Πράσινο φως από Ομπάμα στη συνεργασία με Ρωσία και Ιράν για την αντιμετώπιση του ISIS

Πράσινο φως από Ομπάμα στη συνεργασία με Ρωσία και Ιράν για την αντιμετώπιση του ISIS Facebook Twitter
1

Έτοιμες να συνεργαστούν με την Ρωσία και το Ιράν είναι οι ΗΠΑ, προκειμένου να υπάρξει μια διαδικασία πολιτικής μετάβασης στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του στη σύνοδο για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, επιμένοντας στην πάγια αμερικανική θέση περί αποχώρησης του Μπασάρ αλ Άσαντ από την προεδρία.

Παράλληλα τόνισε πως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος δεν θα κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξαιτίας των εξελίξεων δεκαετιών στην περιοχή.

Τέλος, ανακοίνωσε πως η Τυνησία, η Μαλαισία και η Νιγηρία συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην εκστρατεία της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία, στην οποία ήδη μετέχουν πάνω από 60 χώρες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Δεν αρκεί μόνο να προξενούμε πολέμους, αυτό μπορεί να το κάνει κι ένας σκύλος ή μια γάτα. Πρέπει συνάμα να μπορούμε να τους ελέγχουμε, ώστε να παραμένουν πόλεμοι μέσα σ'επιτρεπτά όρια." Π.Καλιότσος - Τα ξύλινα σπαθιά