Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα Facebook Twitter
5

 

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα Facebook Twitter

Κάτι «μυστήριο» που κρύβεται πίσω από τα τείχη της Πυραμίδας της Γκίζας, ηλικίας 4,5 χιλιάδων ετών,  αποκάλυψαν οι θερμικές κάμερες.

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μια «εντυπωσιακή ανωμαλία» πίσω από τον τοίχο που, όπως δήλωσε ο Mehdi Tayoubi, ιδρυτής του Ινστιτούτου Διατήρησης της Κληρονομιάς και Καινοτομίας που εδρεύει στο Παρίσι, «βρίσκεται ακριβώς στο επίπεδο του εδάφους».

 Η μυστηριώδης ανωμαλία βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Χέοπα, όπως μπορεί να δει κανείς σε αυτή την εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο οργανισμός.

Μια μυστηριώδης λεπτομέρεια στην Πυραμίδα του Χέοπα τραβάει τα επιστημονικά βλέμματα Facebook Twitter

Σύμφωνα με την Ηuffington Ρost οι σαρώσεις έγιναν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας και της νύχτας.  «Έχουμε αρκετές υποθέσεις για αυτή την ανωμαλία, αλλά κανένα συμπέρασμα προς το παρόν", δήλωσε ο Tayoubi.

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Υπουργός Αρχαιοτήτων Μαμντούχ ελ Νταμάτι είπε ότι κι αυτός έχει διάφορες υποθέσεις, αλλά θα ήθελε να κάνει περισσότερη έρευνα πριν από την αποκάλυψη τους.

Από την πλευρά της η αιγυπτιολόγος Μπεθ Αν Τζούντας τόνισε ότι είναι λογικό που η ανωμαλία αυτή βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πυραμίδας, καθώς αυτό ήταν από πολλές απόψεις το "επίκεντρο" της πυραμίδας, με αρκετούς σημαντικούς ναούς και τάφους που βρίσκονται σε εκείνη την πλευρά.

5

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM
Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Tech & Science / Η αιμομιξία είναι πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι ίσως νομίζουμε

Οι ευρέως διαδεδομένες εξετάσεις DNA αποκαλύπτουν τη μία μετά την άλλη «μυστικές» περιπτώσεις παιδιών που γεννήθηκαν από στενούς συγγενείς, παρέχοντας μια άνευ προηγουμένου καταγραφή της αιμομιξίας στις σύγχρονες κοινωνίες.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Η θερµογραφία είναι µία µέθοδος µε την οποία ανιχνεύουµε τις θερµοκρασίες που αναπτύσσονταιστις επιφάνειες διαφόρων υλικών. Με την µέθοδο αυτή προσδιορίζουµε και ερµηνεύουµε τιςθερµοκρασιακές διαφορές που εµφανίζονται στα υλικά και στην κατασκευή εν γένει και εξάγουµεσυµπεράσµατα ως προς την ορθή θερµική θωράκισή της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η κόκκινη περιοχή είναι πιο θερμή από τις τριγύρω, πράγμα που σημαίνει, πως υπάρχει διαρροή θερμού αέρα από το εσωτερικό της πυραμίδας προς τα έξω.Ελπίζω να βοήθησα :)
Υποθέτω, ότι η κατανομή +/- 2 βαθμοί θα ήταν φυσιολογικό για τοίχο (μωβ έως και γαλάζιες περιοχές). Αλλά εδώ φαίνεται +3/+5 βαθμοί απο το ψυχρότερο σημείο (οι πράσινες έως και κόκκινες περιχές) πράγμα που σημαίνει ότι κάτι απο πίσω (;) "ζεσταίνει" τον τοίχο!