Πώς πλέον παίρνουμε στην πλάκα υποθέσεις ανήθικης συμπεριφοράς, και οι ανήθικοι τη γλιτώνουν

Πώς πλέον παίρνουμε στην πλάκα υποθέσεις ανήθικης συμπεριφοράς, και οι ανήθικοι τη γλιτώνουν Facebook Twitter
12
Πώς πλέον παίρνουμε στην πλάκα υποθέσεις ανήθικης συμπεριφοράς, και οι ανήθικοι τη γλιτώνουν Facebook Twitter
Συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου, 2015... SOOC

Χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό ("παίρνουμε") διότι το κάνω κι εγώ. Είναι θεμιτό να κοροϊδέψεις τους πολιτικούς για όλες τις ανοησίες που λένε, για όλες τις γκάφες που κάνουν.

Μαζί με τα ξερά όμως, σώζονται και τα χλωρά μερικές φορές. Ο Λιάπης της ΝΔ ας πούμε ήταν σαφώς αξιογέλαστος, το ίδιο και ο Σταθάκης το ίδιο και δεκάδες άλλοι κάθε κόμματος. Υπάρχει όμως κίνδυνος οι πράξεις τους να ξεπλυθούν με χιούμορ και να γίνουν απλώς χαριτωμένα ανέκδοτα. 

Και ειδικά στην υπόθεση Σταθάκη που "ξέχασε να δηλώσει 1.800.000 ευρώ και 38 ακίνητα στα οποία έχει μερίδιο" όσα διάβασα είχαν πραγματικά πολλή πλάκα.

Πχ.

Πώς πλέον παίρνουμε στην πλάκα υποθέσεις ανήθικης συμπεριφοράς, και οι ανήθικοι τη γλιτώνουν Facebook Twitter
Πώς πλέον παίρνουμε στην πλάκα υποθέσεις ανήθικης συμπεριφοράς, και οι ανήθικοι τη γλιτώνουν Facebook Twitter

 

Δεν λέω να μην τους κοροϊδεύουμε, ούτε να μη γελάμε με τα χάλια μας (τους). Λέω να μην ξεχνάμε και τα υπόλοιπα συναισθήματα.  

Όταν έχεις Υπουργό Οικονομίας που δεν έχει μόνο 38 ιδιοκτησίες αλλά απλώς ξέχασε να δηλώσει 38 απ' αυτές, και ξέχασε και να δηλώσει κοντά στα 2 εκατομμύρια, η καζούρα είναι το λιγότερο. Εάν ήταν καναλάρχης ή επιχειρηματίας στη θέση του και έλεγε πράγματα όπως "είναι της γυναίκας μου" και "είναι της μαμάς μου" δεν νομίζω ότι θα τον αντιμετωπίζαμε απλώς με χιούμορ ή κατανόηση, αλλά με οργή για το ότι "γράφουν σε συγγενείς περιουσιακά στοιχεία για να μην φαίνονται ως δικά τους".

Οι καλύτεροι της Ελλάδας, το αριστερό ήθος, οι αγωνιστές της Αριστεράς με το ηθικό πλεονέκτημα. Στη χειρότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, οι Υπουργοί μας είναι κάτι βαθύπλουτοι με δεκάδες ακίνητα, εκατομμύρια στις τράπεζες (συχνά σε ξένες φυσικά!) που είτε προσπαθούν να τα κρύψουν ή δεν ξέρουν πια τι έχουν και ξεχνούν να τα δηλώσουν. 

Μπορεί να είναι λαϊκισμός, αλλά θα περίμενα απ' αυτούς (αλλά και απ' τους δεξιούς που λένε ότι είναι "Πατριώτες") να ξόδευαν το 90% της περιουσίας και των ακινήτων τους δίνοντάς τα είτε στο κράτος είτε σε όσους τα χρειάζονται. Ψηφίζουν και εφαρμόζουν Μνημόνιο και κόβουν μισθούς και συντάξεις - αλλά δεν ξοδεύουν ούτε ένα δικό τους ευρώ. Βγάζουν σπίτια των υπερχρεωμένων σε πληστηριασμούς - αλλά έχουν δεκάδες πολυκατοικίες δικές τους.

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιος Υπουργός μπορεί να τα 'χει καλά με τον εαυτό του: Να ξέρει ότι εξαιτίας του συνεχίζει να πεινάει ο κόσμος και να μην ντρέπεται όταν αποκαλύπτεται το ότι είχε αμελήσει να αποκαλύψει δημοσίως το πόσο βαθύπλουτος είναι. 

Η παραίτηση για λόγους ευθιξίας είναι άγνωστη πράξη σ' αυτούς που δεν έχουν ευθιξία, - κι αυτό δεν είναι για γέλια. 

