ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.8.2015 | 22:56

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΙΩΣΑ ΤΟΣΟ ΑΣΧΗΜΑ

Πηγαίνοντας το πρωί στη δουλειά ακολούθησα την κλασσική διαδρομή που κάνω καθημερινά με το μετρό. Ήταν ένας κύριος που ζητιάνευε φωνάζοντας δυνατά για την κόρη του που είναι άρρωστη, τον συγκεκριμένο κύριο έτυχε να τον δω στην τηλεόραση. Αυτό που με ενόχλησε ήταν μία κυρία (σχήμα λόγου ο χαρακτηρισμός) γύρω στα 55-60, η οποία στο άκουσμα του κυρίου που σχεδόν κλαίγοντας εκλιπαρούσε για 50cents άρχισε να κάνει άσχημες γκριμάτσες, να γελάει δυνατά και ειρωνικά σε βάρους του κυριούλη που πουλούσε 3 στηλό για μόνο 50cents. Η λεγάμενη κάθε φορά που ξύνιζε τη μούρη της καμάρωνε και χάιδευε το τεράστιο χρυσό δαχτυλίδι που φορούσε στο χέρι της (κόσμημα αξίας 5.000€ και πάνω) και με το άλλο χέρι έσφιγγε την πανάκριβη δερμάτινη τσάντα. Πλάι της στεκόταν η μητέρα της μία καλοντυμένη ηλικιωμένη που κάθε φορά που η κόρη της έλεγε ειρωνείες για τον ζητιάνο αυτή κατέβαζε το κεφάλι από ντροπή. Δε με νοιάζει αν ο κύριος λέει ψέμματα και δεν έχει άρρωστη κόρη ή απλώς βαριέται να δουλέψει για να βγάλει χρήματα αλλά αυτές τις δήθεν ευυπόληπτες της υψηλής κοινωνίας που με μια HERMES τσάντα και με ένα cartier δαχτυλίδι νομίζουν ότι είναι άνθρωποι μου έρχεται να τις κόψω μία μπουνιά στη μούρη και αύριο να τρέχουν πάλι στους πλαστικούς να τους φτιάξει τη μύτη και τα ζυγωματικά.Η ανθρωπιά και η παιδεία δε διδάσκεται. Εσύ κυρά μου θα κοιμηθείς ήσυχη απόψε, εγώ όμως όχι εξαιτίας σου.
4
 
 
 
 
σχόλια
Αν κάποιος έχει ανάγκη οικονομική ή βιοποριστική τότε μπορεί να απευθυνθεί στην πρόνοια. Όλοι δίνουμε καθημερινό αγώνα για επιβίωση κ πρέπει να γίνεται σεβαστό ότι πληρώσαμε το νόμιμο αντίτιμο για να μετά κινηθούμε, κι όχι για να μας θυμίσουν πόσο μάταια κ δύσκολη είναι η επιβίωση σε αυτή τη χώρα.
Το θέμα όμως εδώ είναι λίγο διαφορετικό....Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κοροϊδεύει κανέναν, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, οικονομικής κατάστασης, δίκαιου ή άδικου. Αν δεν συμφωνούμε με τη ζωή που κάνει κάποιος δεν σημαίνει ότι προβαίνουμε σε τέτοιες πράξεις.Εξομολογούμενε/η, πολλές φορές βλέπω αντοίστιχες αισχρές καταστάσεις και πραγματικά βοηθάει αν πεις την απόψή σου με ευγενικό τρόπο...Κάθε φορά που ντράπηκα να μιλήσω το μετάνιωσα.
Πολύ λυπητερό να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζητιανεύουν. Άνθρωποι άστεγοι που δεν ξέρουν που θα τους βρει η αυριανή μέρα, όταν τυχαίνει να περνάω απ μπροστά τους σκέφτομαι πόσο τυχερή είμαι, αλλά σε αυτή τη ζωή τα πάντα μπορούν να έρθουν τούμπα και να βρεθείς εσύ στην θέση κάποιου αβοήθητου ανθρώπου. Δεν θα γίνει τίποτα αν μοιράσετε λίγη καλοσύνη, σκεφτείτε το.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