Τσίπρας: «Αν κυβερνήσουμε, δεν θα είναι μια συνηθισμένη εναλλαγή αλλά αλλαγή καθεστώτος»

Τσίπρας: «Αν κυβερνήσουμε, δεν θα είναι μια συνηθισμένη εναλλαγή αλλά αλλαγή καθεστώτος» Facebook Twitter
13

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επιστροφή του από τη Λατινική Αμερική ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει μήνυμα, λέγοντας ότι η ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι μια συνηθισμένη εναλλαγή αλλά «αλλαγή καθεστώτος». Στη συνέντευξη του αυτή στην Εφημερίδα των Συντακτών ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει τη λίστα Λαγκάρντ ως την «κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας» που «εγκαθιδρύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας της χώρας.»

«Εδώ έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής, που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο,» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του στην Αργεντινή και στη Βραζιλία αναφέρει ότι «δεν αναζήτησε μοντέλα προς αντιγραφή, αλλά εμπειρίες» και επισημαίνει ότι «η μεγέθυνση της οικονομίας της Βραζιλίας επί Λούλα στηρίζεται σε μια οικονομική πολιτική που αντίκειται στη νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM
Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η Νέα Δημοκρατία, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Ευρωεκλογές 2024 / Μητσοτάκης για τις Ευρωεκλογές: Όσο πιο ισχυρή η ΝΔ, τόσο πιο ισχυρή η φωνή μας διεθνώς

Τόσο περισσότερα θα μπορούμε να διεκδικήσουμε στην Ευρώπη, σε μία δύσκολη γεωπολιτικά συγκυρία όπου η φωνή μας πρέπει να ακούγεται ισχυρή, δήλωσε ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
ΩΧ!! Το καθεστώς που έχουμε λέγεται κοινοβουλευτική δημοκρατία.Τι εννοεί;;;;;;;;;;;;;;;Αλλα καθεστώτα που μου έρχονται στο νου είναι:-H δικτατορία του προλεταριάτου-Η δικτατορία σκέτο-Οι θεοκρατικές ισλαμικές δικτατορίες-Η μονοκοματική λαϊκή "δημοκρατία " της Κίνας-Βασιλευομένη δημοκρατία (Iσπανία,Μεγ.Βρετανία)Aν ξεχνάω κάτι συμπληρώστε..
Το πρώτο που πρέπει να κάνει ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. είναι να μη κλωτσάει κάθε φορά την καρδάρα με το γάλα, όταν την γεμίζει. Διαφορετικά πάντοτε θα παίζει το παιχνίδι της αντίδρασης όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι. Ο απλός κόσμος που τον υποστηρίζει δεν έχει κανένα λόγο να τον υπερασπίζεται για πράξεις που ποτέ δεν του ανέθεσε να κάνει και οι ίδιοι θα πρέπει κάποτε να ενηλικιωθούν.
@ sitarcos Ναι, δυστυχώς θα ξανάβγαινε. Η βλακεία είναι ανίκητη, κι αυτό φαίνεται και από τα σχόλια. Ζούμε σε μια χώρα όπου η διαπλοκή και τα συμφέροντα αποτελούν ένα τόσο συμπαγές σύστημα, που είναι πολύ δύσκολο να επιτρέψουν σε οποιονδήποτε άλλο να κυβερνήσει - θα τους ξεμπροστιάσει και θα χάσουν πάρα πολλά. Είναι ικανοί για τα πάντα προκειμένου να μην πάρει άλλο κόμμα πλην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την εξουσία.Για όποιον δεν τα βλέπει αυτά και ασχολείται με το τι συμβαίνει σε μια επαρχία της Αργεντινής, όπου η καταστροφική πολιτική της τοπικής κυβέρνησης -αντίθετης με την κεντρική εξουσία- οδήγησε πάλι τον κόσμο σε εξαθλίωση, τι να πω. Ας συνεχίσει να βλέπει τα δικά μας διαπλεκόμενα ΜΜΕ και ό,τι του σερβίρουν μέχρι να έρθει η ώρα του για εφόδους στα σούπερ μάρκετ.
Αχ Αλέξη μου νάχα τη τύχη σου. Μόλις γύρισες από χριστουγεννιάτικο ταξιδάκι στη Ν. Αμερική και είσαι έτοιμος να σώσεις την Ελλάδα. Αυτή είναι ζωή, αλλοίμονο σε μας...
θα αλλάξεις καθεστώς με την βουλευτίνα που όποιο νόμο γουστάρει θα εφαρμόζει όποτε γουστάρει, με τον άλλο που αναφέρεται στον Σόιμπλε ως "κουτσό" που δεν θα μας λέει τι να κάνουμε, με τον άλλον που θεωρεί εύστοχο να παρομοιάζονται οι έλληνες βουλευτές με τον δολοφονημένο πρέσβη στην Λιβύη και ακόμα πιο εύστοχο να παρομοιάζονται οι έλληνες πολίτες με το φανατισμένο μουσουλμανικό πλήθος εξαιτίας μιας ταινίας, με τον άλλο που υπόσχεται λεφτά (που πάντα υπάρχουν) αλλά πάνω απο όλα με τους παλαιοσυνδικαλιστές του πασόκ που μετανάστευσαν στη μοναδική δύναμη που έκριναν ότι θα τους επιτρέψει να εξακολουθούν να παρασιτούν εις βάρος όλων των άλλων.
προφανώς βέβαια, καμιά χώρα δε συλλέγει φόρους (από άλλες χώρες ας πούμε;). Οι κρατικοί μηχανισμοί συλλέγουν. Για αυτή την ανεπάρκεια πάντως μιλά κι ο Τσίπρας. Επίσης άλλο πηροφορία (προφανώς συλλέξιμη από διάφορες πηγές) κι άλλο εμπειρία (καθώς σε πολιτικό επίπεδο λέγονται και πράγματα μη δημοσιεύσιμα). Για τα περί αλλαγής καθεστώτος θα δούμε όταν...
Σε ό,τι αφορά στην επίσκεψη του στην Αργεντινή και στη Βραζιλία αναφέρει ότι «δεν αναζήτησε μοντέλα προς αντιγραφή, αλλά εμπειρίες".Κωλοτουμπίτσα βλέπω Αλέξη μου μετά το φιάσκο που έπαθες όταν έπεσες πάνω στις λεηλασίες των καταστημάτων.Είχα την εντύπωση ότι μέχρι τώρα μιλούσες με ενθουσιασμό για το μοντέλο της Αργεντινής. Τα υπόλοιπα, για την αλλαγή του καθεστώτος, να μαστε καλά να τα θυμόμαστε αν κάποτε πάρεις την εξουσία.
Το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκαρντ σύμφωνα με τους ΝΥΤ είναι απλά ένας τρόπος για απόσπαση της προσοχής της κοινής γνώμης από την ανεπάρκεια της χώρας μας να συλλέξει φόρους. Τα περί Λατινικής Αμερικής τα θεωρώ κουκουρούκου ΣΥΡΙΖΑ (είναι εντυπωσιακό πως στην εποχή που η πρόσβαση στην πληροφορία είναι τόσο εύκολη ξεστομίζονται τέτοιες ανοησίες-το να βρεις πληροφορίες για Λούλα και τη Βραζιλιάνικη οικονομία είναι δύο κλικ, και δυστυχώς εδώ δε βοηθούν διερμηνείς). Τέλος θεωρώ το "μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις" πολύ σοφή προτροπή -για τα περί καθεστώτος.