ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.11.2015 | 11:32

ΒΑΣΙΚΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΘΕΛΩ

Γεια σας!Η μητερα μου πριν απο 8-9 χρονια,μου ''εγραψε'' 3 διαμερισματα.Εχω εκατο τα εκατο την κυριοτητα γιατι δηλωνονται μονο στο δικο μου Ε9 και τα συμφωνητικα ενοικιασης κ οι αποδειξεις π κοβει η μανα μ στους ενοικιαστες ειναι στο δικο μ ονομα.Για την ιστορια,ποτε δεν ''καρπωθηκα'' εγω χρηματα απο τα ακινητα.Πληρωνα την εφορια τους αλλα τα ενοικια τα επαιρνε η μανα μου.Πιστευα οτι αφου καποια στιγμη θα μεινω σε ενα απο αυτα,ηταν το ελαχιστο που μπορουσα να κανω.Τωρα λοιπον που ειμαι 32 και εχω βει εναν ανθρωπο με τον οποιο ταιριαζω,θελω οταν παντρευτω να μεινω σε ενα απο αυτα τα διαμερισματα.Η μητερα μου τωρα με απειλει οτι θα μου κανει αγωγη για να μου τα παρει πισω γιατι δεν συμπαθει το μελλοντα συζυγο μου.Ποσο εφικτο ειναι αυτο?Δεν εχω αντιγραφα των συμβολαιων,δεν ξερω απο που μπορω να βρω αντιγραφα..τα εχω παιξει τελειως.
8
 
 
 
