ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.10.2015 | 11:06

Εργασια και χαρά

Προς τα "σπουδαγμενα"παιδια, που ιδρωσαν στα θρανια και κοπιασαν 4-7 χρονια σπουδαζωντας,ιδρωνοντας και μοχθωντας πραγματικα στις καφετεριες, εεε συγγνωμη στα πανεπιστημια ηθελα να πω,να ενημερωσω οτι η αγορα εργασιας στην Ελλαδα προφανως και δεν ειναι για εσας,γι'αυτο καλα μου παιδια να μεταναστευσετε.Γιατι αν ειναι να καθεστε να περιμενετε να σας καλεσουν απο καποιο δημοσιο φορέα ή απο καποια πολυεθνικη εταιρεια για εργασια, επειδη ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ σπουδασατε και φαγατε τα νιατα σας(και καλα)στα θρανια,τοτε θα περιμενετε πολυ και δεν προσφερετε και κατι ουσιαστικο εδω που παραμενετε.Φυσικα ολοι οι υπολοιποι απο εμας που εργαζονται, ειμαστε του δημοτικου,χωρις κανενα πτυχιο και χωρις καμια ξενη γλωσσα,γι'αυτο και κανουμε "χαμαλοεργασιες"που δεν ειναι για εσας,οπως ειπε κι ενα μελος εδω μεσα.Προφανως εκεινηειναι μια πριγκίπισσά και περιμενει να την καλεσουν απο το υπουργειο παιδειας, να εργαστει στην γραμματεια,γιατι ειναι ανεπιτρεπτο στη χωρα "της"(οπως ειπε) να αναγκαζεται ενας πτυχιουχος να κανειχαμαλοεργασιες... Στη χωρα της,που την εφερε απο τον παππου της κι ειναι και προικιό της,κανουν άλλα σπουδαγμενα παιδια άλλων χωρών χαμαλοεργασιες, που ηρθαν εδω σαν οικονομικοι μεταναστες κι αυτη θα προτιμησει να παει στη Σουηδια να σερβιρει καφε με τα πτυχια της!Ενημερωτικα,ειστε πολυ βαθια νυχτωμενοι οι περισσοτεροι,αλλα σας δικαιολογω.Ειστε γυρω στα 25 και οι γονεις σας δυστυχως σας παραμυθιασαν ότι ειστε γεννημενοι μονο για υπουργεία.Και ναι, το να δουλεψετε στα 20 ή στα 23 σας σε χαμαλοεργασιες,οπως σερβις,πωλητριες, αποθηκες, θα σας βοηθησουν στο μελλον να εκτιμησετε καλυτερα τα χρηματα που θα βγαζετε,να ξεκινησετε απο καπου με ενσημα(!)και θα βιωσετε περισσοτερο την φιλοσοφια της εργασιας γενικοτερα.Θ'αποκτησετε προυπηρεσια οχι στον κλαδο σας ναι μεν, αλλα γενικοτερα δε, η οποια πληρωνεται ακομα σε 3ετιες και η οποια θα σας φανει χρησιμη στο μελλον στους χαλεπους καιρους που ερχονται και δεν εχετε ιδεα ακομα!!Υ.Γ Για σενα που στοιχηματισες οτι ειμαι δημοσιος υπαλληλος, μην βαζεις στοιχηματα.Εκει που δουλευω εγω, εσενα ουτε για τους καφεδες δεν θα σε περνανε με τη φιλοσοφια που εχεις!
8
 
 
 
