Παπακωνσταντίνου: «Μα θα έκανα τέτοια λαθροχειρία;»

Παπακωνσταντίνου: «Μα θα έκανα τέτοια λαθροχειρία;» Facebook Twitter
14

Αρνείται οποιαδήποτε αλλοίωση από την πλευρά του, της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Σύμφωνα με τον Real Fm, ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το πώς εξαφανίστηκαν από την πρώτη λίστα τα 4 ονόματα που δεν υπάρχουν στη δεύτερη. «Δεν θα έκανα τέτοια λαθροχειρία, μα θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο;»!, είπε σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πριν από λίγο εξέδωσε και ανακοίνση στην οποία κάνει λόγο για "άθλια διαδικασία διαρροών" και αναφέρει ότι "άν υπάρχουν στη λίστα "ονόματα του ευρύτερου συγγενικού περιβάλλοντος" του, δεν το γνώριζε.

Δήλωση Γιώργου Παπακωνσταντίνου:

«Τις τελευταίες ώρες γίνεται μια άθλια διαδικασία διαρροών και περιγραφών ονομάτων γύρω από τη "λίστα Λαγκάρντ", σύμφωνα με την οποία "φωτογραφίζονται" άτομα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος και γίνονται εικασίες περί "αλλοίωσης".

Δηλώνω κατηγορηματικά τα εξής:

1. Καμμία απολύτως σχέση δεν είχα και δεν έχω με οποιονδήποτε λογαριασμό στη λίστα.

2. Καμμία απολύτως παρέμβαση στα στοιχεία που εγώ ζήτησα και έλαβα από τις γαλλικές αρχές δεν έχω κάνει - παρέδωσα στους αρμόδιους τα πλήρη στοιχεία που μου παραδόθηκαν.

3. Εάν υπάρχουν λογαριασμοί στη λίστα που αφορούν σε πρόσωπα του ευρύτερου συγγενικού μου περιβάλλοντος, είναι κάτι το οποίο δεν εγνώριζα μέχρι σήμερα.

4. Είναι αυτονόητο ότι όλοι αυτοί οι λογαριασμοί θα ελεγχθούν πλήρως για να φανεί η αλήθεια.

Δεν πρόκειται να αποδεχθώ την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτήν την υπόθεση. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία φρόντισα να έρθουν τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα και τα παρέδωσα στον ΣΔΟΕ για να γίνει έλεγχος.

Ζητώ να έρθουν όλα τα στοιχεία στο φως - ονομαστικά και άμεσα - και να γίνει πλήρης διερεύνηση».

Τι είχε ο πρώην υπουργός, μεταξύ άλλων, όταν κατέθετε για τη λίστα στην αρμόδια επιτροπή της βουλής: «Δεν ανέχομαι να υπάρχει η ιστορία περί αλλοίωσης της λίστας. Έγινε αντίγραφο του ηλεκτρονικού αρχείου που ήρθε από τη Γαλλία σε μορφή CD. Ζήτησα να γίνει αντίγραφο σε μορφή usb γιατί είναι πιο ασφαλές. Στον κ. Διώτη έδωσα αυτό το usb.Το αρχικό υλικό μαζί με τη συνοδευτική επιστολή το έδωσα για φύλαξη εμπιστευτική στο γραφείο μου και δεν ξέρω πού είναι. Λυπάμαι αλλά δεν ξέρω που είναι. Να ζητήσουμε να ξανασταλεί από την Γαλλία η λίστα για να σταματήσει η σπέκουλα».

