Υπερψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο - Μεγάλες οι απώλειες της κυβέρνησης

Υπερψηφίστηκε το τρίτο μνημόνιο - Μεγάλες οι απώλειες της κυβέρνησης Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
7

Ολοκληρώθηκε μετά από μια μακρά νύχτα η Ολομέλεια για τη ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Η ψηφοφορία που ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το πρωί, τελείωσε με το ΣΥΡΙΖΑ να μετρά μεγάλες απώλειες και πλέον να χάνει το "ψυχολογικό όριο" των 120 βουλευτών.

«ΝΑΙ» ψήφισαν 222 βουλευτές , «ΟΧΙ» 64 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Στα 32 τα «ΟΧΙ» του ΣΥΡΙΖΑ, 11 παρών και 1 απουσίαζε (Γιώργος Ακριώτης).

Βροντερό «ΟΧΙ» από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Κώστα Λαπαβίτσα, τον Δημήτρη Στρατούλη, τον Κώστα Ήσυχο, τη Νάντια Βαλαβάνη, τον Δημήτρη Κοδέλα, τον Γιάννη Σταθά, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Μιχάλη Κριτσωτάκη, την Ιωάννα Γαϊτάνη, την Ευαγγελία Αμανατίδου - Πασχαλίδου, την Αλεξάνδρα Κατσανάκα, τον Βαγγέλη Διαμαντόπουλς, τον Στέφανο Σαμοΐλη, τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, τη Ραχήλ Μακρή, τον Θανάση Πετράκο, τον Στάθη Λεουτσάκο, τον Βασίλη Κυριακάκη, την Ευγενία Ουζουνίδου.

Παρών από τον Αλέξη Μητρόπουλο, την Βασιλική Κατριβάνου, την Ανέττα Καββαδία, τη Μαρία Κανελλοπούλου, τον Χρήστο Καραγιαννίδη, την Ηρώ Διώτη, τον Κωνσταντίνο Δερμιτζάκη και την Βασιλική Λέβα.

Ναι επί της αρχής, παρών στα υπόλοιπα ψήφισε ο Γιώργος Κυρίτσης.

Απόντες ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν προ ολίγου ότι μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου, η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM
Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Πολιτική / Μητσοτάκης για νέο νοσοκομείο Κομοτηνής: «Θα εξυπηρετεί χριστιανούς και μουσουλμάνους»

Το νέο γενικό νοσοκομείο στην Κομοτηνή θα έχει δυναμικότητα 165 κλινών και θα αντικαταστήσει το «Σισμανόγλειο», ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία νοσοκομεία στη χώρα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Eστω οτι παιρνει ψηφο εμπιστοσυνης...Θα μπορει να σταθει με τετοιο εσωκομματικο διχασμο και μαλιστα γι θεμελιωδη ζητηματα τυπου μνημονιου,νομισματος κτλπ κτλπ;;;Μα ποση ανοησια μπορει να κρυβεται εκει στον συριζα;;Κι επιπλεον,οταν δεν μπορουν να συννενοηθουν μεταξυ τους,οταν διαφωνουν για την ιδια τους την διακυβερνηση,οταν βριζονται μεταξυ τους,ΕΜΕΙΣ για ποιο λογο να τους ξαναψηφισουμε και να τους ξαναεμπιστευτουμε στην κυβερνηση;;;Τσιπρα την ψηφο σου θα ψαχνεις στην καλπη...
Όλοι οι γραφικοί του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν ΟΧΙ. Έτοιμο το έχουν το νέο λαϊκίστικο κόμμα. Αυτή τη φορά ελπίζω να πιάσουν τα ποσοστά που τους αξίζουν στις εκλογές. Αν πάρουν πάνω από 5% θα ήμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Η γελοιότητα των απόντων - παρόντων συνεχίστηκε κανονικά ... Δεν υπάρχει "παρών" ή "απών" ... Υπάρχει "ναι" ή "όχι" καθαρά και σταράτα. Ας ελπίσουμε ότι με την (επερχόμενη) ψήφο εμπιστοσύνης το (όποιο) παραμύθι θα λάβει τέλος! Και πολύ άργησε!!!
Το Μνημόνιο ψηφίστηκε, αλλά οι απώλειες είναι τέτοιες που δύσκολα θα αποφύγουμε το δάνειο γέφυρα. Δηλαδή νέα προαπαιτούμενα, κι άλλα δις μέτρα, κτλ.Πρώτη Φορά Αριστερά θέλατε. Φάτε την και μην μιλάτε.
Σωστά ... 78 /300 είναι τρομερή απώλεια ... Όσο για το δάνειο - γέφυρα αν δεν πάρει το "κατι τις" του Θείος Βολφ-γκανγκ ( τη διοίκηση του ταμείου αποκρατικοποιήσεων) , όλα τα δάνεια γέφυρες θα είναι!!!