Η σφαγή των συνταξιούχων έρχεται

Η σφαγή των συνταξιούχων έρχεται Facebook Twitter
11

Περικοπές πρόωρων συντάξεων έως και το 80%, περικοπές σε συνταξιούχους κάτω των 67 ετών, τριπλασιασμό της εισφοράς των ασφαλισμένων - αγροτών και αναδρομική αύξηση εισφοράς για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναμένεται να συμπεριληφθούν στις νέες κυβερνητικές προτάσεις, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε GREXIT

Συγκεκριμένα, αυτά είναι τα μέτρα που μελετούνται και θα συμπεριληφθούν στο νέο μνημόνιο:

*Αύξηση του πέναλτι για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από 6% σε 16% τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι για όσους βγουν στη σύνταξη πέντε χρόνια νωρίτερα από το 62ο, που είναι το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, η περικοπή στη σύνταξη θα ανέλθει στο 80%. Έτσι, ουσιαστικά αποτρέπεται σε όσους πληρούν τα κριτήρια, να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα από το γενικό ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης.


*Αύξηση των ορίων ηλικίας για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις από την 1η Ιουλίου και όχι από την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όπως ήταν η τελευταία ελληνική πρόταση. Επειδή όμως ο Ιούλιος έχει ήδη ξεκινήσει, είναι πιθανό η συγκεκριμένη διάταξη να τίθεται εν ισχύ κατά την ημερομηνία που ο νόμος θα δημοσιευθεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).


*Αναδρομική αύξηση, από 1.1.2015 στην αύξηση της εισφοράς υπέρ υγείας από 4% σε 6% για την κύρια σύνταξη και από 0% σε 6% για την επικουρική. Η διατύπωση του συγκεκριμένου μέτρου και ο τρόπος εφαρμογής της αναδρομικής ισχύς του, προβληματίζουν την ελληνική πλευρά, έτσι ώστε να μην κριθεί αντισυνταγματικό από τυχόν προσφυγές συνταξιούχων στα αρμόδια δικαστήρια.


*Άμεση εφαρμογή της αύξησης στις επικουρικές συντάξεις της εισφοράς των εργαζομένων, από 3% σε 3,5%.


*Κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο για να γίνει άμεση περικοπή του από το 20% των «προνομιούχων» δικαιούχων.


*Κατάργηση όλων των κοινωνικών πόρων, έως το τέλος του έτους.


*Εξισορρόπηση εισφορών όλων των Ταμείων, στη βάση του ΙΚΑ, άμεσα, άρα τριπλασιασμός των εισφορών των αγροτών.


