Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter

Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter Facebook Twitter
11

Η πολλά υποσχόμενη νέα ράπερ από το Χάρλεμ Azealia Banks έχει βρεθεί στο στόχαστρο τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας μιας διένεξης που είχε στο Twitter με το γνωστό celebrity blogger Perez Hilton.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Perez πήρε θέση στην κόντρα που έχει η Azealia με την έτερη ανερχόμενη ράπερ Angel Haze. Η εξοργισμένη και πάντα αθυρόστομη Azealia τουίταρε στον Perez το εξής:

Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter Facebook Twitter

Στη συνέχεια, τον στόλισε και με άλλους χαρακτηρισμούς μεταξύ των οποίων «dickbreath» και του ευχήθηκε να... «gobble a dick» (τα συγκεκριμένα τουιτ δεν υπάρχουν πλέον στο λογαριασμό της). Τέλος έγραψε: ""omg u should just kill yourself...Like for real.""

Ο Perez αντέδρασε άμεσα χαρακτηρίζοντας τα σχόλια της ράπερ ομοφοβικά και απαντώντας με εξίσου σκληρό τρόπο: «Κάποια από τα κομμάτια σου είναι συμπαθητικά, αλλά η προσπάθειά σου να τραβήξεις την προσοχή με αυτό τον τρόπο είναι τραγική [...]. Πόσο γλυκό να εύχεσαι σε κάποιον να πεθάνει! Το μόνο που εύχομαι να πεθάνει είναι η καριέρα σου που ακόμα δεν άρχισε!» 

Η Azealia που δηλώνει bisexual, στη συνέχεια υπερασπίστηκε τη θέση της με μια σειρά από τουιτ που δικαιολογούσαν τη χρήση της λέξης «faggot» ως slang υποτιμητικού χαρακτηρισμού και όχι ως ρατσιστικού σχολίου περί σεξουαλικότητας:

Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter Facebook Twitter
Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter Facebook Twitter
Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter Facebook Twitter
Κατακεραυνώνεται η Azealia Banks για ομοφοβικό σχόλιο στο Twitter Facebook Twitter

Παρολ' αυτά, η αμερικανική ΜΚΟ GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) καταδίκασε σε ανακοίνωσή της στο website της τη συμπεριφορά της Azealia. Η οργάνωση επεσήμανε ότι η λέξη «faggot», που στα ελληνικά είναι το αντίστοιχο του «αδερφή» στην πιο ελαφριά της μετάφραση, χρησιμοποιείται διεθνώς σε περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας, bullying και λοιπών επιθέσεων. Στη συνέχεια, η ανακοίνωση εστίασε σε νεαρά ομοφυλόφιλα άτομα που ακολουθούν την Azealia στο Twitter και πιθανότατα θα έχουν δεχθεί επιθέσεις με παρόμοιους χαρακτηρισμούς, συνεπώς η χρήση της συγκεκριμένης λέξης από κάποιο διάσημο σίγουρα τους πληγώνει, ανεξαρτήτως των προθέσεων της ράπερ.

Ελπίζοντας σε προσεκτικότερους χειρισμούς παρόμοιων θεμάτων από τους celebrities στο μέλλον, ακούμε το νέο track της Azealia Banks, No Problems:

 

... αλλά και το πρώτο single που την έκανε ευρέως γνωστή, 212:

 

[via]

