"Λοιπόν, Ζεράρ, έχεις αρχ...α;"

"Λοιπόν, Ζεράρ, έχεις αρχ...α;" Facebook Twitter
15

"Λοιπόν, Ζεράρ, έχεις αρχ...α;". Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει μέσω της αριστερής εφημερίδας Liberation  ο κωμικός ηθοποιός Φιλίπ Τορεντόν, απευθυνόμενος στο διάσημο ηθοποιό μετά την απόφαση του τελευταίου να μεταναστεύσει στο Βέλγιο για να αποφύγει τη βαριά φορολογία για τους πλούσιους που επέβαλε ο Ολάντ.  "Ζεράρ τι νόμιζες ότι θα σε επιβραβεύσουμε; Ξέρεις Ζεράρ, το πρόβλημα, είναι ότι οι έξοδοι στις εθνικές οδούς καμιά φορά οδηγούν σε γκρεμό. Οδηγούν εκεί που πήγες εσύ, ο παρτάκιας, ο άνθρωπος για τα λεφτά, ο άνθρωπος με τους δικτάτορες φίλους" γράφει εκτοξεύοντας φαρμάκι ο Τορεντόν.

"Θα προσπαθήσουμε, χωρίς τη δική σου παρουσία, να κάνουμε αυτή τη χώρα έναν τόπο όπου παρά την κρίση θα μπορούμε ακόμη θα γυρίζουμε ταινίες και θα ανεβάζουμε παραστάσεις χάρη σε επιχορηγήσεις που θα παίρνουμε αφού πρώτα αφαιρέσουμε τους φόρους" σημειώνει ο ηθοποιός και καταλήγει με μια φράση από τον Συρανό ντε Μπερζεράκ, ταινία στην οποία πρωταγωνίστησε ο Ντεπαρντιέ: "Μια χώρα που εγκαταλείπεις την ώρα που χρειάζεται όλες τις δυνάμεις της ...Αντίο".

Σήμερα η Liberation φιλοξενεί άλλο άρθρο για τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ με τον τίτλο: «Chiao μαριονέτα».

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM
Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Διεθνή / Πέθανε ο δημοσιογράφος Φράνκο Ντι Μάρε - Ο σπάνιος καρκίνος που θεωρούσε ότι συνδέεται με τη Γιουγκοσλαβία

Σε πρόσφατες δηλώσεις του είχε αναφερθεί στις αιτίες της ασθένειάς του, η οποία θεωρούσε ότι συνδεόταν με την έκθεση σε απεμπλουτισμένο ουράνιο και σε αμίαντο, κυρίως στην πρώην Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
ρε μπαγασα Τορεντον με προλαβες.Με τους δικους μας καλλιτεχνες τι γινεται;Αριστερη καρδια-δεξια τσεπη.Κλαψουριζουν για το χαρατσι.Χαλαλι τα φραγκα σας ρε.Χαλαλι.Καντε μια συναυλια και δωστε τα € στο κρατος να σωθει.Να μονιασει ο λαος ρε.Δεν εχετε διαφορα με τον Ντε παρτι(ε).
Το ιδιο φαινομενο συνεβει κ στην Αγγλια που η αυξηση της φορολογησης προσφατα οδηγησε εταιριες να φυγουν κ αρα τελικα το κρατος να ζημιωθει. Ανεξαρτητως τι ιδεολογια/πολιτικη πρεσβευεις, η παγκοσμιοποιηση δινει εναλλακτικες κ στον Ντεπαρτιε κ στις Αγγλικες εταιριες κ αυτο δε γινεται να παραβλεφθει. Το οτι εχουμε ανοιξει κουβεντουλα βεβαια για το φορολογικο της Γαλλιας απο μια χωρα με φορολογικη κουλτουρα σαν την Ελλαδα το λες κ σουρεαλ.
Γιώργο οι αλλαγές στο φορολογικό που λες ζήτημα να έχουν κλείσει 2-3 μήνες αν θυμάμαι καλά.. Μου ακούγεται λίγο νωρίς για να γραφεί πως το Αγγλικό κράτος ζημιώθηκε. Υπάρχει κάποια ένδειξη γι'αυτό; Οι μόνες βεβαιότητες που έχω υπόψιν είναι πως όντως έφυγαν κάποιες εταιρείες, και πως οι υπόλοιπες έμειναν άρα πληρώνουν υψηλότερους φόρους. Το συνολικό αποτέλεσμα μάλλον είναι νωρίς να το κρίνουμε και καμιά φορά το σύστημα εκπλήσσει!
Ευχαριστώ για το λινκ, ενδιαφέροντα αυτά που λέει και τροφή για τη γενικότερη συζήτηση. Όμως δεν αναφέρεται στις Αγγλικές εταιρείες που ανέφερες αρχικά, μιλάει για το φόρο εισοδήματος στην Αγγλία και μάλιστα για 1-2 χρόνια πριν.Στο χώρο των επιχειρήσεων μετράνε και άλλα χαρακτηριστικά του συστήματος (σταθερότητα κανονισμών, αποτελεσματικό κράτος, προστασία της ιδιοκτησίας κλπ), ενώ στο φόρο εισοδήματος ελάχιστη διαφορά κάνουν στο φορολογούμενο που με έναν απλό υπολογισμό βλέπει πόσα τα του κρατήσει το κράτος.Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να επιμείνω στο ότι είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό. Όταν θα έχουμε μια καθαρή εικόνα, τότε ας μην την παραβλέψουμε.
Είμαι περίεργη να δω πόσοι Γάλλοι θα πάνε στα σινεμά για να δουν την επόμενη ταινία του. τον βλέπω να τρέχει στο Hollywood και να γυρίζει b-movies του τύπου "Μy father the hero".
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη λαϊκίστικη μαλακία απο την υπερφορολόγηση των πλουσίων. Για τον απλούστατο λόγο οτι άν ως κράτος τους ζορίσεις πολύ, πανεύκολα μετεφέρουν τα πάντα όπου τους βολεύει κι αντί για το 75% που σχεδίαζες να πάρεις, μένεις με το πουλί στο χέρι.Ας κινδύνευε ο Τορεντόν να φάει φορολόγηση 75% και θα βλέπαμε αν θα έμενε στη Γαλλία.Αλλά έτσι είναι: Οι αριστεροί είναι αριστεροί μέχρι να γίνουν πλούσιοι.
Νταξει για να πουμε και του στραβου το δικιο και ο Ολαντ το γαμησε. Οκ, ειπαμε φορολογισε τον πλουτο, μαζι σου ειμαστε αλλα ρε Ολαντ οχι και 75%! Και εγω αμα ημουν στην θεση του θα εφευγα.
Στο διάολο (Ντεπαρτιέ). Γλύτωσε λεφτά αλλά χάλασε το όνομα του (που θα επηρεάσει και μελλοντικές δουλειές) και την υστεροφημία του για όταν θα αποχωρήσει. Προσωπικά θεωρώ πως δεν άξιζε.