Breaking news

Oι τρεις «καμπαλέρος» του Τσίπρα

Oι τρεις «καμπαλέρος» του Τσίπρα Facebook Twitter
6


Γιάνης Βαρουφάκης

Oι τρεις «καμπαλέρος» του Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτο: SOOC

 

Ο μεγάλος απών. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν η απουσία που συζητήθηκε περισσότερο στη χτεσινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελευταίου πεντάμηνου, ο σούπερσταρ των διαπραγματεύσεων έλειψε από την κρίσιμη ψηφοφορία επικαλούμενος «οικογενειακούς λόγους» που όμως δεν ήταν οι «σοβαροί» που θα τον δικαιολογούσαν – ήθελε απλά όπως ομολόγησε στο προσωπικό του tweet να δει την μικρή κόρη του που θα έφευγε Αυστραλία όπου διαμένει, με την οποία συνταξίδεψαν κιόλας για το νησί. Είπε ότι θα στείλει επιστολική ψήφο, όμως αυτή σύμφωνα με τους κανονισμούς μετρά μόνο αν ο βουλευτής ασθενεί ή βρίσκεται σε επίσημη αποστολή. Δήλωσε βέβαια ότι στηρίζει κυβέρνηση και Τσακαλώτο, είναι όμως φανερό ότι δεν θέλει να έχει καμία σχέση με μια συμφωνία που προαπαίτησε τον δικό του «αποκεφαλισμό» για να επιτευχθεί - κάτι για το οποίο είχε άλλωστε προειδοποιήσει ήδη από το απριλιάτικο σκηνικό με τους αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια - και στην οποία προφανώς δεν πολυπιστεύει. Δήλωσε στα ΜΜΕ ότι "ο Σόιμπλε θέλει να μας βγάλει εκτός Ευρώ» (καλά αυτό το έχουμε καταλάβει) "ώστε να εκφοβιστούν οι Γάλλοι και να αποδεχθούν το μοντέλο της πειθαρχημένης Ευρωζώνης", ζήτησε – σωστά - να υπάρξουν ρητές δεσμεύσεις των δανειστών για το χρέος, πέταξε και τη σπόντα ότι ο Ζαν Κλοντ μπορεί να «πουλήσει» τον Αλέξη όπως έκανε και με τον Μπένι. Όμως θα ανέμενε κανείς από έναν άνθρωπο που συζητήθηκε τόσο να μείνει και να υπερασπιστεί τις απόψεις και τις επιλογές του έστω και μόνο με τη φυσική του παρουσία, όχι να φυγομαχήσει. Κι αν είχε τόσο ενοχληθεί, ας καταψήφιζε το κείμενο. Δεν είναι βέβαια πολιτικός, ποτέ δεν ήταν, το ξέρουμε κι εμείς κι αυτός. Για άλλα μισούμε να τον λατρεύουμε ή λατρεύουμε να τον μισούμε. Όσο όμως διατηρεί το βουλευτικό αξίωμα, οφείλει να το τιμά.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Oι τρεις «καμπαλέρος» του Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Η πληθωρική ΠτΒ και πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το Χρέος απέφυγε χτες να προεδρεύσει στη βουλή, δηλώνοντας ταυτόχρονα «παρούσα» στην ψηφοφορία. Στην ομιλία της είπε ότι εκείνη «ποτέ δεν θα μπορούσε να νομιμοποιήσει τη συμφωνία», ότι «οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση», ότι το χρέος που «δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με παράνομες συμβάσεις και μίζες χρησιμοποιείται ως εργαλείο εξανδραποδισμού του λαού από δυνάμεις που λειτουργούν με ολοκληρωτικούς μηχανισμούς». Μίλησε για μια «Ευρώπη-φυλακή για τους λαούς της», τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε στην κυβέρνηση την απαλλαγή του από τα δεσμά του μνημονίου» (ορθά), έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση «που δίνει μία άνιση μάχη σε καθεστώς εκβιασμών και ασφυξίας» (ορθότερα), προειδοποίησε ότι «καθένας οφείλει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί» (ορθότατα), σημείωσε ότι «όλοι κρινόμαστε από τη στάση και τις αποφάσεις μας» (εννοείται!), όμως ούτε εκείνη τόλμησε να καταψηφίσει τη συμφωνία θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης - κι ας δήλωνε ότι μνημόνια δεν θα περνούσαν ποτέ από αυτή εδώ τη βουλή. Αλλά μίλησε κανείς για μνημόνιο;

