ΦΠΑ στο μοσχάρι, στα ποτά και στα τσιγάρα αντί για την εκπαίδευση

ΦΠΑ στο μοσχάρι, στα ποτά και στα τσιγάρα αντί για την εκπαίδευση Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
4

Στο μοσχάρι, στα ποτά και στα τσιγάρα αναζητά τώρα η κυβέρνηση τα ισοδύναμα για το ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι τα εκτιμώμενα έσοδα από την ιδιωτική εκπαίδευση υπερεκτιμήθηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, η κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο βόειο κρέας (μοσχαρίσιο), από το 13% στο 23%, αλλά και αύξηση της φορολογίας στα καπνικά είδη και τα ποτά, καθώς σε όλες τις συσκέψεις διαπιστώθηκε ότι από το ΦΠΑ στην εκπαίδευση τα έσοδα θα ήταν 40-45 εκ., δηλαδή το 1/10 των προβλεπόμενων εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι στον αρχικό σχεδιασμό το οικονομικό επιτελείο είχε προϋπολογίσει 450 εκατομμύρια από το ΦΠΑ στην εκπαίδευση. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δηλαδή, εγώ πρέπει να πιστέψω οτι αυτοί οι άνθρωποι, γνωρίζουν τι τους γίνεται...κάθε πρωί που ανοίγουμε τα μάτια μας, δεν ξέρουμε τι να περιμένουμε...με αυτό το άγχος ξυπνάμε...Ας μείνουμε, λοιπόν, με αυτό σενάριο, μέχρι αύριο το πρωί, που κάτι άλλο θα διαπιστώσουν και κάτι καινούριο θα προτείνουν...