Γάλλος δήμαρχος σε πρόσφυγες: Δεν σας θέλουμε εδώ

Γάλλος δήμαρχος σε πρόσφυγες: Δεν σας θέλουμε εδώ Facebook Twitter
2

Γάλλος δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ ο οποίος εξελέγη με τη σημαία του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Λε Πεν ανέβασε βίντεο στο οποίος εμφανίζεται ο ίδιος να λέει σε πρόσφυγες ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην πόλη του.

Το βίντεο τραβήχτηκε στην επίσκεψη του  Ρομπέρ Μενάρ συνοδεία αστυνομικών, στη συνοικία «Λα Ντεβέζ», όπου έχουν εγκατασταθεί πολλοί πρόσφυγες. «Δεν είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτήν την πόλη. Εισβάλλατε εδώ, κατεδαφίζοντας πόρτες. Κλέβετε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν θα έπρεπε να απασχολείτε αυτά τα διαμερίσματα», εμφανίζεται να λέει ο ακροδεξιός δήμαρχος στους πρόσφυγες.

Όταν κάποιος πρόσφυγας του λέει ότι δεν καταλαβαίνει Γαλλικά και πως μιλά μόνο Αραβικά ο Μενάρ απαντά: «Όχι, καταλαβαίνεις».

Την περασμένη εβδομάδα περιοδικό της πόλης είχε δημοσιεύσει επεξεργασμένη φωτογραφία στην οποία φαινόταν πρόσφυγες να κατευθύνονται προς την πόλη ενώ κυριαρχούσε ο τίτλος: «Ερχονται!».

Γάλλος δήμαρχος σε πρόσφυγες: Δεν σας θέλουμε εδώ Facebook Twitter


Την περασμένη εβδομάδα επίσης η Μαρίν Λε Πεν είχε συστήσεις τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να επιστρέψουν πίσω τους πρόσφυγες, ακόμη και αν είναι από εμπόλεμες χώρες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η χιαστί κορδέλα από το πρώτο πλάνο κι ύστερα ακυρώνει την όποια προσπάθεια να προσπαθήσω (έστω) να τον παρακολουθήσω στα σοβαρά...(Σαν να βλέπω την Miss France στο αναγκαστικό, βιτρινέ, φιλανθρωπικό της έργο...)
Αν δεν άνηκε στον κρατικό μηχανισμό μίας χώρας που έχει πουλήσει δυσθεώρητες ποσότητες οπλισμού στις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, θα μπορούσα να αγνοήσω αυτό το ρατσιστικό κρεσέντο στο όνομα της ελευθερίας της βούλησης. Όχι τώρα, όμως. Έχετε αίμα στα χέρια σας. Είστε ηθικοί αυτουργοί και δε δικαιούστε να κοιτάτε στα μάτια τους ανθρώπους που έχασαν την πατρίδα τους με τη δική σας αρωγή, πόσο μάλλον να τους αρνείστε άσυλο.