ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.11.2015 | 01:58

Ποιοτητα η ποσοτητα?

Ειχα μια συζητηση με μια φιλη, η οποια "σοκαριστηκε" οταν εμαθε οτι εχω παει μονο με εναν αντρα στη ζωη μου, τον πρωην μου. Γιατι κ αυτη, οπως κ τα περισσοτερα κοριτσια της ηλικιας μας(23), θεωρουν οτι οσο περισσοτερες σχεσεις εχεις στη ζωη σου, τοσο το καλυτερο. Απευθυνομαι σε ολους εσας που σκεφτεστε οπως η φιλη μου: Τι παραπανω πιστευετε οτι εχετε αποκτησει οσοι ειστε περιπου στην ηλικια μας κ ειχατε μεχρι τωρα στη ζωη σας 10 σχεσεις που λογικα θα κρατησαν 6 μηνες, αντε το πολυ 10-αλλιως δεν βγαινει μαθηματικα-? Μαλλον τιποτα δεν σας εχουν προσφερει αυτες οι σχεσεις, γιατι πολυ απλα για να κρατησαν τοσο λιγο, μαλλον δεν βασιζονταν σε εντονα συναισθηματα. Το μονο που θα θυμαστε σε λιγα χρονια απ αυτους ειναι το ονομα τους(και αν). Εγω μπορει να ειχα εναν, ομως μ αυτον εμεινα για 5 ολοκληρα χρονια. Αυτον θα τον θυμαμαι σε ολη μου τη ζωη γιατι μου εμαθε το βασικοτερο ολων, τι παει να πει αγαπαω και αγαπιεμαι χωρις ορια. Μου εμαθε πως οταν θες καποια πολυ, δεν μπορεις να συμβιβαστεις με καποια αλλη, γιατι μονο εκεινη σε κανει πραγματικα χαρουμενο, γι αυτο κ τη διεκδικεις μεχρι τελους κ με καθε κοστος. Μεσα απ τη σχεση μας εμαθα πως υπαρχουν φορες που νιωθεις τοσο πληρης με καποιον που δεν σε νοιαζει τι υπαρχει γυρω σου. Μου εμαθε πώς ειναι να νιωθεις μοναδικος στην καρδια του αλλου. Κ σας ρωτω: Τι νοημα εχει να κανω σχεση με εναν ανθρωπο που ξερω οτι πιθανοτατα με επελεξε γιατι δεν του εκατσε η προηγουμενη, τι νοημα εχει να ειμαι με καποιον που αν χωρισουμε δεν θα τον νοιαξει κ σε 1 βδομαδα θα εχει βρει την επομενη? Η ουσια δεν βρισκεται στην ποσοτητα των σχεσεων που ειχατε, αλλα στην ποιοτητα. Η ουσια βρισκεται στο να υπαρχει κατι που θα θυμασαι για παντα απ αυτον, η ουσια ειναι να βγαινεις απ τη σχεση και να νιωθεις οτι ποτε ξανα δεν θα αγαπησεις τοσο εντονα. Ολα τ αλλα ειναι απλα για να λεμε οτι περναμε με καποιον την ωρα μας.Σταματηστε λοιπον να μετρατε ποσους ειχατε κ αναρωτηθειτε ποσες φορες νιωσατε μ αυτους που ησασταν οτι η καρδια σας θα σπασει απο αγαπη, ποσες φορες κλαψατε οταν τον χασατε, αναρωτηθειτε ποσο καιρο κανατε να τον ξεπερασετε, ποσες φορες νοσταλγησατε την αγκαλια του. Αυτα τα νουμερα εχουν μεγαλυτερη αξια.
4
 
 
 