11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ

σχόλια

7 σχόλια
Από που να το πιάσεις το (γελοίο) θεματάκι. Από τη μία έχεις έναν αδιάκριτο, κακιασμένο, αυτοαποκαλούμενο "Queen of Media" δημοσιογράφο και από την άλλη τη νέα wannabe badass/m.i.a./next it girl ράπερ. Νομίζω πως πρόκειται απλώς για ένα διαδικτυακό ξεκατίνιασμα, δεδομένου ότι η Azaelia δείχνει να κυνηγά το γκέι κοινό. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η συμμετοχή της στο τραγούδι "Shady Love" του γκέι συγκροτήματος "Scissor Sisters"? Προσωπικά από εκεί τη γνώρισα την τύπισσα, και μπορώ να πω πώς τη συμπάθησα. Τώρα με αυτό το συμβάν έχω αναθεωρήσει. Όχι για τα γκέι αισθήματά της, αλλά για το δείκτη νοημοσύνης τηςΥ.Γ.: Είσαι bi κοπέλα μου. Μη το διαφημίζεις. Ακόμα κι έτσι, μετά τα σχόλιά σου, μη περιμένεις να γίνεις αρεστή στους offended gays.
Ο Πέρεζ Χίλτον γράφει και δημοσιοποιεί ό,τι του κατέβει στην κούτρα γιατί έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τις γερές "πλάτες" των ψαριών που τόσα χρόνια έχει καταφέρει να πιάσει με το ομολογουμένως υποδειγματικό σοζιαλάιζινγκ και πι-αρ που κάνει. Ως γκαίη ο ίδιος, αφήνει (σχετικά) ανέπαφους τους γκαίη του αμερικανικού σταρ σίστεμ από τους (συγκαλυμένους) ψόφους που ρίχνει σε όλους τους άλλους και έτσι όλοι είναι (σχετικά) ευτυχισμένοι. Το πολίτικαλι κορέκτ τηρείται, το πι-αρ συντηρείται κι από 'δω παν' κι άλλοι. Γιατί δε νομίζω κανείς που τον έχει διαβάσει έστω και μισή φορά να πιστεύει ότι τα ελιτίστικα θράση που δημοσιεύει αποτελούν εποικοδομητική - και πάνω απ' όλα καλοπροαίρετη - κριτική... Μην κοροϊδευόμαστε... Εδώ για την επιθετική (και ανίσχυρη, άκυρη, ΟΚ...) κριτική μιας παγκοσμίως άγνωστης για την ποίηση της Δημουλά και γράφτηκαν 4 σελίδες σχόλια... και ξαφνικά μας έπιασε ο καλτ καημός να υπερασπιστούμε ποιον;; τον Πέρεζ!, λες και τον είχαν και στο χωριό τους κάποιοι!... Το άλλο μισό Χόλιγουντ, λοιπόν, οι μη γκαίη και οι κατ' εμμονή "θύματα της κριτικής του" (βλ. ΛαζόπουλΑς) του εύχεται πραγματικά να ψοφήσει. Τι σημασία έχει αν δεν το διατυπώνουν έτσι ακριβώς αλλά το γιουβετσιάζουν και λίγο να πέπτεται ευκολότερα;; Δε βγαίνουν να το πουν στα social media και, έτσι, για ακόμα μία φορά, τηρείται το πολίτικαλι κορέκτ της υπόθεσης.Επίσης, το "go kill yourself" είναι το αντίστοιχο "ψόφος!" που και στην ψωροκωσταινούλα εμφανίζεται κάργα σε blogs, Facebook κτλ. αλλά προσπερνιέται λίγο πιο αδιάφορα νομίζω. Και, στην τελική, όπως συχνά υποστηρίζω γι' αυτήν την ατάκα..., έέέέλα τώρα..., μεγάλα παιδιά είμαστε και θέλουμε να πλασαριζόμαστε κι ως μορφωμένα!: δηλαδή όσες φορές κάποιος μας έχει πει "Άι στο διάολο!" εμείς σπεύσαμε να ρεζερβάρουμε μονόκλινο στην κόλαση;; Ήήήήμαρτον ρε 'χειχ!Όπως επίσης ρουθούνι δεν ανοίγει για τους στίχους της "κλασικής" μαύρης χιπ-χοπ (50Cent, Lil Wayne, P. Diddy κ.ά.) (αν υπάρχει ορθότερη και πιο σύγχρονη ορολογία διορθώστε με), που, ΟΚ, είναι τίγκα στη βία, το καφριλίκι, το σεξισμό και την ομοφοβία.Με λίγα λόγια: Αν η Αζαλέα βριζόταν με μια άλλη 'bitch' στο Twitter / Facebook και το θέμα αυτό δημοσιευόταν εδώ, ΟΚ, από κάτω το πολύ να βλέπαμε 3-4 σχόλια "Άσε μας κουκλίτσα μου" (γουί αρ τόκινγκ επιχείρημα χίερ! Νόου τζόουκς...). Ειπώθηκε κάτι περί "αδερφής" κι ακόμα αναλύουμε. Ούτε που την ξέραμε μέχρι χτες, ούτε που θα μας αφορά αύριο, αλλά, στην τελική, ποιος χέστηκε κιόλας, ας πούμε, για τον Πέρεζ;; Αυτόν τον κατά τ' άλλα άάάάγιο άνθρωπο, ας πούμε;;;
