Boύτσης: "Αθλιότητες τα περί σύλληψης του γιού μου"

Boύτσης: "Αθλιότητες τα περί σύλληψης του γιού μου" Facebook Twitter
23

 

Για αθλιότητες κάνει λόγο ο βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος σε πληροφορίες από αστυνομικές πηγές περί συλλήψεως του γιου του Γιώργου Βογιατζή Βούτση, κατά την επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία.

Ο Νίκος Βούτσης διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές και συμπληρώνει πως όχι μόνο συνελήφθη αλλά δεν ήταν καν στο επεισόδιο.

Όπως προκύπτει από τη δημοσιογραφική έρευνα στη ΓΑΔΑ, συγκεκριμένος αστυνομικός είχε αναφέρει στους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ ότι ο Γιώργος Βογιατζής Βούτσης είχε συλληφθεί. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε στη συνέχεια και από ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αφήνοντας άναυδους τους αρμόδιους δημοσιογράφους του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Νωρίτερα, είχαμε μεταδώσει πως το IEFIMERIDA επικαλούνταν πληροφορίες περί της σύλληψης του Γ. Βογιατζή Βούτση. To σάιτ έγραψε ότι ο κ. Βούτσης ήταν στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΜΕΓΚΑ όταν το έμαθε και αποχώρησε εσπευσμένα από το κανάλι.  

--

Ο Γιώργος Βογιατζής-Βούτσης είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο και είχε συλληφθεί το 2007 για ληστεία σε τράπεζα στου Γκύζη. Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη και αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος με όρους.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του το 2009, ο πατέρας του Νίκος Βούτσης είχε πει μεταξύ άλλων στην κατάθεση του: «Δεν εγκρίνω, αλλά σέβομαι τις επιλογές του παιδιού μου και προσπαθώ να τις ερμηνεύσω…Υπάρχει το στοιχείο επιρροής από την οικογένεια. Επιρροής που αισθάνομαι ότι έχω και εγώ την ευθύνη που δεν ήταν τόσο βαθιά ώστε να αποτρέψει αυτή την οριακή επιλογή που έκανε» .

