Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το πλοίο που είναι γεμάτο πρόσφυγες - Τελικά το στέλνουν στον Πειραιά

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με το πλοίο που είναι γεμάτο πρόσφυγες - Τελικά το στέλνουν στον Πειραιά Facebook Twitter
9

Το λιμάνι του Πειραιά και όχι εκείνο της Θεσσαλονίκης θα είναι ο τελικός προορισμός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», που το απόγευμα προσέγγισε το λιμάνι της Μυτιλήνης, παραλαμβάνοντας πρόσφυγες από τη Συρία.

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και ενώ όλα έδειχναν πως θα ακολουθηθεί πορεία για τη Θεσσαλονίκη όπως είχε ανακοινωθεί, έγινε γνωστό πως το πλοίο δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας. Αρχικά δεν υπήρξε ανακοίνωση για την νέα πορεία του.

Τελικά το πλοίο θα μεταφέρει αύριο στον Πειραιά με ώρα άφιξης τις 8:45 π.μ. περίπου 2.500 πρόσφυγες. Σύμφωνα με στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, η ναύλωση του πλοίου έχει γίνει από τα υπουργεία που εμπλέκονται στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος, και περιλαμβάνει μόνο τη φιλοξενία των προσφύγων επί του πλοίου στο λιμάνι της Κω, με σίτιση και ύπνο - αλλά όχι και τη μεταφορά τους: Οι μετανάστες για να ταξιδέψουν από την Κω, ή από οποιοδήποτε άλλο νησί στο οποίο βρίσκονται, πληρώνουν κανονικά το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Μέχρι στιγμής από τα εμπλεκόμενα υπουργεία, δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε εντολή στο πλοίο να αλλάξει προορισμό. Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε στις 7:50 το πρωί από το λιμάνι της Κω με 1.700 πρόσφυγες από τη Συρία, ενώ προσέγγισε κατά τον πλου του την Κάλυμνο και τη Λέρο, από όπου παρέλαβε και από εκεί πρόσφυγες.

Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει εκ νέου κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω αύριο για να μεταφέρει και πάλι πρόσφυγες.

Στην Θεσσαλονίκη περίμεναν και στο Υπουργείο έκαναν και σύσκεψη για την υποδοχή

 

Υπενθυμίζεται πως απόψε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ο σχεδιασμός προέβλεπε πως 10 τουλάχιστον λεωφορεία θα περίμεναν τους επιβάτες του πλοίου στο λιμάνι για να γίνει η μεταφορά τους σταδιακά στον υπεραστικό σταθμό απ' όπου, στη συνέχεια, θα αναχωρούσαν, με έκτακτα δρομολόγια, για την Ειδομένη.

Την ίδια ώρα που επικρατούσε σύγχυση για την πορεία του πλοίου σε εξέλιξη ήταν σύσκεψη, με αφορμή την αναμενόμενη έλευση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης . Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ΥΜΑΘ, υπό την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η υφυπουργός μετά το τέλος της σύσκεψης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τη συνεργασία και δήλωσε ότι «υπάρχει σχέδιο», το οποίο θα εξειδικευτεί ως προς τις λεπτομέρειές του σε επόμενη σύσκεψη για να υπάρχει ετοιμότητα εάν προκύψουν ανάλογα ζητήματα στο μέλλον.


«Υπάρχει ένας σχεδιασμός, ο οποίος θα οριστικοποιηθεί υπό τη φροντίδα και υπό την εποπτεία του ΥΜΑΘ, ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το προσφυγικό κύμα, το οποίο καλείται η κυβέρνηση αυτή να αντιμετωπίσει, με τα μέσα τα οποία έχει, τα οποία ομολογουμένως είναι πενιχρά», τόνισε η κ. Κόλλια - Τσαρουχά. Η υφυπουργός επισήμανε ότι κατά τη σύσκεψη δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλαχθούν απόψεις και να διαπιστωθεί η ετοιμότητα ανάληψης συντονισμένης δράσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. «Πρέπει να δούμε ο καθένας τι μπορεί να κάνει οργανωμένα» σημείωσε η υφυπουργός.

 

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Και να φανταστείτε, στο μεταναστευτικό είχανε την μεγαλύτερη ενασχόληση, τις περισσότερες ιδέες και την ισχυρότερη επιθυμία να βοηθήσουν. Μετανάστες αδέρφια μας, κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, Υπατίες... Και μετά γίνανε κυβέρνηση και παρουσιάζουν αυτό το τσίρκουλο. Τα κάνανε, άσε μην πω τι τα κάνανε, στο κατ εξοχήν πεδίο στο οποίο παίζανε εντός έδρας και ακόμη κάποιοι αιθεροβάμονες περιμένουν αποτελέσματα στην οικονομία και την ανεργία πχ (και η καραμέλα που μου έχει κολλήσει για να μη ξεχνιόμαστε: Κυρα Τασία, άι παραιτήσου επιτέλους)