 
σχόλια
Ούτε το ένα ούτε το άλλο. Δεν υπάρχει ποσότητα ούτε ποιότητα ούτε είναι αυτές αμοιβαία αποκλείουσες. Υπάρχει τύχη και αξιοποίηση μιας ευκαιρίας που (ίσως) μας δίνεται. Αν εσύ ήσουν τυχερή και βρήκες τον άνθρωπό σου δεν σημαίνει ότι όλοι μπορεί να τον βρούν με την μία ή με τις δύο κλπ. Άλλωστε δεν υπάρχει "ο άνθρωπός μου" με την έννοια την πιασάρικη του άλλου μισού και του "σωστού" που θα ταιριάξει στο παζλ της ψυχής σου. Οι σχέσεις έχουν δουλειά κι όποιος δεν το έχει καταλάβει είναι καταδικασμένος. Άλλος το παλεύει με μία σχέση κι άλλος το παλεύει όσο πάει με περισσότερες από μία. Η εμπειρία δεν είναι γύρη από λουλούδι σε λουλούδι. Μπορεί να είναι το να ψάξεις τα εκατοντάδες σποράκια σε ένα ρόδι... ένα ένα με τον καιρό. Αν άνοιγες πολλά ρόδια δεν θα έβλεπες ότι όλα τα σποράκια στο ίδιο ρόδι δεν είναι ομοιόμορφα. Καθένας πάντως "λούζεται" τις συνέπειες των αποφάσεών του και οι μεν και οι δε. Αποτίμησε τα δικά σου συν και πλην και κάνε ειρήνη με αυτά. Και μην σε νοιάζει τίποτα άλλο.
Ειλικρινά σε χαίρομαι κορίτσι μου ακριβώς δεν έχει σημασία ποσότητα αλλά η ποιότητα δεν είναι περίεργο στα 23 να έχεις πάει μόνο με έναν είναι απολύτως νοητό και υπάρχουν πολλές κοπέλες που έχουν τς ίδιες ιδεολογίες με εσένα,δεν αξίζει να χαραμιζεις το κορμί σου για κανένα φαντσαμενο μικροπρεπη που απλά θέλει να σπρώξει τν ωρα του μπορεί κάποιοι να το θεωρούν ντεμοντέ ταμπού η ότι άλλο θέλουν αλλά για μερικούς ανθρώπους είναι αξία,μερικοί άνθρωποι ξέρουν μόνο να περνούν και μερικοί άλλοι μόνο να δίνουν εσύ ανήκεις στους δεύτερους και μπράβο σου σου εύχομαι ότι καλύτερο και μην κοπμλαρεις πουθενά φιλάκια πολλά
"Μαλλον τιποτα δεν σας εχουν προσφερει αυτες οι σχεσεις, γιατι πολυ απλα για να κρατησαν τοσο λιγο, μαλλον δεν βασιζονταν σε εντονα συναισθηματα."Σωστή είσαι φίλη, αλλά μη με ισοπεδώνεις έτσι! Μόλις βγήκα από σχέση 4 μηνών, και το ξέρω πως είναι πολύ σπάνιο αλλά ήταν όσο σοβαρή είναι μια σχέση 2 ετών και αυτό επειδή τα βιώματα ήταν πολλά και εντονα. Οκ. αμφιβάλλω για το αν ήταν πραγματικά ερωτευμένος, υποθέτω θα με διεκδικούσε όπως λες αν ήταν, ωστόσο δεν το επιδιώκουμε όλοι να κρατούν οι σχέσεις μας το πολύ 1 χρόνο!Συμβαίνει.Εμείς πχ ήμασταν σε άλλη φάση.Ήταν υπέροχο όμως. Και σοβαρό για όσο κράτησε.Ξέρω, υπαρχουν και πιο σοβαρά που αντέχουν στον χρόνο και είναι τα πιο σημαντικά.Δεν είμαστε όλοι τυχεροί όμως, ο πρώτος άνθρωπος που θα μάς τύχει να θέλει να περάσει 5 χρόνια μαζί μας και να το παλέψει!Άρα ας μην βάζουμε ταμπέλες.Η φίλη κακώς σε έκρινε.Ναι, ζούμε σε μια κοινωνία με χαμηλά στάνταρντς όσον αφορά το ρομαντικό κομμάτι.Όμως και οι εμπειρίες δεν είναι κακό να υπάρχουν.Ό,τι σού τύχει.Και αν σού τύχει το 10 το καλό, το κρατάς.Αν οχι, έχεις απόλυτο δικαίωμα να κάνεις τη ζωή σου, δεν ενοχλείς κανέναν, ούτε είσαι ρηχός. Μια χαρά ρομαντικά παιδιά κάνουν τέτοιες σχέσεις γιατί θέλουν να προσπαθούν αλλά απλά δεν τους έτυχε.Μπράβο για την σχέση, πάλεψέ το.Είσαι πολύ τυχερή που έχεις κάποιον να σ αγαπάει.Μην κρίνεις όμως, για να μην κριθείς.Ο καθένας όπως νιώθει καλά :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