"Ως γκαίη ο ίδιος, αφήνει (σχετικά) ανέπαφους τους γκαίη του αμερικανικού σταρ σίστεμ από τους (συγκαλυμένους) ψόφους που ρίχνει σε όλους τους άλλους"Τι λες βρε παιδί μου; Γκέι μαφία κι έτσι; Σατανικό!"Δε βγαίνουν να το πουν στα social media και έτσι τηρείται το πολίτικαλι κορέκτ της υπόθεσης"Τα γραπτά μένουν, δεν είναι το ίδιο με το να σκυλιάζεις μόνος, κλεισμένος στον καμπινέ σου. Πάει κι ανάποδα ξέρεις: όταν κάποιος εκφράζεται έτσι στον γραπτό λόγο, φαντάσου πόσο χειρότερος είναι στην ιδιωτική του ζωή. Άιντε που μου βρήκατε το "πολιτικαλι κορέκτ" και το τσαμπουνάτε όπου βρίσκετε.
αρκετά με την προβολή των γκέυ ως αδύναμοι και στόχος κάθε ανθρώπινου όντος. με προσβάλει και είμαι και γκέυ. για ποσο ακόμα θα είναι τόσο σημαντική η σεξουαλική μας ταυτότητα;
στα καθ'ημας, το οτι καθομαστε κι ασχολουμαστε με τα 2 τσολια και τον "τσακωμο" τους (btw, εγω που -παιδιωθεν φιλος της rap- δεν ηξερα την πιτσιρικα, την εμαθα απο αυτον τον τσακωμο...)κατι χιλιαδες χιλιαδων χιλιομετρα μακρια, εχει να μας λεει κατι...?δεν @@μιομαστε ν'ασπρισουμε λιγο..."στην Εποχή αυτή που ζούμε των Μετρίων, βασιλιάδες οι Τρελοί των Ηλιθίων...", που ρίμαρε κάποτε κι ένας δικός μας...
Υποτίθεται ότι θα ήταν η "αποκάλυψη" του 2013, κάτι σαν την Lana Del Ray πέρσι. Μετά από όλο αυτό βέβαια δεν ξέρω...Αυτό το "faggot is any male who acts like a female" είναι πραγματικά το χειρότερο που έγραψε. Κάποιος θα πρέπει να απαγορεύσει την πρόσβαση στα social media σε άτομα που βρίσκονται υπό την επήρεια...
O Perez Hilton είναι ένας κενόδοξος και κακότροπος ηλίθιος που περνά στον κόσμο συνειδητά την αντίληψη ότι η συμπεριφορά της υστερικής μέγαιρας η οποία τον χαρακτηρίζει είναι στοιχείο εγγενές της ερωτικής του επιλογής. Νομίζω ότι η Banks του μίλησε όπως ακριβώς του πρέπει, αφού και ο ίδιος εξίσου χονδροειδώς φέρεται στους celebrities που δεν του γεμίζουν το μάτι. Πιστεύω ότι η Banks δεν έχει κανένα πρόβλημα με την gay κοινότητα, αλλά ήθελε να στηλιτεύσει την καρακατινιά του Hilton, η οποία δε θα έπρεπε να νοείται ως δικαιολογημένη μόνο και μόνο εξαιτίας της ερωτικής του επιλογής.
Αυτό, ας πούμε ότι, δικαιολογεί το faggot που του είπε - παρ' ό,τι παραμένει απαράδεκτο. Αν ο Hilton είναι κενόδοξος και κακότροπος (που είναι) δε νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για τη γυναίκα που αφού τον είπε "messy faggot", "dickbreath" και "gobble a dick" μετά του είπε -for real- να αυτοκτονήσει: ""omg u should just kill yourself...Like for real.""Κι όλα αυτά επειδή κάποιος δεν υποστήριξε αυτήν σε έναν σκυλοκαβγά που είχε με μια άλλη ράπερ. Η συμπεριφορά της (εκτός των άλλων ιδιαιτέρως ψωνισμένη) μου φαίνεται εξαιρετικά προβληματική, γενικότερα.
Εχει σίγουρα πρόβλημα με τις γυναίκες για να θεωρεί υποτιμητικό το να φέρεται ένας "άντρας" (επίθετο, και όχι ουσιαστικό απ'ό,τι φαίνεται) με "γυναικείο" τρόπο. Μάλλον έχει δεχθεί ως αντικειμενικούς τους κοινωνικά επικαθορισμένους ορισμούς για το "male" και το "female". Αν θεωρεί κατώτερη τη συμπεριφορά που έχει δεχτεί ως "γυναικεία", προφανώς και έχει πρόβλημα και με τους gay άντρες.