Σε οffshore στα Κέϊμαν τα λεφτά της λίστας Λαγκάρντ, της συζύγου του Παπαντωνίου

Σε οffshore στα Κέϊμαν τα λεφτά της λίστας Λαγκάρντ, της συζύγου του Παπαντωνίου Facebook Twitter
2

Σε συμφωνία με εταιρεία offshore με έδρα τα νησιά Κέιμαν είχε έλθει η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου η Σταυρούλα Κουράκου για την αξιοποίηση των 1,3 εκατ. ευρώ που αποκαλύφθηκαν μέσω της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με την Realnews, η κ. Κουράκου αφού  έβγαλε τα χρήματα στο εξωτερικό, προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία HSBC ltd, θυγατρική της ομώνυμης τράπεζας, για τη δημιουργία του trust που ανέλαβε τη διαχείριση του ποσού.

Κατά το δημοσίευμα, η σύμβαση, καταρτίστηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 2008 με συμβαλλόμενους τη Στ. Κουράκου και την «HSBC International Trustee Limited of Strathvale House 2hd floor, North Church Street, George Town, Grand Cayman, Cayman Islands».

Το trust ονομάστηκε «Sar» και το αρχικό του κεφάλαιο ήταν μόλις 10 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ορίστηκε να είναι ανακλητό που σημαίνει ότι ο ιδρυτής -εν προκειμένω η Στ. Κουράκου- μπορούσε να πάρει πίσω τα χρήματα του καταπιστεύματος όποτε το επιθυμούσε.

Στη δίκη που γίνεται, η υπεράσπιση της κ. Κουράκου ζήτησε να αναγνωριστεί την σύζυγο του κ. Παπαντωνίου συγγνωστή νομική πλάνη, καθώς είναι «απόφοιτος Λυκείου με περιορισμένες γνώσεις ενώ τα ζητήματα των trust δυσκολεύουν και τους νομικούς». Ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε ένα επαΐοντα στα οικονομικά, τον κ. Παπαντωνίου και μια ανώτερη υπάλληλο του υπουργείου».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψη στην Τουρκία: Θα εξετάσω αναστροφή της μετατροπής της Μονής Χώρας σε τζαμί

Αχρείαστη και προκλητική ενέργεια η μετατροπή σε τζαμί - Άνευ σημασίας η επίσκεψη Ράμα - Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Βόρεια Μακεδονία, είπε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια