Η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη για τον Άρη τη Δευτέρα

Η NASA ετοιμάζεται να ανακοινώσει μια μεγάλη ανακάλυψη για τον Άρη τη Δευτέρα Facebook Twitter
8

Η NASA ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα αποκαλύψει ένα «σημαντικό επιστημονικό εύρημα" σχετικά με τον Άρη σε μια ειδική συνέντευξη Τύπου που θα αποκαλύψει όλα τα σπουδαία ευρήματα.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω διαδικτύου και στο χώρο θα βρίσκονται αρκετοί δημοσιογράφοι ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει και να ρωτά μέσω του #AskNASA.

Ποια θα είναι όμως η ανακοίνωση; Αυτό θα πρέπει να περιμένουμε για να το διαπιστώσουμε μια και η ΝΑSA αφενός δεσμεύτηκε για κάτι πολύ μεγάλο που θα γίνει είδηση σε όλο τον κόσμο, αφετέρου όμως δεν θα δοθεί κανένα άλλο στοιχείο για το εύρημα που μέχρι τη Δευτέρα κρατείται σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Η ανακοίνωση και μόνο μιας τέτοιας συνέντευξης προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον και ήταν αρκετή για να "φουντώσουν" διάφορα σενάρια για την αποκάλυψη.

Μέρος στην συνέντευξη Τύπου θα λάβει ο Jim Green, διευθυντής του τμήματος Πλανητικής Επιστήμης στην έδρα της NASA, αλλά και ο Michael Meyer, επικεφαλής επιστήμονας για το πρόγραμμα Mars Exploration της NASA. Τους δύο αυτούς σημαντικούς επιστήμονες θα πλαισιώσουν συνάδελφοί τους από αρκετά ακόμη τμήματα, κάτι που δείχνει πως η συνέντευξη τύπου θα κρατήσει την υπόσχεσή της για κάτι μεγάλο.

Τέτοια event για τη NASA δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά συνήθως προαναγγέλλουν μια σημαντική ανακάλυψη. Τον Ιούλιο, η NASA συγκάλεσε μια παρόμοια διάσκεψη και ανακοίνωσε την ανακάλυψη του πλανήτη Κέπλερ-452b . Πολλά επιστημονικά μπλογκς έχουν πάθει κυριολεκτικά φρενίτιδα με την ανακοίνωση και προσπαθούν μέχρι τη Δευτέρα να συνθέσουν το παζλ των στοιχείων για να προβλέψουν τι ετοιμάζεται να ανακοινωθεί. Επικρατέστερη θεωρία μέχρι τώρα στο ίντερνετ φαίνεται πως είναι μια αποκάλυψη που θα σχετίζεται με την παρουσία νερού στον Κόκκινο Πλανήτη. Kάποιοι ακόμη πιο τολμηροί, τολμούν να προβλέψουν πως η ανακοίνωση θα συσχετιστεί με την πιθανότητα ζωής στον Άρη, αλλά οι πιο ψύχραιμοι κρίνουν πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Το event θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά όσοι τη Δευτέρα συντονιστείτε ΕΔΩ

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Club αστρονομίας, στο λύκειο. Ιδιωτική εκπαίδευση. Συγγνώμη για το ύφος αν και θέλω να πιστεύω πως αυτά είναι κοινή γνώση, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με το αντικείμενο ως χόμπυ.
"Νερό και ΠΙΘΑΝΩΣ βακτήρια" γράφεις πρώτα και αμέσως μετά "και τα δύο τα γνωρίζουμε με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ". Βέβαια το "πιθανώς" και το "βεβαιότητα" απέχουν όσο το κλάμπ αστρονομίας από το να είσαι αστρονόμος στη NASA. Σαν τη γιαγιά μου που αλλάζει τα χάπια της μόνη της, γιατί τα "γιατρουδάκια" δεν ξέρουν.