Τι εννοούν όταν λένε ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία; Μήπως εννοούν ότι δεν την έχει ο Τσίπρας;

Τι εννοούν όταν λένε ότι δεν υπάρχει αξιοπιστία; Μήπως εννοούν ότι δεν την έχει ο Τσίπρας; Facebook Twitter
8

«Δεν πρόκειται πια για θέμα αξιοπιστίας. Πρόκειται για το κεφάλι του Τσίπρα. Και όσοι μιλούν περί αξιοπιστίας, oυσιαστικά αυτό εννοούν». Κύκλοι που είναι κοντά στην κυβέρνηση έχουν μείνει εμβρόντητοι από την εικόνα του Eurogroup. Περίμεναν ότι το κλίμα θα ήταν σαφώς καλύτερο, ενώ με το «καλημέρα» εμφανίστηκαν οι πρώτες δυσκολίες.

Ενώ οι κυβερνητικές πηγές είχαν ενημερώσει ότι υπήρχε μια καταρχήν συμφωνία, με τη θετική εισήγηση των θεσμών, τις παρατηρήσεις και τα χρονοδιαγράμματα να ενσωματώνονται και να συμφωνούνται, οι υπουργοί οικονομικών κάποιων χωρών, δημιουργούσαν συνεχώς εμπόδια και οδηγούσαν σε ανατροπή τη συζήτηση. Το συμπέρασμα του ρεπορτάζ είναι ότι οι λόγοι που δε θέλουν τη συμφωνία έχει να κάνει όχι με το πρόγραμμα αλλά με ένα άλλο στόχο και αυτός είναι το πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Και στην ουσία πίσω από αυτή τη στρατηγική κίνηση προσβλέπουν σε αλλαγή που θα φορά το πρόσωπό του. Σε μια νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό. Αυτές οι φήμες εδώ και καιρό ακούγονται στα πολιτικά πηγαδάκια και από διαρροές Ευρωπαίων αξιωματούχων. «Με τον Τσίπρα δεν κλείνει συμφωνία».

Παρόλο που η κοινοβουλευτική στήριξη προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού είναι η μεγαλύτερη που έχει αποσπάσει ποτέ πρωθυπουργός και κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι δίνουν τη δική τους σκληρή απάντηση, ίσως μια απάντηση και στο ίδιο το δημοψήφισμα, στην ίδια τη λαϊκή απαίτηση. Ξέρουν δε εκ των προτέρων ότι με μεγάλη πλειοψηφία τα μέτρα και οι νόμοι θα ψηφιστούν στην Ελληνική Βουλή.

Όμως εμμέσως πλην σαφώς δείχνουν ότι δεν είναι το νομοθετικό πλαίσιο αυτό που τους απασχολεί. Ούτε το αν θα γίνει ανασχηματισμός στην κυβέρνηση, -πράγμα που όσο περνούν οι ώρες και με την αριστερή τάση να έχει εκδηλωθεί ανοιχτά κατά της συμφωνίας και να περιμένει το δικό της Grexit από την κυβέρνηση- αλλά έναν άλλο πρωθυπουργό. Όχι μόνο ένα άλλο κυβερνητικό σχήμα. Στο τραπέζι όπως όλα δείχνουν παίζεται το κεφάλι του Τσίπρα. Και μόνον αυτό.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
"EnglishmaninBudapest:Dear EU Leaders, as you try to beat Greece into passive submission; to enforce extra draconian measures on them for daring to defy you; please remember that there are other eyes watching closely your "bully-boy" tactics, and asking themselves "do we want to remain part of this seemingly tyrannical entity that seems hell bent on exercising its lust for power?""Peter NexusI am on the verge tears this evening. It is tearing me up to see Germany behaving like this. I will certainly be voting for Brexit for next year, and I believe in Europe as much as anyone I know. But not this Europe.""teebolA good lesson for Britain. The EU is not a place for democracy. Vote NO next year.""rulenstein""Fascist Merkel, fascist Germans..."Μερικα απο τα πολλα παρομοια σχολια αναγνωστων του βρετανικου Guardian σημερα!Τοχε πει ο Τσιπρας: Η ΕΕ θα αλλαξει ή θα παει στο διαολο... (ή καπως ετσι... ;-) )
Δηλαδή : οι συριζαιοι μας λένε πως το πρόγραμμά που τέθηκε σε δημοψήφισμα, ελαφρύτερο του τώρα προταθέντος, είναι "λαοκτόνο", "καταστροφικό" κλπ. Τώρα καλούνται να εφαρμόσουν ένα βαρύτερο, για να μην πανε κόντρα στη λαϊκή βούληση(ή να μην παραβουν την προεκλογική εντολή τους) που θεωρείται πως θέλει ευρώ. Και είναι οι Ευρωπαίοι φασίστες επειδή διαγιγνωσκουν μια αξιολογική αντινομία μεταξύ των δύο (στο μέτρο βέβαια που οι συριζαιοι δεν αυτοπροσδιορίζονται ως καταστροφεις-λαοκτόνοι) , κι αμφιβάλλουν αν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν τα μέτρα αυτά, ώστε να μας δανεισουν εκ νέου. Οκ, λογικό.
Προσωπικά νομίζω ότι εννοούν πως δεν έχει αξιοπιστία η Ελλάδα. Δεν ανησυχούν για το αν θα ψηφιστούν, αλλά για το αν θα εφαρμοστούν.Σκέφτονται, ότι τα ψήφιζαν και δεν τα εφάρμοζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, θα τα εφαρμόσει ο Σύριζα. Μάλιστα μετά από το ΟΧΙ του λαού! Μέτρα πιο σκληρά από τα προηγούμενα! Δε θα τα εφαρμόσουν πάλι και θα λένε πως το πρόγραμμα των θεσμών απέτυχε. Κάπως έτσι σκέφτονται. Το ΟΧΙ του κόσμου και τις επιστολές που στέλνει η ΠτΒ η τρίτη στην ιεραρχία του Ελληνικού κράτους στο ευρωκοινοβούλιο, μάλλον εκείνοι τα παίρνουν πιο σοβαρά απ' ό,τι εμείς.
Δεν φταίει ο Τσίπρας, φταίει που είναι αριστερός . Εάν δεν ήταν αριστερός ο Τσίπρας και συμφωνίες θα είχαμε και δωρεάν wifi και ανασκαφές σε όλη την Ελλάδα, για να έχουν να λένε τα ΜΜΕ, και διακοπές στο νησί της επιλογής μας. Κατά τ'άλλα εφόσον ξεφορτωθεί το μονόφρυδο , το παιδί είναι μια χαρά!