Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους;

Ζωή Λάσκαρη: Υπουργείο Θρησκευμάτων από άθεους; Facebook Twitter
16

Με post στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η Ζωή Λάσκαρη εκφράζει την γνώμη της για τη νέα κυβέρνηση, επικεντρώνοντας κυρίως στο επιτελείο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η γνωστή ηθοποιός κάνει λόγο για «άθεους» και «σχήμα οξύμωρο», σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η πίστη έσωσε τη χώρα από πολλά δεινά»

Η ανάρτηση της Ζωής Λάσκαρη:

«Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτελείο -κατά δηλωση του- άθεο. Σχήμα καταρχάς οξύμωρο. Υπουργείο θρησκευμάτων αποτελούμενο απο άθεους; Το σημαντικότερο, μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών, των εθίμων, της παράδοσης, της Ιστορίας της, θα βρεθεί υπο την εποπτεία μιας ομάδας που αρνείται την ύπαρξη του Θεού και άρα δεν πιστεύει στο θαύμα της ελληνικής ιστορίας όπου θρησκεία (δηλαδή πίστη) και κοινωνία συμπορεύονται. Και η συμπόρευση αυτή υπήρξε διαχρονικά συμπαγής, αλώβητη, σχεδόν μεταφυσική.

Και έσωσε την χώρα απο πολλά δεινά. Κρατάει και θα κρατάει την χώρα και την κοινωνία ενωμένα. Γνωρίζουμε όλοι ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται σε αυτή την πάγια πολεμική εναντίον της πίστης, πότε απροκάλυπτα και πότε έμμεσα. Είναι προφανές όμως πως τίποτα δεν θα ξεριζώσει (όπως τίποτα δεν ξερίζωσε) με όποιον τρόπο και να δρομολογηθεί, την πίστη, την χριστιανορθόδοξη θρησκεία απο το υποσυνείδητο και τις ψυχές των Ελλήνων». 

Το πολύπαθο και ταλαιπωρημένο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναλαμβάνει απο σήμερα ένα επιτέλειο -κατά δηλωση του-...

Posted by Zoe Laskari on Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015
Πολιτισμός
16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

13 σχόλια
Εγώ δεν έχω τίποτε κατά της εκκλησίας, όμως ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να πιστεύει σε ό,τι θέλει ο ίδιος. Η ελευθερία του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει του άλλου. Εγώ δεν έχω καμμία απαίτηση το δόγμα στο οποίο πιστεύω εγώ, να εκπροσωπείται από και να αλληλεπιδρά με κρατικούς φορείς, να μπλέκεται στα πόδια των εξουσιών, να έχει οικονομικά και όχι μόνο ωφέλη, διάφορες δοσοληψίες με εντελώς άσχετους της παρούσης θρησκείας φορείς και ούτο καθ' εξής.Και διαφωνώ με την τοποθέτηση της σκληροπυρηνικής αριστεράς να καταργηθούν όλα τα θρησκεύματα, γιατί αυτό είναι είναι απολυταρχική έκφραση θέσης. Να καταργηθούν όλα τα θρησκεύματα από θέσεις εξουσίας και υλικών αποδοχών, βεβαίως! Όχι όμως ολοσχερώς!
«Εξυπηρετούνται συμφέροντα από την πάγια πολεμική κατά της πίστης» Πηγή: www.lifo.gr- Βασικά το εντελώς αντίθετο παίζει, δεδομένου του πάρε-δώσε πολιτικών και εκκλησίας.- Και ας της πει κάποιος(sic) επιτέλους, ότι είμαστε η *μόνη* χώρα παγκοσμίως που έχει συστεγάσει στο ίδιο Υπουργείο αυτές τις δύο τόσο ασύμβατες έννοιες: της Παιδείας και των Θρησκευμάτων.Υ.Γ. Σοβαρά, ούτε στο Ιράν και ούτε στην Ουγκάντα δεν ονομάζεται έτσι (Εκεί ονομάζεται Υπ. Παιδείας και Αθλητισμού). Σχετική έρευνα από το κλασικό -πλέον- ποστ από "το ελληνάκι" http://ellinaki.blogspot.gr/2010/06/blog-post_14.html
Οξύμωρο είναι το ότι δεν έχουν καταργήσει ακόμα το "θρησκευμάτων" από το υπουργείο Παιδείας. Η θρησκεία και η παιδεία είναι δυο πράγματα διαφορετικά και οι Έλληνες πρέπει κάποια στιγμή να μπουν στον 21ο αιώνα.
"....μια χώρα που το 97% των πολιτών της αυτοπροσδιορίζονται ως Χριστιανοί ορθόδοξοι, μια χώρα της οποίας η θρησκεία αποτελεί διαχρονικό πυλώνα των ηθών..."LOL!