Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100 χιλ. οφειλέτες

Η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε 100 χιλ. οφειλέτες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ σε 100 χιλιάδες πελάτες της που δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς, όπως δήλωσε το πρωί στο MEGA, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη η διακοπή του ρεύματος θα γίνει σε πελάτες που δεν είναι φτωχοί και που θα μπορούσαν, κάτω υπό προϋποθέσεις, να πληρώσουν.

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί ανέρχονται σύμφωνα με τα στοιχεία σε 2,1 εκατομμύρια και οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν φτάσει συνολικά τα 2,5 δισ.. Από τους απλήρωτους λογαριασμούς τα χρέη προς τη ΔΕΗ είναι στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε ότι υπάρχουν καταναλωτές - ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών και επιχειρήσεων που δεν πλήρωναν για χρόνια αλλά με  "άνωθεν πολιτικές παρεμβάσεις", δεν κοβόταν το ρεύμα ενώ "φουσκωτοί" παρεμπόδιζαν και απειλούσαν τους υπαλλήλους των συνεργείων.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι μεγαλοοφειλέτες, όταν η ΔΕΗ τους "κόβει" το ρεύμα υπογράφουν συμβόλαιο με μια από τις ιδιωτικές εταιρείες - παρόχους και ηλεκτροδοτούνται κανονικά χωρίς να πληρώσουν το προηγούμενο χρέος, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό που υπάρχει.

Ο κ. Αδαμίδης διαβεβαιώνει ότι η ΔΕΗ δεν πρόκειται να "κόψει" το ρεύμα σε όσους δεν έχουν πραγματικά να πληρώσουν.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
«Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ορισμένοι μεγαλοοφειλέτες, όταν η ΔΕΗ τους "κόβει" το ρεύμα υπογράφουν συμβόλαιο με μια από τις ιδιωτικές εταιρείες - παρόχους και ηλεκτροδοτούνται κανονικά χωρίς να πληρώσουν το προηγούμενο χρέος, εκμεταλλευόμενοι το νομικό κενό που υπάρχει».Καλά κάνουν! (Και μάλλον θα το κάνω κι εγώ - τώρα που το έμαθα).Ένας άνεργος ή εργαζόμενος με μισθό της πλάκας (οι περισσότεροι δηλαδή) ή μία οικογένεια με χαμηλό εισόδημα, που χρωστάει στη ΔΕΗ ένα τεράστιο ποσό, το οποίο ούτε με διακανονισμό δεν γίνεται να αποπληρωθεί (ενώ παράλληλα προστίθεται στο χρέος και η τρέχουσα κατανάλωση), τι πρέπει να κάνει, όταν μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των λογαριασμών της ΔΕΗ δεν είναι το ρεύμα αυτό καθ' αυτό αλλά πληθώρα έμμεσων φόρων και τελών;;; (Τα λεγόμενα, «κερατιάτικά»...). Δοκιμάστε να αφαιρέσετε από το τελικό-πληρωτέο ποσό τους φόρους και τα τέλη και το ποσό πληρωμής του ρεύματος που θα προκύψει θα είναι χαμηλό έως εξαιρετικά χαμηλό.Τις προάλλες ένας φίλος, ο οποίος λόγω πολύχρονης ανεργίας (4 χρόνια) είχε ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, επιτέλους βρήκε δουλειά με 400 ευρώ/μήνα. Ζήτησε από την ΔΕΗ, εφόσον εργάζεται, να κάνει διακανονισμό του (μεγάλου) ποσού που χρωστάει. Η ΔΕΗ όρισε από μόνη της τα 200 ευρώ/μήνα. Ο φίλος τους εξήγησε ότι δεν είναι δυνατόν να δίνει ως δόση τον μισό μισθό του αλλά από την ΔΕΗ υποστήριξαν πως θεωρείται μισθωτός (!?!?) και έτσι αυτό το ποσό (θεωρούν ορθό εκείνοι...) πρέπει να πληρώνει!...
Είναι τελείως κομικοτραγικό. Η ΔΕΗ και οι "διάφοροι" έξυπνοι ζουν σε ένα άλλο κόσμο. Αν και τα νούμερα μιλάνε μόνα τους.100.000 οφειλέτες με μέσο όρο 4 άτομα ανά οικογένεια είναι 400.000 κόσμος. μιλάμε για το 8% με 10% του πληθυσμού. Αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν να είναι το πολύ 1000 οφειλέτες (και τσιμπημένα). Άρα γιατί πράγμα μιλάμε; και πιο είναι το κριτήριο; τα τετραγωνικά ενός σπιτιού; τα τούβλα δεν τρώγονται... δεν δίνουν φαγητό ας καταλάβουν κάποια στιγμή το αυτονόητο. Φτωχός είναι αυτός που δεν έχει να φάει. όχι αυτός που για κάποιο λόγο έχει ένα σπίτι. Αι σιχτίρ επιτέλους με αυτή την καραμέλα "έχει σπίτι είναι πλούσιος και έχει και δεν πληρώνει".