Πώς πλέον παίρνουμε στην πλάκα υποθέσεις ανήθικης συμπεριφοράς, και οι ανήθικοι τη γλιτώνουν Facebook Twitter
Συζήτηση του Προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής. Αθήνα, 5 Δεκεμβρίου, 2015... SOOC
12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

9 σχόλια
Ο Βαρουφακης μας προετρεπε σε λιτό βίο! Γι αυτόν βεβαια μόνο πενταστερα και business class. Μας κοροιδεύουν στα μουτρα μας. Αφιερωμενο σ όσους χόρευαν τσάμικα στο Σύνταγμα!
Δεν θα σχολιάσω το μέγεθος του "ανήθικου μειονεκτήματος" της "δεύτερης φοράς αριστεράς". Είναι όμως απίστευτη πλέον η απόσταση που χωρίζει τους πολιτικούς (και ιδιαίτερα τους κυβερνώντες) από τον κόσμο, απόσταση που αυξάνεται παράλληλα με την αλαζονεία των στελεχών της κυβέρνησης. Ωστόσο η συγκεκριμένη συμπεριφορά έχει τη λογική της: αν θέλουμε να βρούμε αιτίες ας αρχίσουμε από την ψήφο στις 20/9. Η βλακεία τιμωρείται.@Νικος Νικολαιδης - ΣΦ Η αριστερή "διανόηση" είναι πολύ απασχολημένη με τη διαφύλαξη των κεκτημένων της για να ασχοληθεί με την περίπτωση Σταθάκη και τα συναφή. Αρκεί να διαβάσει κανείς τις σύσσωμες αντιδράσεις των ομόσταβλων του Δ. Πατέλη σε όποιο "σύντροφο/-φισσα" τόλμησε να κατακρίνει τη διαβόητη, πλέον, διάλεξη του.
Στο συγκεκριμένο θέμα κατά τη γνώμη μου η ουσία βρίσκεται αλλού. Καταρχήν δεν πρόκειται για ανήθικη συμπεριφορά (και με ποια δεδομένα την μετρήσουμε), αλλά για παράνομη και αν δεν κάνω λάθος η ψευδής δήλωση για βουλευτές είναι κακούργημα, εδω το μόνο που μπορεί να ζητήσει κάνεις είναι να εφαρμοστεί η δικαιοσύνη. Τώρα για το ηθικό του θέματος και περά από το λαϊκισμό, για το αν οι πλούσιοι Υπουργοί πρέπει να κάνουν δωρεές θεωρώ τη κριτική άστοχη. Κάθε υπουργός μπαίνει σε αυτή τη θέση για να εκπληρώσει κάποια καθήκοντα, αυτά κρίνουμε και όχι για τα χρήματα του που έχει αποκτήσει εκτός φυσικά αν δεν είναι νόμιμα. Το θέμα της δωρεάς δεν αφορά τους Υπουργούς αλλά τον κάθε πολίτη που έχει μικρή η μεγάλη περιουσία και θέλει να προσφέρει και είναι λάθος να τα εμπλέκουμε, ειδάλλως να κάνουμε υπουργούς μόνο πλούσιους.
Συγχαρητηρια για το αρθρο σου Αρη. Ετσι ακριβως νοιωθω. Να προσθεσω την απουσια της αριστερης διανοησης. Σε μια τετοια περιπτωση θα επρεπε αυτος ο καθηγητης, μαλιστα, πολιτικης οικονομιας, να εχει γινει φυλλο και φτερο απο τους διανοουμενους. Βλεπουμε το τεραστιο ελλειμμα φωνων αντιστασης που χαρακτηριζει τη σημερινη αριστερα. Αντι λοιπον να παραιτηθει απο καθε δημοσια θεση μεχρι να ξεκαθαριστει η υποθεση του, το παιζει και μαγκας κι απο πανω. Αραγε τι να σκεφτονται οι φοιτητες του; Τι οι συντροφοι του "πρωτη φορα αριστερα;;" Ας ειναι καλα οι διανοουμενοι μας...
Δυστυχώς το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρεζιλεύουν την έννοια της αριστεράς...Αυτή η κυβέρνηση είναι σαν κάτι περιοδεύοντα τσίρκο της κακιάς ώρας που πας αθώα με την ελπίδα να περάσεις καλά, μετά γελάς με τους κλόουν αλλά τελικά φεύγεις με βαθιά κατάθλιψη από τον εξευτελισμό των ζώων (εμάς εννοώ) και τη στυγνή εκμετάλλευση τους.
Οι έννοιες της αριστεράς είχαν πέσει στον βούρκο προεκλογικά, εδώ και μερικά χρόνια, όταν κάθε φωνή που ήταν αντίθετη με τον Σύριζα χαρακτιρίζονταν ως "γερμανοτσολιάδική" ή "δεξιο-νεο-φιλελευθερη". Ας τα λουστούμε τώρα.
Θυμάμαι κάτι εποχές που υπουργος του ΓΑΠ (Ρόβλιας) παραιτήθηκε επειδή μετέθεσε δυο φαντάρους στην Αθήνα. Βέβαια εκείνος ήταν μνημονιακός και δεν είχε το ηθικό πλεονέκτημα