 
σχόλια
Που δουλεύεις παλικάρι μου δεν μας είπες; Και πως είσαι τόσο σίγουρος ότι εμάς δεν θα μας έπαιρναν στη δουλειά που είσαι τώρα; Είμαι 33 και ανήκω κι εγώ στα σπουδαγμένα παιδιά που λες (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Μέχρι πρότεινος εργαζόμουν σε εταιρία επάνω στο αντικείμενο μου, αλλά η σύμβαση έληξε. Τώρα εργάζομαι σε πρατήριο της μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαιοειδών για να μην κάθομαι. Ξέρεις τι εστί αυτό; Για 600 ευρώ να ξυπνάς 5παρά το ξημέρωμα, να είσαι υπεύθυνος τόσο για την πλατφόρμα (πωλητής καυσίμων, λαδιού και πάσης φύσεως προϊόντα τα οποία πρέπει να προωθείς καθημερινά στους οδηγούς αλλιώς παίρνεις πόδι) όσο και για τα λογιστικά (λογισμικά, ισολογισμούς καθ'όλη τη βάρδια σου, αν το ταμειο βγει μειον βγαζεις από την τσέπη σου), παραλαβές καυσίμων, λιτρομετρήσεις. Επί 8-9 ώρες απαγορεύεται να κάτσεις και είσαι πάνω κάτω. Χώρια οι αναθυμιάσεις και επαφή με τα καύσιμα, οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, ληστείας κλπ. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν χλευάζω τα παιδιά που σπούδασαν (όπως εγώ) αλλά επέλεξαν να κάθονται μέχρι να βρουν εργασία στο αντικείμενο τους. Γιατί απλά ο καθένας κάνει αυτό που πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του. Και αν τώρα σκέφτεσαι ότι είμαι κότσος που σπούδασα για να δουλεύω σε βενζινάδικο, να σε ενημερώσω ότι ήδη με κάλεσαν για συνέντευξη από εταιρία για εργασία στο αντικείμενο μου. Άρα όπως αντιλαμβάνεσαι, εγώ δεν θα είμαι πάντα βενζινάς. Όποιος όμως δεν σπούδασε, θα είναι. Εκεί είναι η διαφορά.
Προσωπικά, μόλις τελειώσω τις σπουδές μου έχω φύγει εξωτερικό. Αρνούμαι να ασχοληθώ με την ελληνική αγορά εργασίας γιατί δεν αξιολογώ τις γνώσεις και τις ικανότητές μου στα 600 Ευρώ. Μείνε εσύ εδώ, να βγεις σε μια φτωχή σύνταξη στα 70 σου, αν θες - και αν μπορέσεις. Το κράξιμό σου αδιάφορο, καθώς ξεκάθαρα έχεις κόμπλεξ κατωτερότητας. ;)
Έχει ένα δίκιο η εξομολόγηση,το χάνει ίσως στον τρόπο.Προσωπικά δεν σνομπάρω καμμία μα καμμία δουλειά.Πωλήτρια έχω δουλέψει και αν είχα πρόβλήμα επιβίωσης θα το ξαναέκανα.Δεν έχει καμμία σχέση ούτε με πτυχία ούτε με στάνταρτς.Εκτός του ότι αποκτάς εργασιακή εμπειρία,ψήνεσαι,έχεις και ευκαιρίες να γνωρίσεις κόσμο που θα σε βοηθήσει αύριο μεθαύριο.Με εκνευρίζουν αφάνταστα όσοι σνομπάρουν δουλειές και συγνώμη που θα το πώ αλλά ξέρω πολλούς άεργους και τεμπέληδες που προτιμούν τα λεφτά του μπαμπά απο το να βρούν μία δουλειά και να ανεξαρτητοποιηθούν και η κλασσική δικαιολογία τους είναι ότι δεν βρίσκουν δουλειά στο αντικείμενό τους.Ναί,είναι πολύ ωραίο να βρίσκεις δουλειά στο αντικείμενό σου αλλά μην τα περιμένουμε όλα έτοιμα.
Δηλαδη ειναι τοσο κακο ενας ανθρωπος που μοχθησε για να σπουδασει (δεν σπουδαζουν ολοι στις καφετεριες ξερετε και πανω σε αυτο διεκρινα εναν ιδιαιτερα ειρωνικο τονο) να θελει να βρει μια δουλεια στο αντικειμενο του? Δεν αμφιβαλλω πως ορισμενοι σνομπαρουν οποιαδηποτε δουλεια και θελουν να αντιμετωπιζονται ως πριγκιπες ή πριγκιπισσες, αλλα οι περισσοτεροι απλα θελουν απλα να βρουν κατι σε αυτο που τουςενδιαφερει χωρις να σκοπευουν να υποτιμησουν κσποισ αλλη δουλεια! Κακο ειναι να υπαρχουν φιλοδοξιες? Ειλικρινα, λετε πολλα σωστα πραγματα, αλλα θεωρω πως χανετε το δικιο σας λογω του υφους σας.
Χαμάλης ή καρεκλάτος, κάτι άλλο είσαι σίγουρα: κομπλεξικός. Σου έχουν πει ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος; Φώναξέ με στα γεράματά σου.