*Χορήγηση μόνο της βασικής σύνταξης των 280 ευρώ για όσους είναι κάτω των 67 ετών και βγαίνουν στη σύνταξη από την 1.1.2015 και μετά. Η καταβολή του αναλογικού σκέλους της σύνταξης θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Η συνταξη δεν επιτρεπεται να ειναι μικροτερη απο το ποσο που προκυπτει με διαιρεση των συνολικων εισφορων, αναλογισμενων σε σημερινες τιμες, δια του αριθμου των μηνων μεχρι το προσδοκιμο του θανατου του συνταξιουχου. Αν καποιος ζησει πιο πολυ καποιος θα πεθανει νωριτερα οποτε στατιστικα το συστημα θα ειναι στα ισα του. Αυτο ισχυει για τον ιδιωτικο τομεα. Στον Δημοσιο τομεα δεδομενου οτι εισφορες ΔΕΝ υπηρχαν παρα μονο ως λογιστικες εγγραφες, η συνταξη προκυπτει απο το ποσα διαθεσιμα χρηματα για αυτο το σκοπο επιτρεπουμε στο κρατος να χρησιμοποιησει.
με τους 320000 3πλοσυνταξιουχους και τους 60000 4πλοσυνταξιουχους θα γινει τιποτα?παλι στους φτωχους τα βαρη? η τροικα τα επιβαλλει αυτα?δεν μπορουν να επεμβουν οι δικοι μας και να ριξουν τα βαρη στους εχοντες?η δεν θελουν? μονη σωστη κινηση οι προωρες συνταξεις και το πεναλτυ,ολα τα αλλα ειναι copy paste απο σαμαροβενιζελικα μετρα
αυτη δεν ειναι συμφωνια του ΟΧΙ αλλα ουτε η συμφωνια του ΝΑΙ. ειναι η συμφωνία που προκύπτει μετα απο 5 μηνες Βαρουφακιας διαπραγμάτευσηςΜετα από 5 μηνες που δεν λειτουργει τιποτα στο ονομα αυτης της διαπραγμάτευσης και που ξυσαμε και τον πατο στα κρατικα ταμεια και που εξηντλησε επισης καθε ελπιδα οτι οντως θα παμε σε συμφωνια.Απο τον Απριλιο καθε μερα καθαρογραφαμε ματαιως συμφωνια, αλλα εντωμεταξυ αδειαζαν και οι τραπεζες.Αυτη η συμφωνια ειναι αποτελεσμα μιας αποτυχημένης μπλοφας / δημοψηφισμα σε εντελως άκαιρη στιγμη και χωρις να εχει εξασφαλισει παραταση προγραμματος για να μπορει τουλαχιστον να κρατησει και τις τραπεζες ανοικτεςκαι γενικως αυτη η συμφωνια, ουτε εσενα ουτε εμενα λαμβανει πλεον υπόψιν της διοτι ολη η διαπραγματευση ητο ολιγον τζαμπα μαγκια!
den katalabaino tipota: Συμφωνώ, θα κάνω μόνο μια μικρή παρέμβαση γλωσσολογικής υφής: "Βαρουφάκειας Διαπραγμάτευσης" είναι το σωστό, γιατί "βαρουφάκιας" (κατά το πρεζάκιας, τηλεορασάκιας, κλπ) παραπέμπει στον βαρουφίτσο/α που βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο βαρουφίασης. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες (από την Δευτέρα, αποφράδα ημέρα...) πολλοί από αυτούς μεταφέρονται σε κλινικές με συμπτώματα στέρησης. Ούτε στον χειρότερό σου εχθρό....
Απαράδεκτο και αβάσιμο σχόλιο.Διαβάστε, εάν ξέρετε αγγλικά, το παρασκήνιο της (μη) διαπραγμάτευσης και κωλυσιεργίας από πλευράς των εταίρων (Νταισμπλουμ Σόιμπλε, βασικά) και τα ξαναλέμε.Υ.Γ.Που σας ενόχλησε και η διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη κιόλας!
Οι συνταξιούχοι είναι μία από τις ομάδες που έχει πληγεί περισσότερο από αυτή την κρίση.Και είναι διπλά άδικο αν σκεφτεί κανείς πως τόσα χρόνια (όσο εργάζονταν) οι εισφορές τους υποτίθεται ότι θα οδηγούσαν σε μια αξιοπρεπή σύνταξη.Τα περισσότερα είναι όντως οδυνηρά, όμως στα μέτρα που αναφέρετε ως "σφαγή" των συνταξιούχων (υπερβολικός ο τίτλος, έτσι κι αλλιώς) καλό θα ήταν να μην συμπεριλαμβάνεται η πρόωρη συνταξιοδότηση.Μακάρι να μπορούσαμε να δουλεύουμε 10-20 χρόνια και έπειτα να παίρνουμε σύνταξη. Αυτό απλά πρακτικά ΔΕ γίνεται όχι μόνο στη χρεοκοπημένη Ελλάδα αλλά ούτε στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου.Τα όρια συνταξιοδότησης έπρεπε δεκαετίες ολόκληρες να είχαν αλλάξει και οι πρόωρες συντάξεις έπρεπε να είχαν γίνει μη ελκυστικές καιρό πριν.
δεν ειναι οι συνταξιουχοι μια μαζα,υπαρχουν συνταξιουχοι και συνταξιουχοι.κοινως υπαρχουν τα παρασιτα,αυτοι που πληρωνονται μια ζωη απο τον κρατικο προυπολογισμο ως ΔΥ,ρουσφετια,συγγενεις πολιτικων μεχρι και αργομισθοι,οι οποιοι συνεχιζουν μετα το τελος της εργασιας τους(γελαμε εδω) να παρασιτουν μεσω των συνταξεων που λαμβανουν,και υπαρχουν και τα τιμια κοροιδα που πληρωναν και τωρα πληρωνουν ξανα,μεσω των συνεχων μειωσεων.
Παντού υπάρχουν παράσιτα και τρύπες στο σύστημα.Σε όλες τις χώρες.Το πρόβλημα ξεκινάει όταν τα παράσιτα είναι διπλάσια-τριπλάσια από τα τίμια κορόιδα.
Πολλά απ'αυτά τα περίμενε η ταλαίπωρη πατρίδα μας εδώ και 200 χρόνια !Και τέλος πάντων, έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται πάντα σ'αυτόν τον τόπο : τα ψέμματα και οι ψευδαισθήσεις και τα παραμύθια τελειώνουν όταν τελειώνει το τζάμπα, το παραδάκι, όταν στραγγίζει το ταμείο. Εκεί πάντα ο Έλληνας βλέπει (έστω και θολά) την πραγματικότητα και τη ζημιά πού'χει κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια, σάν τον μεθύστακα που ξενερώνει κάποια στιγμή και κοιτάει γύρω του.