Δοκιμάζονται οι σχέσεις στα ΙΚΕΑ;

Δοκιμάζονται οι σχέσεις στα ΙΚΕΑ; Facebook Twitter
8

Είναι τα Ikea, η σύγχρονη κόλαση για ένα ζευγάρι; Αυτό το ερώτημα έθεσε σε ειδικούς δημοσιογράφος της επιθεώρησης Atlantic βλέποντας γνωστά του ζευγάρια να φτάνουν στα όρια με αφορμή μία επίσκεψη στα γνωστά πολυκαταστήματα ή συναρμολογώντας ένα έπιπλο που έχουν αγοράσει από αυτά.  

Σύμφωνα με την Le Monde και οι ειδικοί έχουν την ίδια ερώτηση. Μια μελέτη που διεξήχθη από τον Αμερικανό ψυχολόγο Ramani Durvasula, αναφέρει και τα χαμηλού κόστους έπιπλα στο σκεπτικό των διαφορών των πληγέντων ζευγαριών.

Για την ψυχολόγο από το Λονδίνο Maisie Chou Chaffin, τα ζευγάρια έχουν επίσης «την τάση να συνάγουν συμπεράσματα για τη σχέση τους από τις μικρές συγκρούσεις που ανακύπτουν κατά την αγορά επίπλων ή τη συναρμολόγηση τους", μέχρι να αναρωτιούνται αν «είναι τελικά γραφτό να είναι μαζί ".

«Επιπλέον, η Ikea δημιουργεί άγχος με τον υπαινιγμό ότι η συναρμολόγηση των επίπλων είναι εύκολη. Διότι αν τελικά είναι πιο περίπλοκη από ό, τι δείχνουν τα προσπέκτους, «προκύπτει άγχος και ένα αίσθημα αυτο-υποτίμησης», σύμφωνα με τον ψυχολόγο  Don Φέργκιουσον. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το είδος της αγχωτικής κατάστασης προκαλεί μια αντίδραση που ονομάζεται «αντίδραση μάχης», μια κατάσταση υπερδιέγερσης, στην οποία λειτουργίες όπως η ωριμότητα ή η υπομονή «αναστέλλονται». Γι 'αυτό, λέει, τα ζευγάρια "αρχίζουν να τσακώνονται για τα ράφια για να καταλήξουν σε αιχμές σχετικά με τους γονείς τους ή τα παιδιά".

Τέλος, ο Dan Ariely, καθηγητής ψυχολογίας και συμπεριφορικών οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Duke (Βόρεια Καρολίνα), δηλώνει ότι η συναρμολόγηση επίπλων του Ikea μπορεί να παρομοιαστεί με ένα τεστ για το αν τα δύο μέλη του ζευγαριού ταιριάζουν.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Living / Έχει το Grindr καταστρέψει το γκέι σεξ για πάντα;

Η πλατφόρμα δέχεται επικρίσεις για ρατσισμό, χονδροφοβία, κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές. Καθώς γιορτάζει την 15η επέτειό της, εξετάζουμε πώς άλλαξε την γκέι κουλτούρα, προς το καλύτερο και προς το χειρότερο
THE LIFO TEAM
Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Radio Lifo / Τελικά, να προτιμάμε τα προϊόντα με ή χωρίς ζάχαρη;

Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα συστατικά στη σύγχρονη διατροφή. Όμως, τελικά μας κάνει τόσο κακό όσο νομίζουμε; Και τι ισχύει με τα υποκατάστατα της; Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με την κλινική διαιτολόγο διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Ηχητικά Άρθρα / Βρομοκαρυδιά: Αυτή η μάστιγα!

Οι βρομοκαρυδιές ή αΐλανθοι είναι ίσως τα πιο ευρέως διαδεδομένα δέντρα στην Αθήνα και παρότι συνεισφέρουν στο πράσινο της πόλης, έχουν εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που σήμερα αποτελούν απειλή για τα υπόλοιπα δέντρα της Αθήνας.
M. HULOT
Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Living / Ο Σόκρατες και η δημοκρατία

Πριν από σαράντα χρόνια, ο μεγάλος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής με το εντυπωσιακό παράστημα και τις ριζοσπαστικές πεποιθήσεις ήταν από τους πρωταγωνιστές του κινήματος για την μετάβαση της Βραζιλίας από τη χούντα στη δημοκρατία.
THE LIFO TEAM

σχόλια

8 σχόλια
Γιατί τόσο άγχος και αλληλοσπαραγμός ρε παιδιά; Εμάς τα έπιπλα ΙΚΕΑ μας κάνουν να νιώθουμε ότι είμαστε πάλι παιδάκια και παίζουμε τουβλάκια ή κατασκευές. Και στο τέλος του παιχνιδιού έχουμε και μια ωραία συρταριέρα.
Εμείς πριν δύο μήνες χρειαστήκαμε νέο στρώμα, μεγαλύτερο. Άρα και νέο κρεβάτι για να το στρώμα. Τα αγοράσαμε και πήγαμε σπίτι. Την επομένη αρχίσαμε να συναρμολογούμε το κρεβάτι. Κάτι δεν κάναμε σωστά. Προσπαθήσαμε ξανά και ξανά. Τίποτα. Ιδρωμένοι και τσαντισμένοι ρίξαμε στο πάτωμα το στρώμα όπως ήταν, τυλιγμένο με το νάιλον. Κάναμε τρομερό σεξ. Δύο μήνες μετά, το στρώμα συνεχίζει να είναι στο πάτωμα (χωρίς το νάιλον) και το κρεβάτι σε κομμάτια.....και εμείς αγαπημένοι!