για να μην πω αφελη ή αβασιμη- προσεγγιση.Αλλα το οτι ο Βαρουφακης εξοργιζε τους Ευρωπαιους επειδη ειχε υφακι ειναι αστειο. Και το οτι ειχε αργησει και προκαλεσε δυσαρεσκεια σ ενα γιουρογκρουπ ειχε αποδειχτει εκ των υστερων οτι συνεβη επειδη ειχε παρασκηνιακη ομιλια για επιτευξη συμφωνιας "κατω απ το τραπεζι" την οποια και δεν δεχτηκε. Προσπαθησαν με καθε τροπο να τον λοιδορησουν. Άλλα συμφωνουσαν μετα απο μονοτονες ωρες επαναληψης γιουρογκρουπ, και στο τελος του εδιναν αλλα να υπογραψει, προσπαθουσαν μονιμως να του βαλουν τρικλοποδιες. Αυτος ηταν ο μονος υπουργος που ηξερε απο οικονομικα και που διαβαζε προηγουμενως τι υπεγραφε. Εφτασαν στο σημειο οι εταιροι να ζητησουν ανοιχτα την αποπομπη του και αδιαφορντας για την κοινωνικη κατακραυγη εγιναν απροκαλυπτοι.Ενδεικτικα η Guardian εγραψε τοτε "Υanis Varoufakis is far to smart for them they can't deal with him".Θεωρω οτι με την αποπομπη του η Ελλαδα εχασε εναν πολιτιμο συμμαχο, αν και θα συμφωνησω οτι ηταν ριψοκινδυνος, εφτασε την ευρωπη ως το χειλος του γκρεμου και εξαφανιστηκε.Ειμαι εν τω μεταξυ σιγουρη οτι ο Τσακαλωτος δεν θα κανει ουτε βημα χωρις τη συμβουλη Βαρουφακη πρωτα. Απλα η ελλ. κυβερνηση που απ την πρωτη στιγμη ειναι αντιπαθης στους εταιρους επειδη εκφραζει τον λαο αντι για το κεφαλαιο, κι επειδη για πρωτη φορα λεει και κανενα οχι αντι για ναι σε ολα οπως τους ειχαμε κακομαθει, εκανε κι αυτη ενα βημα πισω για να αποφυγει μετωπικη συγκρουση με μια εξοργισμενη Ευρωπη
Γνωριζω πως ο κυριος Δημοκιδης δεν εχει αναγκη απο υπερασπιση. Η ενσταση μου ομως ειναι για την λεξη 'αφελης' οπως χρησιμοποιειται στο σχολιο σας και οπως εχει χρησιμοποιηθει κατα κόρον αυτες τις μερες, προσβαλει γενικα. Αυτη την βεβαιοτητα πως αυτο που πιστευω εγω ειναι τοσο σωστο κι οποιος εχει αλλη αποψη ειναι αφελης δεν την ειχε ουτε ο Σωκρατης.
Λέτε ....η ελλ. κυβερνηση ειναι αντιπαθης στους εταιρους επειδη εκφραζει τον λαο αντι για το κεφαλαιο....Σοβαρά, τί είναι πιο πιθανό, ότι ο σκοπός της Ευρώπης είναι να βλάψει τους λαούς της ή ότι εμείς δεν καταφέραμε ποτέ να είμαστε Ευρώπη;
ΚΑΙ το ύφος του Βαρουφάκη ήταν ΕΝΑΣ από τους λόγους που δεν κλείστηκε η συμφωνία. Μιλάμε για μια διαπραγμάτευση την οποία την κάνουν άνθρωποι, όχι ρομπότ. Προφανώς όταν ο συνομιλητής σου, ο οποίος σου ζητάει να του χαρίσεις ένα μέρος του χρέος, έχει τέτοιο ύφος δεν θα κάνεις κανένα συμβιβασμό και καμιά υποχώρηση. Πράγματι, ο Τσακαλώτος είναι η τελευταία μας μεγάλη ελπίδα, τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης δεν είναι.
Την επόμενη φορά που θα ζητήσει η τάδε Ελληνική συστημική τράπεζα μερικές δεκάδες δις ευρώ για την διάσωση της να κοιτάξουμε τι ύφος, τι στυλ, τι αρχιτεκτονική διαρρύθμιση έχουν τα υποκαταστήματα της! Αν ο κ. Ντράγκι έλεγχε αν το στυλ της κάθε μιας από τις 4 συστημικές τράπεζες ήταν το κατάλληλο δεν θα είχε δώσει πάνω από 20 δις ευρώ για την διάσωση της κάθε μίας.Η Ελλάδα είναι συστημική χώρα της ΕΕ. Σκεφθείτε το έτσι.
