O Μπουτάρης θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα

O Μπουτάρης θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και πρωθυπουργό τον Τσίπρα Facebook Twitter
Αlexandros Michailidis / SOOC
4

"Πιστεύω βαθύτατα ότι πρέπει να μπούμε σε κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. Πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει τον κύριο λόγο", δήλωσε απόψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.


Ο κ.Μπουτάρης αναφέρθηκε στην πρωινή επίσκεψη του κ.Τσίπρα στο δημαρχείο και στην ευχή που έδωσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει με μια ψήφο.


"Δεν το είπα από ευγένεια, αλλά από πεποίθηση. Πιστεύω ότι ο Τσίπρας πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία. Βγήκε τον Ιανουάριο και στο ενδιάμεσο, το δημοψήφισμα και οι εκλογές ήταν αναγκαίο κακό", ανέφερε ο κ.Μπουτάρης, υποστηρίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας "οφείλει να συνεχίσει τη στροφή και τα κόμματα να τον στηρίζουν για να τα βγάλει πέρα".


Ο βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του σχολίασε την πρωινή συνάντηση Τσίπρα - Μπουτάρη λέγοντας: "Άκουσα την ευχή του δημάρχου να συνεχίσει ο πρώην πρωθυπουργός ό,τι άφησε στη μέση. Τα capital controls, τις επιχειρήσεις που κλείνουν, το μεταναστευτικό. Τον άκουσα να λέει συνέχισέ το κι εγώ μαζί σου".


Ο κ.Καλαφάτης υποστήριξε επίσης πως "ο κάθε ένας μπορεί να αξιολογήσει εάν αυτοί οι εφτά μήνες ήταν μήνες που βοήθησαν τον Έλληνα πολίτη, τα ευαίσθητα νοικοκυριά, τους ελεύθερους επαγγελματίες, βοήθησαν τους ιδιώτες, τους ανέργους. Για μένα είναι καταστροφικά αποτελέσματα".

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Πολιτική / Μητσοτάκης: Θα ζητήσω ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις διαφορετικές τιμές από τις πολυεθνικές

Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, αν δεν πειστούμε πως η Βόρεια Μακεδονία τη σέβεται - Έχουμε αφήσει πίσω μας την ένταση και συζητούμε χωρίς το δάχτυλο στη σκανδάλη, δήλωσε ο πρωθυπουργός για την Τουρκία
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
ειλικρινά όσο καλή διάθεση κι αν επιστρατεύσω, δεν μπορώ να καταλάβω τί του βρίσκουν του Τσίπρα. Γιατί εγώ βλέπω μια μετριότητα στην καλύτερη περίπτωση? Ας με εξηγησει κάποιος συρριζαιος ή μη αλλά οχι με το ακλόνητο συριζαϊκό επιχείρημα " γιατί, οι άλλοι καλύτεροι είναι?"
Η λογική του έχει βάση: απ' το να είναι αντιπολίτευση και στα κάγκελα ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο μνημόνιο που ψήφισε ο ίδιος (στην Ελλάδα ήμαστε και το βλέπω πιθανό αν έρθει δεύτερος) καλύτερα να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Δεν είναι ανάγκη να καεί η Αθήνα για να γίνουμε επιτέλους σοβαρό κράτος.
Ακούγοντας βουλευτές αυτού του τσίρκου να διατυμπανίζουν ότι αν δεν βγουν πρώτο κόμμα θα καταψηφίζουν τα μέτρα του Μνημονίου που οι ίδιοι έφεραν, είναι να αναρωτιέται κανείς τι θα ήταν καλύτερο για αυτή τη χώρα.If you ask me, ο Έλληνας δεν έχει καμία ελπίδα. Η χώρα θα σέρνεται για πολλά χρόνια ακόμα ως αποτέλεσμα της ηλιθιότητας του λαού.