Ελλάδα
23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
αίσχος!άμα δεν ήταν γιος του Βούτση ακόμα μέσα θα ήταν ...ένοπλη ληστεία έκανε !έλεος!!!και έμενα οι τράπεζες μου πήραν 2 σπίτια τι πρέπει να κάνω δηλαδή..? να βγω με το όπλο και να αρχίζω να σκοτώνω και να κλέβω?
Και κάτι σχετικό-άσχετο: χτες το απόγευμα κατά τις 5 ήμουν μέσα στο μετρό στο σταθμό της Ομόνοιας. Κάποιοι είχαν καταλάβει(;)τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις του σταθμού και διάβαζαν ανακοίνωση εναντίον της αστυνομικής επιχείρησης στη Βίλα Αμαλία.Δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι σχετικό. Μπορεί κάποιος/α που γνωρίζει να μας πει τί έγινε;
Αυτό είναι καλή κατάληψη μικροφωνικής γιατί γίνεται για ενημέρωση για την όπου-να-ναι-έρχεται επανάσταση. Αν το έκανε η Χρυσή Αυγή για να διαβάσει ρατσιστικά τσιτάτα, θα ήταν κακή.
Η Χ.Α. είναι κακή γτ σκοτώνει και αποτελείται από Ναζί. Δεν έχει να πούμε κάτι άλλο. Κι άμα δεν μας αρέσει η λέξη Ναζί, να βρούμε μια πιο ωραία για τα αυτάκια.
Φαίνεται ότι μετά τη βίλα, πιστεύουν ότι και οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις του μετρό είναι τσιφλίκι τους. Γιατί απορείς;Για τον γυιό του Βούτση, αν ήταν ψέμματα η είδηση, ήταν αθλιότητα.
Ωραιααα ας δουμε που βρισκομαστε. Καταφεραν να περασουν οτι η βιλλα Αμαλιας ηταν αντρο εγκληματιων και τρομοκρατων , οποιος ηταν μεσα σιγουρα συμμετειχε σε επιθεση και ο γιος του Βουτση εκθετει τον πατερα του. Μετα απο 20 χρονια καταληψης αποφασισαν να μπουν τωρα , η γειτονια (εκτος απο τους γειτονες που βγαζουν τα καναλια) δεν ειχε κανενα προβλημα τοσα χρονια,20 χρονια ηταν παραδειγμα αυτοοργανωσης,μπορουσε να μπει οποιος ηθελε και δεν εκρυψαν ποτε την πολιτικη τους κατευθυνση οπως κανει η Ν.Δ. με στελεχη πρωην χουντικους (τωρα λιγοτεροι αλλα υπαρχουν )Το κυριοτερο η εισβολη εγινε σε μια περιοχη που η Χ.Α. θελει να ελεγξει και η βιλα Αμαλιας ηταν αγκαθι στα πλευρα της. Κουτσα στραβα συντηρουσαν καπως το κτηριο,υπηρχε ζωη, σε 2-3 χρονια θα ειναι αλλο ενα ετοιμορροπο κτηριο στο κεντρο εστια μολυνσεων που θα συγκεντρωνει εξαθλιωμενους αστεγους και εξαρτημενους. Μπραβο ! Η αστυνομια εκανε κατι πραγματικα χρησιμο για την περιοχη!
Ένα απλό ψάξιμο δείχνει πως μέσος όρος είναι 10+ χρόνια. Και ναι δεν είναι αστείο. Ούτε το έγκλημα είναι αστείο. Αν δεν θέλει να πάει φυλακή ας μην κλεβει... Τόσο απλά...
Πρέπει να καταλάβουν εκεί στο σύριζα ότι ορισμένα στελέχη κάνουν κακό στο κόμμα. Το να είσαι αναρχικός οκ. Το να ληστεύεις τράπεζες όμως σε καθιστά έναν εγκληματία του κοινού ποινικού δικαίου. Και το να υπερασπίζεσαι έστω και με πίκρα το γιο σου σε μια τέτοια περίπτωση είναι μεν ανθρώπινο, αλλά όχι political correct.
Καλα λετε. Εφοσον οι τραπεζες ληστευουν ανθτωπους, τοτε πολυ καλα κανουν και οι ανθρωποι να ληστευουν τις τραπεζες(απορω γιατι αν τους πιασουν τους βαζουν φυλακη-Λαθος τους). Ομως εφοσον οι τραπεζες απο ανθρωπους διοικουνται κ αυτες, δεν θα εστεκε να λεγαμε οτι μπορουν απευθειας οι ανθρωποι να ληστευουν αλλους ανθρωπους? Στο τελους θα ρυθμιστουν ολα με τους αλανθαστους νομους της φυσης(της ζουγκλας δηλαδη): Κερδιζει ο πιο δυνατος...
ανακεφαλοποιηση των τραπεζων,ενισχυση του τραπεζικου τομεα,στηριξη της οικονομιας.δλδ με λιγα λογια λεφτα δικα μας,τα οποια το κρατος δινει στις τραπεζες ληστευοντας μας ενοπλα(βλεπε αστυνομια,ασφυξιογονα,εξωστρακισμοι...σε οποιον εναντιωθει).κοινως καπιταλιστικο συστημα.
Συμφωνω με ολοκληρο το σχολιο εκτος απο " Το να είσαι αναρχικός οκ". Μας ειναι αδυνατον σ'αυτη τη χωρα να μην ειμαστε τιποτα απ'αυτα? Εκτος κ αν εχουμε ηδη αποφασισει οτι χωρις αναρχια, καταληψεις και μπαχαλο δεν μπορουμε. Τοτε οκ...