Η ιστορια κανει περιεργους κυκλους, ισως να ειναι και αστειοι στο τελος. Πριν 70 περιπου χρονια η μιση ελλαδα εβλεπε σε ενα αλλο Τσακαλωτο τον σωτηρα της, η αλλη μιση τον καταστροφεα της. Ο θειος του ηταν ο πιο αποτελεσματικος στρατιωτικος του εμφυλιου της μιας πλευρας...
δηλαδη η συμφωνια δεν εγινε λογω του στυλ του βαρουφακη αλλα θα γινει λογω του low-profile τσακαλωτου?Ελπιζω οτι σε τοσο σοβαρα ζητηματα σημασια εχει η ουσια και οχι το περιτυλιγμα
Σε αντίθεση με τον Βαρουφάκη που έμπαινε αργοπορημένος στην αίθουσα με ύφος "τώρα θα γαμήσω και θα δείρω" - πράγμα που εξόργιζε τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει Πηγή: www.lifo.grΠιστεύετε ΣΟΒΑΡΑ ότι το ύφος του Βαρουφάκη εμπόδισε μια συμφωνία, εξέλιξη που κάνει ακόμα και τον Ομπάμα στην άλλη άκρη του κόσμου να ανησυχεί;Και άρα, ελπίζετε ΣΟΒΑΡΑ πως για ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ίσως να έχει διαφορετική κατάληξη η επόμενη διαπραγμάτευση;:/
Ναι, όταν ζητάς δανεικά, η πατροναριστική τακτική υπεροψίας του Βαρουφάκη είναι ό,τι χειρότερο. Δεν είναι φυσικά ο μόνος λόγος που δεν είχαμε συμφωνία για 5.5 μήνες. Όμως το αποτέλεσμα της τακτικής Βαρουφάκη είναι προφανές. Επί της Υπουργίας του και επεκτείναμε το μνημόνιο χωρίς λεφτά, και δανεικά δεν πήραμε ΚΑΙ φτωχότεροι γίναμε. Ελπίζω ότι ο Τσακαλώτος δεν θα είναι υποτακτικός, αλλά θα είναι τουλάχιστον συζητήσιμος. Και, ναι, το χαμηλό προφίλ και η εργατικότητα θα βοηθήσει σε αυτό. Μπορεί να μη γίνει ποτέ τόσο αγαπητός ο Βαρουφάκης, αλλά ίσως καταφέρει να γίνει πολύ πιο αποτελεσματικός.Αφήστε με να ελπίζω :)
Δεν σας κρατάω, άλλωστε χαίρομαι που πλέον ελπίζετε. Διαφωνώ όμως στο θέμα Βαρουφάκη, τον οποίο θεωρώ -παρά τα λάθη του- πως αδικούν τα γεγονότα.Για αρχή.. και με πυντζάμες, παντόφλες και ούζι κολλημένο στο στήθος να πήγαινε, αν αντί να τους λέει ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος, δεν είναι δημοκρατική η διαδικασία κτλ, τους έλεγε "φέρτε μου να υπογράψω ότι θέλετε", μέχρι και νέα μόδα θα γινόταν η νυχτερινή, θα βλέπαμε Γιούνκερ με νυχτικιά αλά φαρ γουεστ...Νομίζω πως χρειαζόταν ένα σοκ τύπου Βαρουφάκη για να πάρουν στα σοβαρά έναν Τσακαλώτο.Άλλωστε, το μόνο μας όπλο σε αυτήν την διαπραγμάτευση, είναι η αλλαγμένη ψυχολογία στα εντός και η ενημέρωση της κοινής γνώμης στα εκτός, έτσι ώστε να σπάσει αυτός ο βαρετός και ανήθικος μονόλογος των ατίθασων και τεμπέληδων Ελλήνων.Και στα δύο αυτά, έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο ο Βαρουφάκης και ο ντόρος γύρω απ' το όνομα του, ενώ αν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μυαλό (και την δική του διάθεση).. θα τον αξιοποιήσουν έξω ως επικοινωνιακό υπερόπλο, χωρίς να έχει πλέον το βάρος του Υπουργού. Γράφω και σε άλλο ποστ πως υπάρχουν πλέον άπειροι υποστηρικτές μας εκτός Ελλάδος (και περιμένω με ενδιαφέρον να δω να δημοσιευθούν και στην Lifo κάποιες από τις φωνές αυτές).Τέλος, είμαι και εγώ αισιόδοξος, όχι γιατί πιστεύω απαραίτητα πως είναι πιο ικανός ο Τσακ (ούτε λιγότερο ικανός), αλλά γιατί πλέον ΔΕΝ μπορεί να γίνει αλλιώς από το να γίνει συμφωνία ή.. πάμε για Ευρωπαϊκό χάος.Μιας και οι θέσεις μας έχουν έρθει πολύ κοντά στις θέσεις τους, όσο και να θέλουν να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα βγάλουν την Ελλάδα στο απόσπασμα για να το κάνουν.Όλα αυτά βέβαια θα φανούν, καιρό τώρα, από τον Μάρτιο δηλαδή (βλέπωντας επενδυτικές κινήσεις διαφόρων) είχα μόνο ΕΝΑ πράγμα στα σίγουρα: Θα γίνει συμφωνία.Το τι συμφωνία θα είναι αυτή... θα δείξει.
