CONFERENCE LEAGUE

Τσακαλώτος και Σταθάκης ενημερώνουν τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου

Τσακαλώτος και Σταθάκης ενημερώνουν τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
1

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου αυτή την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη.


Η συνάντηση των υπουργών με τους θεσμούς διεκόπη λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα προκειμένου οι κκ Τσακαλώτος και Σταθάκης να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει συνεργασία και να κλείσουν τα οποία ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοικτά.


Η συνάντηση των δυο πλευρών θα συνεχιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον πρωθυπουργό.
Στόχος παραμένει η συμφωνία μέχρι αύριο.

Οι αρμόδιοι υπουργοί δουλεύουν πάνω στο τελικό προσχέδιο του νομοσχεδίου, το οποίο θα περιλαμβάνει δύο άρθρα- το Μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ESM) ύψους έως 52 δις ευρώ, και τα προαπαιτούμενα μέτρα ώστε να εκταμιευθεί η πρώτη δόση - μαμούθ του νέου προγράμματος που η κυβέρνηση επιδιώκει να είναι 25 δις ευρώ.

Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές έχουν θέσει ως στόχο μηδενικό πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 και αναμένουν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί μεταξύ 2,1% και 2,3%, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο Έλληνα κυβερνητικό αξιωματούχο.

1

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια