Τσίπρας σε δραματική ομολογία αδιεξόδου: Εγώ δεν θα γίνω νέος Παπαδήμος

Τσίπρας σε δραματική ομολογία αδιεξόδου: Εγώ δεν θα γίνω νέος Παπαδήμος Facebook Twitter
24

Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη κοινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΠΓ.

Σε περιγραφή της κατάστασης και των εξελίξεων των τελευταίων ημερών προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση, παραδεχόμενος ότι η διαπραγματευτική προσπάθεια των 5 μηνών που προηγήθηκαν, απέτυχε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, λέγοντας ότι «πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».

«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις. Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί. Ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί»,

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο LIVE !

24

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

11 σχόλια
"Ή όλοι μαζί συνεχίζουμε ή όλοι μαζί θα φύγουμε.." Άρα,για μια ακόμη φορά,υπάρχει κάποιο εμπόδιο στην συμφωνία,γιατί πάντα κάποιος θα υπάρχει που θα διαφωνεί με κάτι,οτιδήποτε.Θυμηθείτε.Στην ελλάδα βρισκόμαστε.Οι έλληνες ποτέ δεν συμφωνούν μεταξύ τους,μάλιστα αν έχει αποδείξει κάτι η ιστορία του έθνους,είναι οτι με μεγάλη άνεση κι ευκολία,κατασπαράζουμε τις ίδιες μας τις σάρκες..Πέντε μήνες,τουλάχιστον πάντα κάτι υπάρχει.Τώρα πιά,σχεδόν έξι.Μήπως αυτό το κόμμα γυρεύει κάποια αφορμή να τα τινάξει όλα στον αέρα?Μήπως αυτό το κόμμα έχει κάποια ατζέντα και δεν μας το λέει?
Game over, Αλέξη.Προχτές πού χειροκροτούσαν οι Λεπέν κι οι Φαράτζ έπρεπε να την πάρεις γραμμή τι στην πραγματικότητα είσαστε.Τώρα λοιπόν, η θα υπογράψεις ένα αγνό παρθένο μνημόνιο-γίγα η θα ξεκουβαλήσεις για να πάρει τέλος η φάρσα πού συμβαίνει εδώ και 5 μήνες.Η ερώτηση τού αν υπάρχει αριστερά στην Ελλάδα έχει απαντηθεί.Η πραγματική ερώτηση είναι αν υπάρχει κάποιος πού μπορεί να εφαρμόσει τίς πραγματικές και ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΕΣ μεταρρυθμίσεις πού χρειάζεται αυτή η χώρα για να βρεί το δρόμο της.Αμφιβάλλω χοντρά.
Περιμενω έναν πολιτικο από αυτους που κυβερνησαν τα τελευταια 30+ χρονια να ζητησει συγνωμη που ανεθρεψε έναν λαο ανευθυνο.Που τον εκανε να πιστεψει ότι στην ζωη πετυχαίνεις μονο αμα εχεις τους καταλληλους γνωστους στα καταλληλα ποστα.Να ζητησει συγνωμη από τα χιλιαδες αξιολογα παιδια που δεν μπορεσαν να πετυχουν επειδή δεν το ειχαν αυτό.Να ζητησει συγνωμη που ζουμε σε μια χωρα που παιρνουν συνταξη "τυφλοι" ταξιτζήδες,"κουλοι" μπουζουξιδες,αγροτες που δεν εχουν χωράφια και αγαμες θυγατέρες.Περιμενω έναν πολιτικο που θα ανεβει στο βημα της βουλης και θα πει για αρχη μονο τρεις λεξεις..."Τα καναμε σκατα"Περιμενω έναν πολιτικο να βγει και να πει τι καναμε εμεις λαθος και όχι τι κανουν οι αλλοι λαθος.Περιμενω έναν πολιτικο που δεν θα ριξει ουτε μια ματια πισω του.Θα κοιταξει μονο μπροστα χωρις να χασει δευτερολεπτο.Δεν θα κατηγορησει κανεναν προηγουμενο.Δεν θα παραπονεθεί για αδεια ταμεια.Θα παρει τις δυο μεγαλες πηγες ενεργειας του μέλλοντος(ηλιο+ανεμο) που αφθονουν στην Ελλαδα και θα τις μετατρεψει στο μεγαλυτερο σκαλοπατι για να βγουμε από αυτό τον εφιαλτη.Που θα δωσει χωρο σε ανθρώπους που μπορουν να προσφερουν χωρις να τους ευνουχιζει.30 χρονια περιμενω...Κουραστηκα.