Ο Βαρουφάκης μπορεί να είχε στυλ που δεν συνηθίζεται σε Έλληνες Υπ. Οικονομικών όταν διαπραγματεύονται, δηλαδή οσφυοκαμπές δώστε να υπογράψω και σώστε, αλλά ξεσκέπασε το σχέδιο επιμόρφωσης σε στρατόπεδο συγκεντρώσεως χωρών υπό πτώχευση και το σαδιστικό εργαλείο υποταγής, το μαστίγιο της τραπεζικής κρίσης.Να μην ρίξουμε την ευθύνη στον Βαρουφάκη ή σ'αυτή την κυβέρνηση ότι πτωχεύσαμε εδώ και χρόνια. Δακτυλοδεικτούμενοι τα τελευταία πέντε χρόνια σαν οι μικροί ζητιάνοι της Ευρώπης. Δεν είναι που μας έστειλαν οι εθνοπατέρες για ζητιανιά με το ζόρι αλλά βγήκαμε στα φανάρια ξυπόλητοι με την θέληση μας; Εκείνοι μετράνε τα κέρματα της ζητιανιάς.Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Το ΔΝΤ λογαριάζει ότι ακόμη και με 30% κούρεμα και 20ετη παύση πληρωμών θα μας πάρει 60 χρόνια για να είναι διαχειρίσιμο. Πραγματικό καθεστώς δουλοπαροικίας. Μόνο που σαν προτεκτοράτο της ΕΕ δεν έχουμε να προσκυνάμε ένα φεουδάρχη αλλά μια ομάδα από αυτούς.Ο Τσακαλώτος wealthy marxist economist σύμφωνα με τα ΜΜΕ έξω θα είναι το χέρι που θα υπογράψει αυτό το όμορφο σχέδιο στο τέλος του τρίτου μνημονίου. Λέγεται από τους ειδικούς ότι όταν η υπογραφή τελειώνει προς τα πάνω δείχνει φιλοδοξία και όταν δείχνει προς τα κάτω δείχνει κομφορμισμό ή υποταγή. Δεν γνωρίζουμε τι κλίση θα έχει η τζίφρα κάτω από το όνομα αλλά το τσαλακωμένο σακάκι δείχνει πόσο τσαλακωμένη θα βγει η Ελλάδα από αυτό το καινούργιο μνημόνιο.Χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους, τα ελάχιστα που ζητούσε ο Βαρουφάκης και η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο, πραγματικά η όλη προσπάθεια θα πάει χαμένη. Οι επόμενες κυβερνήσεις θα είναι πιο πρόθυμες από ποτέ να υπογράψουν για τα επόμενα 50 χρόνια όλο και πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, σαν να μην αποδείχτηκε ποτέ ότι η λιτότητα των μέτρων έχει παταγωδώς αποτύχει.
Ο Τσακαλώτος έχει ευρωπαϊκό στυλ, ο άλλος είχε προφίλ της νύχτας. Είναι να εμπνέεις και τους συνομιλητές, όχι να βγάζουν φλύκταινες με το υφάκι και την συμπεριφορά σου. Ο Βαρουφάκης είναι υπερόπτης.
"ώστε να σπάσει αυτός ο βαρετός και ανήθικος μονόλογος των ατίθασων και τεμπέληδων Ελλήνων"Ας σοβαρευτουμε επιτελους. Μα και βεβαια ετσι ειναι, καντε μια βολτα στα κουρεια, στα καφενεια, στα γηπεδα και ακουστε ποιον θεωρει μαγκα ο Ελληνας. Μεταξυ μας ειμαστε...
Καλά τα λες. Είναι μια μερίδα που χτυπάει 10-15ωρα καθημερινά και είναι και αυτοί που έχουν βγει από τα 45-50 στην σύνταξη, είναι στην επαρχία που απαξιούν να μαζέψουν τις σοδειές τους και θέλουν Αλβανούς/Πακιστανούς οι οποίοι (μισο)πληρώνονται από τις επιδοτήσεις της ΕΕ. Έχω περάσει καιρό στην επαρχία και τους είδα: σπιταρώνες, αμαξάρες, στα καφενεία, στα μπαρ της εθνικής και στις ψησταριές περιμένοντας τις επιδοτήσεις. "Μαλάκας είμαι να δουλεύω;", ακούς.