Πάνος Καμμένος

Oι τρεις «καμπαλέρος» του Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

 

O πολύς πρόεδρος των ΑΝΕΛ, φανερά προβληματισμένος έβγαλε έναν λόγο που θα... ζήλευαν και οι αριστερότεροι του Σύριζα σε κάποιες αποστροφές του. Το κόμμα του ψήφισε τη συμφωνία παρά τη σκληρή κριτική που της άσκησε. Είπε ότι ουσιαστικά το έκανε «για το καλό του τόπου» εφόσον η «συνθηκολόγηση είναι ηπιότερη της παράδοσης», υπενθύμισε λάβρος τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για «πόλεμο» με τους «νταβατζήδες» μιντιάρχες, τους μεγαλοεργολάβους, τους επώνυμους της λίστας Λαγκάρντ και τους λοιπούς διαπλεκόμενους, υπερασπίστηκε όμως τη ναυτιλία, δηλαδή τους αναξιοπαθούντες εφοπλιστές. Στηλίτευσε και τους Νεοδημοκράτες βουλευτές που δεν αντέδρασαν στην «ανθελληνική» επίθεση Βέμπερ στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Τόνισε δε ότι δεν φοβάται το Grexit αλλά «το αιματοκύλισμα και τον εθνικό διχασμό» (βγήκαμε ήδη στους δρόμους/γυναίκες και άντρες με όπλα στους ώμους και δεν με ειδοποιήσατε;). Ο Πάνος ξέρει τι κάνει – όσο και να γουστάρει που έχει κάνει «βιλαέτι» του το υπουργείο Άμυνας, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές για τους ΑΝΕΛ. Δίχως μια «σκλήρυνση» της αντιμνημονιακής τους στάσης συνοδευόμενη από απειλή ρήξης με τον κυβερνητικό εταίρο, μπορεί πολύ γρήγορα να έχουν την τύχη του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ. Αυτήν άλλωστε την αλλαγή ρότας σηματοδοτεί το περίφημο (και... ευκταίο από πολλούς) «Εμείς τελειώσαμε» που έδειξε με χαρακτηριστική χειρονομία στον Αλέξη, έχοντας πριν διαφωνήσει κάθετα με τυχόν περικοπές στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων. Ανέλαβαν ψυχραιμότεροι να τον καλμάρουν αλλά έχει φανερά "στραβώσει".