Και έναν ψηφοφόρο να παραδεχτεί πως όταν ακούει τη λέξη ΘΑ μαγνητίζεται,ψεκάζεται και ψηφίζει όποιον του υπόσχεται τα πιο πολλά.Αντανάκλαση του λαού μας είναι οι Έλληνες πολιτικοί.
βρε Αλέξης, δεν φευγετε ολοι μαζι γιατι σε 5 μηνες καταφερατε να κανετε σε δοση εξπρες το μπαχαλο που εκαναν ολοι οι αλλοι τα προηγούμενα χρόνια?σκεφτομαι οτι εχεις αλλα 3.5 χρονια μπροστα σου και πανικοβαλλομαι! οχι τιποτα αλλο τωρα μου τελειωνουν και τα ψιλα :Ρ
Mπορεί κάποιος να εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής; Ο Παπαδήμος δεν υπήρξε εκλεγμένος πρωθυπουργός με 2 νωπές εντολές στο σακούλι του. Διορίσθηκε πρωθυπουργός κυβέρνησης κοινής αποδοχής μετά από την παραίτηση του Παπανδρέου και την συμφωνία 3 κοινοβουλευτικών κομμάτων.
Δεν γίνεται να διώξεις τους γραφικούς απο τον Συριζα Αλέξη γιατί το κόμμα ειναι δικό τους...Φεύγεις λοιπόν εσύ μαζί με σοβαρά στελέχη και δημιουργείς μία "νέα αριστερά" με ευρωπαικό προσανατολισμό.Με προτεραιότητα το καλό του ελληνικού λαού και όχι του κόμματος και της ιδεολογίας...50% θα πάρεις στις επόμενες εκλογές..!!
Επιτελους μια σωστη γνωμη ενος συμπολιτη μου που υποστηριζει ΣΥΡΙΖΑ!Μαζι σου με μια μονο υποσημειωση...Φτανει ο ιδιος ο Τσιπρας να μην ειναι η γραφικη Αριστερη πλατφορμα του Συριζα! Προσωικα εχω ακομα αμφιβολιες!
Δεν έχω ψηφίσει Σύριζα φίλε μου, όμως είμαι στο πλευρό κάθε κυβέρνησης γιατι δεν γίνεται αλλιώς..Προς το παρόν βλέπω τον Τσίπρα με κάποια στελέχη να προσπαθεί να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και ταυτόχρονα κάποια στελέχη -τύπου Λαφαζάνη- να εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός πραγματικότητας και να βάζουν τρικλοποδιές.
Συμφωνω με αυτο που λες! Αλλα το προβλημα δεν το Αριστερα - Δεξια, το ζητημα πλεον ειναι το "ΝΕΟ"!Για εμενα πλεον ειναι "καμμενοι" ολοι, το δημοψηφισμα επισης εδειξε οτι "καμμενος" ειναι και ο Λαος!Ολο το πολιτικο προσωπικο της Ελλαδας θελει το ευρω, αλλα στην ουσια ειναι ακομα στη "δραχμη" δηλαδη 50 χρονια πισω! Ο χρονος δειχνει φανερα κολλημενος στο 1981 τοσο για τους πολιτες οσο και για τους πολιτικους! Αυτο ειναι το δραμα μας και θα αποτελεσει και το "Βατερλο" μας
Μπορεί να μήν είσαι Παπαδήμος, αλλα είσαι κι εσύ ένας Έλληνας πολιτικός, όπως όλοι οι άλλοι. Και μήν προσπαθείς να διαφοροποιηθείς ούτε να κοροϊδέψεις κανέναν, άδικος κόπος. Απο την ίδια στόφα κόπηκες κι εσύ, απ'το ίδιο τόπι. Έτοιμος για κάθε υποχώρηση, για κάθε συμβιβασμό, για κάθε άρνηση αρχών, πεποιθήσεων, όρκων, συμβολαίων "με το Λαό" ή με τη συνείδηση ή με το κόμμα - ένα πολιτικό ζώο στην κυριολεξία ! Διαβάσαμε για σένα στην ιστορία, σε είδαμε να περνάς και να ξαναπερνάς πολλές φορές απο μπροστά μας και θα σε βλέπουμε ξανά και ξανά κι εμείς και τα παιδιά μας. Στους αιώνες !