Video: Εξευτελιστικές σκηνές σε κέντρο προσφύγων στην Ουγγαρία

5

Εξευτελιστικές συνθήκες για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταγράφει video που τραβήχτηκε σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ουγγαρία.

Τις εικόνες από κέντρο προσφύγων στην πόλη Ρόσκε στα σύνορα με τη Σερβία, τράβηξε αυστριακή, μέλος ομάδας που είχε παραδώσει  προηγουμένως φορτίο με τρόφιμα για τους πρόσφυγες. Η ίδια έκανε λόγο για το "Γκουαντάναμο της Ευρώπης".

Οι πρόσφυγες είναι χωρισμένοι με κάγκελα από τους αστυνομικούς που πετούν από απόσταση τα τρόφιμα με αποτέλεσμα ο κόσμος να απλώνει τα χέρια και να προσπαθεί να πιάσει τις σακούλες ενώ ανήλικοι τρέχουν από το ένα σημείο στο άλλο για να μπορέσουν να πιάσουν μια σακούλα φαγητό και να ξεγελάσουν την πείνα τους.

Η Ουγγαρία έχει προκαλέσει αντιδράσεις λόγω της σκληρής στάσης της απέναντι στους πρόσφυγες. Ήδη η κυβέρνηση κατασκευάζει τον δεύτερο φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Διεθνή / Μεξικό: Νέα δολοφονία υποψηφίου δημάρχου - Εντοπίστηκαν διαμελισμένα πτώματα σε πυρπολημένο ΙΧ

Από την 23η Σεπτεμβρίου -όταν άρχισε επίσημα η προεκλογική περίοδος- ως την 1η Μαΐου, δολοφονήθηκαν τουλάχιστον 26 υποψήφιοι στις εκλογές της 2ης Ιουνίου στο Μεξικό
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Πράγματι, δεν περιμένεις και πολλά από την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ορμπάν - ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα δεινά στα σύνορα Ουγγαρίας-Σερβίας - δεν έχει αφήσει ευάλωτη κοινωνική ομάδα που να μην την έχει βάλει στο στόχαστρο στη χώρα του, αλλά οι εικόνες στο βίντεο είναι κραυγαλέα εξοργιστικές.
Στην Ε.Ε. εκτός από τον υπολογισμό των οικονομικών χρεών (που δεν τα δικαιολογώ) κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν και τα ΗΘΙΚΑ ΧΡΕΗ και η Ουγγαρία σε αυτόν τον τομέα έχει μεγάλο θέμα ...
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποτελεί ντροπή για την Ευρώπη εδώ και χρόνια. Κάποιοι βέβαια τον Όρμπαν τον είχαν κάνει ήρωα κάποτε. Ας δουν αυτές τις σκηνές μπας και συνέλθουν.
Ντροπή.Λες και είναι ζώα σε ζωολογικό κήπο και τους πετάνε φαΐ.Θα πλακωθούν και στο ξύλο για ένα κομμάτι ψωμί στο τέλος.Τόσο δύσκολο είναι να τους βάλουν σε μια τάξη και να τους μοιράσουν από ένα στον καθένα;
Ετρεχα σε καποια φαση να βγαλω χαρτια για εναν Γεωργιανο και παρατηρησα οτι και οι δυο πλευρες(αστυνομια-μεταναστες) δυσκολευαν την κατασταση.Ανοργανωτοι οι μεν Ντου οι δε και ο θεος βοηθος