6

Breaking news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Το αρθρο προσδιδει βαθος και ουσια που τα τρια γραφικα αυτα προσωπα δεν εχουν ουτε κατα διανοια . Οχι οτι περιμενα περισσοτερη αντικειμενικοτητα απο καποιον που εγραψε μες την καλη χαρα οτι "μενουμε βαλκανια",δυσφημωντας τις συγκεντρωσεις του ΝΑΙ στο συνταγμα
Στη ζάλη των στιγμών...μακάρι κάποια στιγμή να αναλογιστούμε ότι ο Βαρουφάκης ήταν το προϊόν των αντισυστημικών media, ο γητευτής του "ελεύθερου" κοινωνικού δικτύου...Επί ασπαλάθων
Με σειρα προβολης ως πολιτικοι: αχρηστος-επικινδυνος-επικνδυνα αχρηστος.Ο Γιανης, για να κατεβασουμε και το επιπεδο εκει που αρμοζει, θυμισε εποχες Λαμπιρη-Τατιανας που διαφοροι καλτ τυποι εκαναν οτι μπορουσαν απλα για να ναι καθε μερα στα καναλια. Ετσι κι αυτος μονοπωλησε το ενδιαφερον, εκκεντρικος στο ντυσιμο, πομπωδης και macho, κατι σαν τον Jason Statham οπως πολλες ανεφεραν, αφησε το ποστο του με μια απο τις τελευταιες δηλωσεις του να ειναι πως δεν χρειαστηκε να παει στα ΑΤΜ να σηκωσει λεφτα γιατι διαγει λιτον βιον, ενω εμεις που στηνομαστε στις ουρες ειναι γιατι τα 420 που σηκωνουμε καθε βδομαδα πανε ολα για διαγουμε εξαλο βιο. Θα μεινει στην ιστορια ως ο πιο αφανης υπουργος οικονομικων στο πιο κρισιμο εξαμηνο της Ελλαδας και μαλιστα κατω απο την ομπρελα του πρωτη φορα αριστερα. Ξεχασα να αναφερω οτι στο "θα τους παιζουμε πεντοζαλη και αυτοι θα χορευουν" που ελεγε ο Τσιπρας, επαιζε λαουτο.Η Ζωαρα αποτελωντας τεκνο ενος απο τους πλουσιοτερους ανθρωπους της βουλης, κατεβηκε στην ενεργο πολιτικη δραση για να στηριξει ποιον και τι? Αναγωγη και ειρων, αλλωστε η παιδεια και η αγωγη διδασκεται απο το σπιτι και οταν στο πατρικο σπιτι γινοταν τουρνουα κατς, ενω στο συζυγικο εχεις ενα συζυγο που στηριζει το στυλακι σου (ναι αλλα αυτος κλασσικος φυγοπονος γιατι μπαρκαρει και τη γλυτωνει για καιρο) βλεπουμε αυτο το creature να εχει κανει τη βουλη τσιφλικι της και να μας σπαει τα νευρα.Ο Πανος, μου θυμισε τον αγανακτισμενο ΔΑΠιτη του πανεπιστημιου που ενω καταλαβαινει το χλευασμο που τρωει απο ΠΑΣΠ, πανσπουδαστικη κλπ και νιωθει τυψεις που εχει φλωρικο και γιαπικο στυλ εξακολουθει να φορα τη ζακετα χιαστι πανω απο τους ωμους. Εκπροσωπει λοιπον τον αντιμνημομονιακο δεξιο, λες και οι υπολοιποι, ειτε ψηφισαμε ΝΑΙ ειτε ΟΧΙ, ειμαστε υπαλληλοι της Μερκελ. Απ ολο αυτο που βιωνουμε τον ενδιαφερει ΜΟΝΟ να μην θηχθει η μισθοδοσια του στρατευματος, επειδη βλεπει πως εχει παρει το δρομο του Καρατζαφερη, για να εξαδφαλισει την παραμονη του στη βουλη στις επομενες εκογες με ενα οριακο 3%.Τελικο συμπερασμα: 3 κυφηνες, με μπολικο χρημα και μαλιστα εξασφαλισμενο, κινουν τα νηματα ικανοποιωντας ειτε προσωπικες φιλοδοξιες, ειτε ανασφαλειες της παιδικης ηλικιας, ειτε αμεσες σκοπιμοτητες (οι παραπανω χαρακτηρισμοι παλι με σειρα εμφανισης)
Respect ! Τέλειο σχόλιο, καλύτερο από το άρθρο. Ειλικρινά όμως στεναχωριέμαι για την κατάντια του 1ου ενώ για τους άλλους δύο καρφάκι δεν μου καίγεται, δεν περίμενα τίποτα καλύτερο. Ο πρώτος έχει καλό μυαλό, έχει γνώσεις, αναλύει καλά απο θεωρητικής απόψεως τα θέματα που καταπιάνεται, το απέδειξε και πριν υπουργοποιηθεί (άλλωστε τότε έγινε γνωστός και απέκτησε πιστό κοινό) και δικαιώνεται σε όσα έλεγε για την ανάγκη διαγραφής του χρέους, για τα κρυφά σχέδια Σόιμπλε και άλλα. Κατά τα άλλα όμως ως υπουργός επί του πρακτέου μηδέν στο έργο που έκανε, μηδέν στις μεταρρυθμίσεις, εντελώς άχρηστος και αλαζόνας ως διαπραγματευτής, μηδέν στις θεωρίες των παιγνίων του, έκανε παίγνιο του τη χώρα και τώρα θα πληρώσουμε κάποια δις ευρώ γι αυτόν, υπερφίαλος ως συνεντευξιαζόμενος όπου βρέθηκε, προκλητικός ως βουλευτής και πολίτης, η ιστορία θα τον θυμάται για την αρνητική συνεισφορά του στην πολιτική.
Ο πρώτος πιθανότατα θα φύγει για άλλη γη, άλλα μέρη μόνος του, ο τελευταίος, όπως γράφει και το άρθρο, θα απαξιωθεί, αλλά η Ζωίτσα ήρθε για να μείνει. Προσδεθείτε...