 
σχόλια
Λόγω της δουλειάς μου έχω δει πολλές φορές να δηλώνονται άλλα στο Ε9 και άλλα να αναγράφονται στα συμβόλαια για την διευκόλυνση των πολιτών(!) και μετά τρέχουν να διορθώσουν τα αδιόρθωτα! οπότε σε πρώτη φάση αναζητούμε και ελέγχουμε τα συμβόλαια. σε δεύτερη φάση ελέγχουμε το Ε9 αν είναι σωστό. σε τρίτη φάση αναρωτιόμαστε τι σόι μάνα είναι αυτή που μας απειλεί ότι θα μας κάνει αγωγή(!). αν σου ανήκει η ακίνητη περιουσία μπορείς να την διαχειριστείς όπως θες, αν κρατάει όμως ποσοστό συγγενής χρειάζεσαι την έγκριση του. σε αυτήν την περίπτωση πες της μανούλας ότι αυτή είναι η παράνομη που δεν δήλωνε το μερίδιο της στην εφορία και θα σταματήσει εκεί η γκρίνια....
Θεωρώ ότι όπως διατυπώθηκε η απορία σχηματίστηκε η εντύπωση ότι η μάνα είναι μια παρανοϊκή. Κι ίσως και να είναι. Δεν γνωρίζω. Θα μου επιτρέψετε όμως μιας και βλέπω το πράγμα λόγω ηλικίας από κάποια απόσταση (και έχω ακούσει πολλές ιστορίες από ζευγάρια που δεν "περπάτησαν" γιατί σύζυγος "έφαγε" την περιουσία της συζύγου) να σχηματίσω την εντύπωση ότι η μάνα έχει κάποια τέτοια υποψία (Βάσιμη ή αβάσιμη δεν είναι το θέμα μας τώρα. Αυτό ο χρόνος θα το δείξει).Οπωσδήποτε ο τρόπος της μάνας να "απειλεί με αγωγή" είναι απαράδεκτος. Αλλά μην περιμένουμε και πολλά από κάποιον που γενικά δεν έλαβε αρκετές διασφαλίσεις να είναι όλα τυπικά και εντάξει! Τώρα τρέχει να μαζέψει τα ασυμάζευτα...Τέλος πάντων ελπίζω η κοπέλα της εξομολόγησης να είναι σίγουρη για τον άντρα της και με την μητέρα της να βρουν τρόπο συννενόησης.
έχεις δίκιο σε αυτό που λες. επίσης έχουμε δει πολλές ιστορίες με πεθερές αδίστακτες που κάνουν τα πάντα για να περάσει το δικό τους.τώρα αν στην περίπτωση που ο γαμπρός είναι προικοθήρας ας μας απαντήσει κάποιος δικηγόρος μπορεί να απαιτήσει περιουσία που έχει αποκτηθεί πριν το γάμο? Και έτσι να είναι ποιος μπορεί να ξέρει πως θα τα φέρει η ζωή? επειδή λοιπόν τα γραπτά είναι αυτά που μένουν καλό είναι να γνωρίζουμε τι κάνουμε και να λύνουμε τις διαφορές μας ειρηνικά. Η εξομολογούμενη είναι μεγάλη κοπέλα και είμαι σίγουρη οτι μπορεί να διαχειριστεί την ζωή της και τα ενδεχόμενα λάθη της.
Χωρίς να είμαι δικηγόρος (να βρεις όμως όπως σε συμβούλεψε η Ημέρα της Γέννησης) αλλά με κάποια γνώση περί ακινήτων.1. Τα ακίνητα έγιναν γονική παροχή (όπως η πλειοψηφία τέτοιων περιπτώσεων στην Ελλάδα)? Ή μεταβίβαση με όρους πλήρους κυριότητας? (σαν αγοραπωλησία)Στην πρώτη περίπτωση έχεις την ψιλή (sic) κυριότητα και την επικαρπία η μητέρα σου. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί η μητέρα σου αν και σου ανήκουν να μείνει η ίδια σε αυτά αν το επιθυμεί (μαζί σου). Συνήθως μέσα στο συμβόλαιο της γονικής παροχής (το οποίο έχεις κι εσύ υπογράψει) αναφέρονται επιπλέον όροι. Πχ. μπορεί να μην μπορείς να πωλήσεις τα ακίνητα πριν από κάποιο όριο/ηλικία/πλαφόν κλπ. Στην αγοραπωλησία κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Θα είχες όμως όπως απαιτεί ο νόμος συμβόλαιο στα χέρια σου από τον συμβολαιογράφο. 2.Τα συμβόλαια των ακινήτων είναι στα επί μέρους υποθηκοφυλακεία. Ανάλογα το σε ποιά περιοχή ανήκει το κάθε ακίνητο θα μπορέσεις να βρεις το αντίστοιχο συμβόλαιο στο υποθηκοφυλακείο. Προσοχή επειδή κρατούν πρωτότυπα και δεν τα δίνουν θα κάνεις μερικά φωτοαντίγραφα και θα ζητήσεις από επίσημη αρχή (κάποιον προϊστάμενο εκεί ή αστυνομία ή ΚΕΠ) να επικυρώσει το αυθεντικό των αντιγράφων.3.Με βάση αυτές τις πληροφορίες (διαβάζοντας αναλυτικά τα συμβόλαια) θα κινηθείς κατόπιν. 4.Προβληματίζομαι λίγο με την λογική δήλωνα στην εφορία στο Ε9 και δεν λάμβανα ενοίκια αλλά τα λάμβανε η μητέρα μου. Εφόσον τα ενοίκια τα καρπωνόταν η μάνα σου (δια λογαριασμό σου ως προς τον νόμο) και εσύ πλήρωνες το φόρο για αυτά στην φορολογική σου δήλωση νομίζω ότι έχεις "εκπληρώσει" (ανάλογα και με τα έτη που γίνεται αυτό) ηθικά το χρέος σου στο να σου κάνει την παραχώρηση. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτό μπορεί να είναι το επιχείρημά σου στην διεκδίκησή σου με την μητέρα σου (εννοώ φιλικά κυρίως και όχι νομικά. Για το νομικό σκέλος πρέπει να ρωτήσεις επαγγελματία). Γενικά καλό θα ήταν να συζητήσετε γιατί η μητέρα σου φέρεται έτσι. Ενδεχομένως έχει δει κάτι στον μέλλοντα σύζυγό σου που την φοβίζει ως προς τα περιουσιολογικά (το παλαιότερο καθεστώς του προικώου αν και υποτιμητικό κατά κάποιο τρόπο εντούτοις νομικά εξασφάλιζε την γυναίκα από διεκδικήσεις του συζύγου επί της δικής της πρώτερης περιουσίας). Αυτά. Ελπίζω να τα βρείτε.
Να σου εξηγησω λιγο τα περι ενοικιων γιατι δεν το διατυπωσα σωστα.Τα ενοικια ναι μεν τα επαιρνα εγω ως ιδιοκτητητρια αλλα τα εδινα στη μανα μου .Δεν προκειται δηλαδη για παρατυπια.Απλα εγω δεν θεωρουσα σωστο αφου εκανε τοσο κοπο να αποκτησει τα ακινητα,να παιρνω εγω λεφτα απο αυτα .Ειχαμε συμφωνησει οτι θα εμενα σε ενα οταν παντρευομουν.Ο μελλοντας συζυγος μου καθε αλλο παρα προικοθηρας ειναι.Την θεωρει υστερικη και με πιεζει να της τα τριψω στη μουρη ολα και να συνεχισουμε να μενουμε στο ενοικιο για να εχουμε την ησυχια μας.Απλα εγω δεν το θεωρω σωστο αυτο.Για το ''γαμωτο'',επειδη μ εχει πρηξει αρκετα ολα αυτα τα χρονια,θελω να αποκομησω κατι.
Συγχαρητήρια κατ'αρχάς για την επιλογή συζύγου! Μπράβο. Αυτό που λέει με καθησυχάζει. Είναι το μόνο που θα έλεγε κάποιος σωστός υποψήφιος σύζυγος. Παρακάτω τώρα. Είναι αλήθεια ότι αν έχεις επεμβατικό συγγενή δεν θα πάψει να είναι επεμβατικός όσο υπάρχουν κοινές διεκδικήσεις ή κοινά ζητήματα. Προτείνω λοιπόν να έρθετε σε συννενόηση με την μητέρα σου (αφού ενημερωθείς για το συμβολαιογραφικό σκέλος εσύ πρώτα) και να ορίσετε πολύ πολύ σαφώς ποιά θέματα θα εμπίπτουν και ποιά θέματα ΔΕΝ θα εμπίπτουν στον έλεγχό της για το διαμέρισμα που θες να μείνετε με τον άντρα σου (Δεν υπάρχουν και λίγες πεθερές/μάνες που συνηθίζουν να εισβάλλουν με το κλειδί τους στο σπίτι των παιδιών τους ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση). Το να οριοθετήσετε λοιπόν ενδύκνυται να γίνει παρουσία κάποιου μάρτυρα (φιλικού όμως προς και τις 2 σας πχ. του πατέρα σου ή κάποιου αδερφού ή κάποιου πολύ κοντινού φίλου κλπ)Για να μην πείτε και ξεπείτε μετα...Καλή επιτυχία! Οπωσδήποτε αξίζεις (μιας και έχετε τέτοια άνεση) ένα δικό σου σπίτι!!