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
α μην ξεχνιομαστε, το οτι η λιστα ηταν πιο ασφαλεις στο usb (που φυσικα δεν εχει write ή delete protection) απο το CD (που εχει ενα στοιχειωδες delete protection) και το οποιο το ξερει και ο πιο αδαης αναγνωστης της lIFO, λεει πολλα για το θρασσος αυτου του ανθρωπου. του καπετανιου του τιτανικου κατα δηλωση του (οταν ακομα δανειζομασταν απο τις αγορες...)
αααχχχ ο γιωργακης ο παπακωνσταντινου, αυτη η λαικιστικη μουσιτσα (το ηθος του ανθρωπου ειχε φανει σε ανυποπτο χρονο) των νεας κοπης εκσυχρονιστων., συνεμπνευστης του poverty tour του 2010, συνεμπνευστης του φουσκωματος - οσο γινοταν - του ελλειματος του 2009, στα σιδερα. αυτη η μειλιχια αποφασιστικη φωνη εχει ξεγελασει ή γοητευσει πολλους, για μενα ειναι τοσο οικεια και κενη.ολα τα σημεια που αναφερει με θρασυτητα ειναι προφανεστατα ψευδη.το οτι τον ειχαν ρωτησει επισημα βουλευτες το πασοκ αν υπηρχε η λιστα ειχε απαντησει οχι.τι να γινει γεωργο ας προσεχες να μην """εχανες""" την λιστα.
Με εντυπωσιαζει παντα η ευκολια μας να αποδωσουμε ευθυνες. Η υποθεση βρισκεται στην δικαιοσυνη, δεν εχει υπαρξει ακομα καμια επισημη αποφαση. Γιατι βιαζομαστε τοσο να τον φαμε ζωντανο? Θα ερθει η ωρα της αληθειας οποια κ αν ειναι αυτη και θα εχουμε ολο τον χρονο! Αυτοκλητοι δικαστες χωρις δικη...
Εμένα πάλι με εντυπωσιάζει η ομοιότητα των δικαιολογιών. Απ' τον Άκη ως τον Γιάννο και πρόσφατα τον Παπακωνσταντίνου, όλοι πάνω κάτω τα ίδια ψελλίζουν. Τι στο καλό copy-paste έκαναν τις δηλώσεις περί "προβοκάτσιας", "ξένων κέντρων αποφάσεων που πετούν λάσπη", "στοχοποίησης" κλπ κλπ; Λίγη φαντασία ρε παιδιά δε βλάπτει...
Η δικαιοσύνη είναι οι συνάδερφοί του στη βουλή; ένας στενός κύκλος που όλοι ξέρουν τα άπλυτα των υπόλοιπων;Υπήρχε λίστα με 2062 άτομα και αφαιρέθηκαν 3 που τυγχάνουν συγγενείς αυτού που τη παρέλαβε,τη διαχειρίστηκε και είχε την ευθύνη. Τι δεν καταλαβαίνεις; Βαρέθηκα τις νεοφιλελέυθερες κουτοπονηριές.
Όχι θα άφηνες να έρθει μέσω άλλου η λίστα και να φαίνονται τα ονόματα συγγενών σου. Αυτό θα ήταν μικρότερο ρίσκο. Κανένα κίνητρο δεν είχες να πάρεις τη λίστα και να την επεξεργαστείς.
Μα θα έκανες ναι. Υπό την προστασία ενός σάπιου πολιτικού συστήματος που δεν πίστευε ότι θα ανατραπεί ποτέ, ενόσω τουλάχιστον ήταν αυτός στα ηνία της εξουσίας.
Όταν η σοβαρότητα διαχείρισης αρχείων αντιμετωπίζεται με γελοιότητα η αλήθεια είναι ότι ένα πράγμα μπορείς να απαντήσεις στον υπεύθυνο.http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/03/kelso-burn.jpg
Η γυναικα του Καισαρα δεν πρεπει μονο να ειναι, αλλα και να φαινεται τιμια.Δηλαδη με μια παρθενοραφη, υποθετω οτι το θεμα τακτοποιειται, ετσι δεν ειναι;
Η αληθεια ειναι οτι το συστημα θελει να απαξιωσει καθετι που σχετιζεται με την διακυβερνηση Παπανδρεου και να αποθεωσει τον σωτηρα Σαμαρα.Δεν ειναι τυχαιο πως σημερα προβαλεται ως επιτυχια η υλοποιηση οσων συμφωνηθηκαν απο την κυβερνηση του ΓΑΠ ο οποιος διωκοταν ως προδοτης. Ωστοσο, οσο συμπαθης κι αν μου ειναι ο Παπακωνσταντινου, η απωλεια της λιστας και ολη αυτη η παλινωδια θα πρεπει να διελευκανθεί δικαστικα.
Η αλήθεια είναι ότι είναι συμπαθέστατος όσο και πειστικότατος.Για τη συμβολή του στη σωτηρία της χώρας, δεν το συζητάμε καν.Νομίζω ότι θα πρέπει να τον τιμήσουμε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και να τον αφήσουμε ήσυχα για 10-15 που θα κάνει να τελεσιδικίσει η υπόθεση δικαστικά (λέμε και καμμία μαλακία να περνάει η ώρα)