ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.8.2015 | 00:18

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι καταραμένοι

Πραγματικά τι κατάλαβες που είσαι σχεδόν τριάντα χρονών και δεν έχεις κάνει διακοπές εδώ και 3 χρόνια, τι κατάλαβες που οι άλλοι κάνουν διακοπές σε νησιά κι εσύ μπροστά σε έναν υπολογιστή να γράφεις διατριβή με υπόκρουση τον ήχο της βροχής; Αλλά πάλι και διακοπές να κάνεις... Πάλι φεύγεις... Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχουν θέσεις... Και κάθε δύο χρόνια να πρέπει να μετακομίζεις σε άλλη χώρα... Σχέσεις και φιλίες από απόσταση, μακριά από οικογένεια και για να κάνεις τη δική σου ούτε λόγος... Με μια βαλίτσα στο χέρι να 'σαι ένας περιπλανώμενος διανοούμενος... Ε και; Τι κατάλαβες που πηρές πτυχία με άριστα; Τι κατάλαβες που είσαι έξυπνος; Μάταια... όλα μάταια!!!
5
 
 
 
 
σχόλια
Είμαι κι εγώ στον ακαδημαίκό χώρο, βλέπω τους καθηγητές μου και πραγματικά δεν θέλω να γίνω σαν κι αυτούς! Το 50% που είναι παντρεμένοι ζουν μεταξύ δύο χωρών, τα παιδιά τους μεγαλώνουν με τον ένα γονιό αναγκαστικά, τα σαββατοκυριάκα τα παιρνούν σε αεροδρόμια και αεροπλάνα για να βρίσκονται με την/τον σύντροφό τους. Τέτοια οικογενειακή αποκατάσταση δεν τη θέλω. Επίσης, βλέπω συνάδελφους 40+ χρονών να παλεύουν ακόμα για μια μόνιμη θέση, να παίρνουν θέσεις που είναι δίχρονες ή τρίχρονες... άντε και αν είναι απόλυτα τυχεροί πεντάχρονες... Και μετά ξανά απ' την αρχή. Ούτε τέτοια επαγγελματική αποκατάσταση ονειρεύομαι. Όσο για τα λεφτά... Τι να λέμε τώρα! Ψίχουλα!!! Άσε που αν πρέπει να σπαταλάς και το μισό σου μισθό στα πήγαινε-έλα για να δεις γυναίκα/άντρα και παιδιά σου απομένουν αρκετά για ένα δυαράκι στην καλύτερη περίπτωση. Τους θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους αλλά εκτός από εξυπνάδα χρειάζεται και πολύ κουράγιο σε άλλα θέματα το "academia"... κι εγώ δεν διαθέτω μάλλον κανένα απ'τα δύο.
Αχ αυτό το academia μας έχει φάει... Ένα ταυτίζομαι θα ήταν λίγο!Λοιπόν ως συνάδελφος καταρχήν να σου πω καλό κουράγιο και καλή επιτυχία αν τελειώνεις το διδακτορικό σου! Αυτά που περιγράφεις τα έχει η ακαδημαϊκή καριέρα, δυστυχώς.Νομίζω πως η απογοήτευση που βγάζεις έχει να κάνει με τις πολύ σκληρές συνθήκες εργασίες και τις τεράστιες θυσίες που απαιτεί ο ακαδημαϊκός χώρος - με ελάχιστη οικονομική ανταμοιβή μάλιστα. Ενώ βλέπεις άλλους, που εργάζονται σε άλλους τομείς (και με λιγότερα πτυχία ίσως) να μην έχουν αντίστοιχες δυσκολίες. Αν η αγάπη σου για την επιστήμη σου δεν είναι αρκετός λόγος για να υπομείνεις όλες αυτές τις θυσίες (λογικότατο), απλά σήκω φύγε! Δεν είσαι καταδικασμένος να ακολουθήσεις μια καριέρα που δε σε γεμίζει.Τα καλά νέα στην περίπτωσή σου -και ο λόγος που κάποιοι σχολιαστές σε χαρακτηρίζουν αχάριστο- είναι ότι έχεις και άλλες επιλογές. Είσαι έξυπνος/η, με μόρφωση, θα βρεις πολλές πόρτες ανοιχτές, περισσότερες από άλλους ανθρώπους. Α και κάτι άλλο: Υπάρχει ζωή έξω από το lab. Παράτα τα όλα για σήμερα και πήγαινε μια βόλτα.
η αληθεια ειναι οτι η εξομολογηση σου ειναι λιγο εγωιστικh...δεν ξερω ποση <<εξυπναδα>> εχεις αλλα αμα εισαι τοσο εξυπνος οσο λες τοτε πρεπει να καταλαβεις οτι εισαι πολυ τυχερος γιατι η εξυπναδα ειναι δωρο Θεου/φυσης...εμενα το ονειρο μου ειναι να δουλευω σε πρεσβειες και να κανω ολη την ωρα ταξιδια στο εξωτερικο ας ειναι και για δουλεια νομιζω το ροβλημα σου ειναι οτι απασχολεισαι παρα πολυ με την δουλεια και δεν ευχαριστιεσαι τη ζωη ετσι οπως εσυ την επελεξες(γιατι νομιζω η δουλεια σου ειναι επιλογη σου...)αν δεν ειναι τοτε κοιταξε να χαρεις με τα απλα πραγματα και αυτα που εχεις <<δεν εχεις και λιγα...>>προσεχε ομως αν ευφυια εννοεις την δουλεια σου και τα πτυχια σου μονο τοτε εισαι ο πιο ανοητος ανθρωπος..η εξυπναδα του ανθρωπου δεν ειναι μονο αυτα αντιθετως ειναι ενα παρα πολυ μικρο κομματι...ξερω ατομα που ειναι αμορφοτα(τελειωσαν ενα δημοτικο)και ειναι κατ'εμε πανεξυπνα και ευγενικα,αγραμματοι ρητορες που λενε αλλα ξερω και ανθρωπους που βρισκονται στο αλλο ακρο εχουν πτυχια ισχυρη θεση και ειναι κενοι απο καθε ηθικη αξια αναγωγοι,αναιδεις και αλλαζονες νομιζουν οτι ολα κινυνται γυρω απο αυτους...προσεξε μην γινεις ενας απο αυτους θεωρωντας τη δουλεια και τα πτυχια εξυπναδα.... με εκτιμηση